![]() |
Sevgili katmer, bir soru daha? Sulamayı nasıl yapıyorsun? Altan ya da üsten?
|
Sayın Eragorn, bence bekleyin. Yeni yapraklar çıkarıp düzelecektir. Fazla hırpalamayın, bazen sıcaklara veya sulamaya bağlı böyle sorunlar olabiliyor.
Sevgili Maki01, sulamayı eski usulde üstten yapıyorum. Alttan su çıkana kadar. Yanlız tabakta çok su olmamasına dikkat ediyorum. Bir de yazın İstanbulu' un sularına fazla klor koydukları için damacana sularla suluyorum.. |
sevgilikatmer benim anlayamadığım bir husus var. sen çeliği anladığım kadarıyla toprağa dikmeden suda yavrulamasını bekliyorsun değilmi? Bu kaç zamanını alıyor? Birde suda yavruladıktan sonra yavru ileannenin toprağa adapte olması zaman almıyormu?
|
Yaprağın suda yavru vermesi 4-4 haftayı buluyor. Dikerken yavruyu çok fazla toprağın altında bırakmıyorum. Anne toprağa tutunurken de yavru büyüyor. Yani vakit kaybetmemiş oluyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Bu menekşem kendini marul sanıyor. Yapraklar çok iri ve dik. Işıkla ilgili sorunu da yok. Neden böyle gelişiyor anlamadım. Gübre vemeyeli de uzun zaman oldu.
Eklenti 99074 Eklenti 99075 |
Alıntı:
|
Tüm renkler birbirine karıştı bende. Açınca göreceğim ama katmerli beyaz gibi kalmış aklımda...
|
Sevgili Maki sanırım menekşeniz VTr den geldi.Bende de vardı aynısından.Ben ona üç renk diyordum.Çünkü bir çiçek topluluğunda mor,mor-beyaz ebruli ve bir yaprak mor diğeri beyaz olarak açıyor.Aynı marul gibi ışık hiç görmemiş gibi uzuyor yaprakları.
|
sevgılı maki01 meneksenız cok guzel.ben tam tersı menekselerımın yapraklarının kucuk olmasından sıkayetcıyım.ne yapalırım bı bılgınız varmı.arada sıvı gubrede verıyorum ama hıc ıse yaradıgını görmedım
|
2 Eklenti(ler)
Menekşelerimin sayıları hızla artıyor. Artık toprak ve saksı sıkıntısı çekmeye başladım. Bazı arkadaşlar çelik ile üretimde sıkıntı yaşadıklarını yazıyorlar. Çiçekcilerde satılan çiçek toprağını kullanıyorum. Her yaprağı yatay bir vaizyette derin olmamak kaydı ile saksıya yerleştirip üzerini 2 cm civarındaki aynı toprakla kapatıyorum. Ortama göre suyunu veriyorum genellikle nemli tutmaya çalışıyorum. Hemen hemen her yaprağım hayat buluyor. Yapraklardan en az 3 ile 8 arasında yavru alıyorum. Bu 1.5 ile 2 ay bazen 3 ayı bile buluyor yavru vermesi. Tamamen sabır ve sevgi işi.
|
Sıcak yaz aylarında gübre bile vermedim sevgili nermintekin, sadece içme suyu ile suluyorum ve yaprakların yaklaşık 1 metre üzerinden fısfısla su püskürtüyorum. Arada da fırçayla tozlarını almaya çalışıyorum, hepsi bu.
Sevgili Fatih, haklısın VTR'den gelmedi ama VTR'nin menekşelerinden. Mersin Koçtaş'dan almıştım. |
1 Eklenti(ler)
Nedense fotoğrafları beşli gönderemiyorum.
|
Ellerinize sağlık sayın Şener Köksal, çok da sağlıklılar.
Genç yaprakların hızla yavru verdiği doğru olmalı. Hep en son sıradaki yaşlı yapraklardan yavru almaya çalışıyorum, veriyorlar sonunda ama 3 ayı buluyor yaprak vermeleri. |
merhaba arkadaşlar 2 tanecik menekşe yaprağım vardı onları da kaybettim.sağlıklı gibi duruyolardı ama çürüdüler ve ben çok üzüldüm:(.umarım sizin güzel çiçekleriniz ölmez.
|
Maşallah Şener bey yavrularınız harika.
