![]() |
Onlar kök gelişimi bakımından kendilerini kısa zamanda toparlarlar Sayın Richopasha. Ben saksı değişimi sırasında köklerin yarıdan fazlasını makasla keserim. Ben bu şekilde bir yaklaşım sergilediğim halde sizi ana saksıda ki az kök oranı endişelendirmesin. Zira kısa zamanda kök gelişimi sağlanıyor...
|
Üzerinde çiçek olan saksılarda da yavru kökler vardı. Ancak onlara dokunmadım. Çiçek dönemleri bitince artık onları da hallederim.
|
Arkadaşlar menekşe yetiştirmeyi siz tecrübeli arkadaşlar sayesinde öğrendim.Yıllardır menekşe yetiştirmeme rağmen, ilk defa bu sene menekşelerim hiç olmadığı kadar güzel oldular.Hepinize teşekkürler....
|
1 Eklenti(ler)
Bu menekşeminde rengini çok beğeniyorum.Nihayet bundan çoğaltmayı başardım..
|
Sevgili Lalezan, işte bu çok güzel.. Çok sık rastlanan bir tür değil.. Üretimi yapraktan mı yaptınız?
|
Resimde rengi çok belli olmuyor,aslında dahada güzel.Üç dört senedirki bu menekşemden tek kök vardı.Başına birşey gelecek diye ödüm koptu.Şimdi içim rahat yapraktan çoğaltmayı başardım..
|
Sevgili Lalezan yaprağından fazla çiçeği var. Çok iyi güneş alıyor olmalı. Benim çok iyi güneş alan menekşelerimde de yaprak miktarı az çiçek miktarı fazla oluyor...
|
Sabah güneşi alan cam önündeler.Sizin daha önceki tavsiyelerinizle yaprakları çoğalsın diye bazı menekşelerimi geride bir yere çektim,onlarda yaprak çoğalmaya başladı.
|
5 Eklenti(ler)
Yaz boyunca pek çok saksımı kaybetmeme rağman bunlar ısrarla direnen menekşelerim. Manisa çok sıcak ve yaz aylarında yaşatabilmek çok zor oluyor, fotoğraflarda da göreceğiniz gibi yapraklar sarardı,çok kötü oldu. Ama şu günlerde bir canlanma başladı. Yaprak olmamasına rağmen saksıda bir yavrum oldu;) ,ölmek üzere olan menekşem 4 yavru çıkardı ;) Nasıl mutluyum bir bilseniz :p
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da kalan sağlar :p Hatta bir tanesi bu sabah tomurcuklanmış. Ne büyük mutluluk ;)
|
4 Eklenti(ler)
Peki arkadaşlar, açmayan menekşelerime bitki besini takviyesi yapmalı mıyım?
|
Bendede menekşe sevdası yıllardır var ama yetiştirme konusunda hiç başarılı olamıyorum sizin biilgilerinizi okuyarak birşeyler yapmaya çalışıyorum yine hüsran yine hüsran .praktikerden iki tane satın aldım ama çoğaltamıyorum sizce neden olabilir arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hemen takviyeye başlıyorum :p Çünkü açtıklarını görmek istiyorum ;) Bütün yaz gördüğüm manzara yeter artık :(
|
Burada bir mesajda okumuştum, menekşelerimi yıkadım ve nemini yumuşakça aldım peçeteyle. Çok temiz ve güzel oldular ama bu bir hafta önceydi..
Bugün menekşelerimin yaprakları yanmış gibi sararmış. Çok üzüldüm acaba yıkadığım için mi oldu? Sararan yaprakları topladım ama bir hayli azaldı yaprakları. |
Sevgili Adaçayı, yıkadıktan hemen sonra güneşte kalırlarsa lekelenme olabilir. Ankara' nın şebeke suları hakkında bir bilgim yok. Bu sorun sulardan da kaynaklanıyor olabilir.
|
İki hafta kadar önce çiçekçiden aldığım menekşelerim toparlanmak üzere
5 Eklenti(ler)
|
Size lekelenen menekşemden bahsetmiştim. Araştırdım ama ne olduğunu bulamadım...
1 Eklenti(ler)
Acilen yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar...
Eklenti 101618 |
Alıntı:
|
Sevgili emy83
Hemen serin bir yere al menekşelerini... Sıcaktan haşlanmışlar gibi duruyor. |
Alıntı:
Son fotoğrafdaki menekşemde sorun var ama diğerleri ile aynı yerde (iyi durumdakilerle) Ordaki tüm menekşelerim çok güzeller ama bir tek bunda lekelenmeler oldu güneş görmemesine rağmen. Ama öyle bir tepki verdiniz ki şimdi içime kurt düşdü. Çok mu kötü görünüyorlar??? :( bende düzeliyorlar diye sevinmiştim |
Sevgili Emy nedeni yıkama ya da yanlış kullanılan bir besin olabilir.Ancak yapraklara uygulanan bişey.Evde küçük bir üye varsa onun işi olabilir.Dibine bişeyler dökülmüşte olabilir.Ben kendim yaşadığım için biliyorum.Çoğukez dalinle yıkandı menekşemin biri:DAma yavrum dayandı her zorluğa:D
|
Sevgili Emy 83, kötü durumda ki menekşelerinin iyileşmesine çok sevindim.Lekelenen menekşe ne zamandır bu halde? Havaların sıcaklığından zavallıcıklar nasıl tepki vereceklerini şaşırıyorlar. Yine de her ihtimale karşı diğerlerinin yanından uzaklaştırmanı tavsiye ederim. Farklı bir yere alıp orada gözlemle ki eğer bir hastalık varsa diğerlerine de bulaştırmasın..
|
Sevgili Fatih ve kardelen yardımlarınız için çok teşekkürler.
Sevgili Fatih evde küçük bir birey var ama onun işi değil eminim çünkü menekşelerimin olduğu yerlere uzanamama gibi bir durum söz konusu. :) Yapraklara yapılan bir işlem değil ama bir detay var ki bunu size söylemeyi unuttum. Lekeli olan menekşemi yaklaşık üç hafta önce ayırdım. Bir saksıda iki menekşecik vardı. Büyük bakımsız yaprakları budadım ve iki menekşemi ayrı saksılara almıştım. Lekeli olanda hiç kök kalmamıştı ayırırken hatta buna çok üzülmüştüm menekşem ölecek diye ama yeni kök salımına başladı (kontrol ettim). Bunun bir etkisi olabilir mi aceba? Buarada sevgili fatih, diğer menekşelerim çokkötü mü gözüküyor? :( |
Alıntı:
|
Sevgili Emy 83 bence ilk dört menekşende sorun gözükmüyor fakat üzerinde leke olan menekşen sanki fazla güneşe maruz kalmış gibi. Menekşeler de güneş yanığı 4-5 gün sonra tam anlamıyla belli olur. Hemen belli olmaz...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025