Bu ince uzun saksılar çok kullanışlı.Ben gelecekyıl bu saksılara aynı sizin yaptığınız gibi bir çok yaprağı sıralayarak yavrulatacağım ve saksının dolgun olması için hiç bir ayırma yapmayacağım.Saksı ne kadar dolgun ve renkli olursa o kadar hoş gözüküyor. Bu saksılarda ki yapraklar farklı renk mi? Eğer öyleyse ayırmayı düşünmeyin.Çok güzel oluyor renkli bir saksı.Benim menekşelerim uzun saksılardaydı ve çiçeklendiğinde çok hoş bir görüntü oluyor.Birde arada kalan boşluklara gizli gizli yaprak sokuştururdum:pNe kadar üretmeyeceğim desemde şimdiden bir çok yaprak diktim:D |
Sayın Karadeniz37 yapraklarınızı sıcaktan da kaybetmiş olabilirsiniz.Havalar yavaştan serinlemeye başladı ve yapraklardan en çok verim aldığım döneme yavaştan girmeye başladık.
|
Merhaba, saksı çiçekçiliği yaptığım yıllarda Afrika menekşesi alıcılarına verdiğim bilgileri aktarmak istiyorum:
1) Çelik alırken bitkinin ortasındaki yaprakları kullanın.Hem çiçeklenmesini hem de sağlıklı yavrular oluşmasını sağlar. En küçük yapraklardan ya da en alttaki büyük yapraklardan zor sonuç alırsınız. 2) Kullanacağınız yaprağı hafif yatay olarak toprağa gömün. On beş gün sonra çıkarıp köküne bakın. Köklenmemişse bile, daha çabuk köklenecektir. 3) Geriye kalan sabırdır. |
Arkadaşlar torf kullanımını nasıl yapıyorsunuz? Bahçe toprağıyla karıştırıp mı kullanıyorsunuz? Yoksa sadece torf mu kullanıyorsunuz?
|
Sayın Fatih ha tuutu ha tutcak derken gözüne bakarken gitti menekşe yapraklarım.Ne yalan söyliim bayada ümitlenmiştim bu kadar uzun süre canlı duruyolar diye.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 99151Koyu pembe menekşem açtı.
|
2 Eklenti(ler)
Ortası beyaz pembe menekşem ve hastalıktan iyileşen ebrulim.
|
Tüm menekşeseverlerin okuması gereken bir başlığımız daha var.
Bilgilerinize... |
5 Eklenti(ler)
Açan menekşelerim;
|
3 Eklenti(ler)
Yavrular:
|
Sevgili Fatih uzun saksıdaki menekşe yaprakları 7 renkten oluşuyordu. Yavrulardan bir kısmı o saksı içersinde çiçek bile açtı. Ama bir hafta önce saksıdaki tüm yavruları ayrı saksılara aldım. Ama seninde belirttiğin gibi farklı renklerden bir grup yapıp aynı saksıya ergin olarak dikeceğim. Aynı anda açarlarsa çok güzel olacaklar. Normal saksılarada zıt renkli olanları aynı saksıya dikerek deneme yaptım bakalım nasıl olacaklar.
|
2 Eklenti(ler)
Menekşeler açyıkca bendeki menekşe aşkı bir kat daha artıyor. Kendime hakim olamıyorum evde her yer menekşe oldu. Zoraki etrafımdaki insanlarada bu sevgiyi alıştırmaya çalışıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Eski yavrularım şimdi birer ergin menekşe oldular, çoğuda gurbete çıktı :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 99295En güzel ve en büyük menekşemdi, ama şimdi yok. Mantardan kaybettim.Bu mantarın kışın tekrarlamasından korkuyorum. Çünkü kışın kapı pencere kapanacak.Kapalı ortamlar mantarın yayılmasında etkili oluyorlar bildiğim kadarıyla.
|
|
Alıntı:
Sevgili Fatih yavrularınızın sağlığı iyi henüz gelişme göstermedilerse de varlıklarını sürdürüyorlar:) Ama maalesef yapraklardan kayıplar verdik. Kalanlarımıza bir şey olmasın diye gözlerine mi baksak yoksa kızıp ne haliniz varsa görün mi desek bilemiyoruz şimdilik. Ama kararımız karar ellerimiz yeniden yeşil olana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz;) |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 99305
Eklenti 99306 Eklenti 99307 Eklenti 99308 Eklenti 99309selam ben aranıza yeni katılanlardanım bende menekşelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.aslında sitenizi 1senedir takip edip önerilerinize kulak verip uygulamaya geçmiştim .son 2 gün içinde arkadaşların çogalan menekşelerini nasıl sergileyecekleri konusunda sorular vardı bende bu konuda yol gösterici olmak istedim.Umarım resimlerimi gönderebilirim.sizler muhteşem menekşeler üretmişsiniz hepinize tebrikler.resimlerimi en kısa zamanda göndermeye çalışacagım |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
devam eden resimlerim
5 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar bunlarda benim kızlarım işte.Katmer ve emy 83 ilk resimlerde ki stant örnegim özellikle sizin için çogaltıgınız menekşeleri nasıl sergileyeceginizi düşünmüştünüz size umarım yol gösterici olur
|
*** katmer.o stand çok özel yapılmış bir şey değil.büfelerde bulunan cips standı.markatte çalışan kuzenim temin etti.şimdi bana bunun büyüğü gelecek büyük marketlerden büfelere dağıtıyorlar.ben de biraz önce sizi resimlerinizdeki menekşelerinize baktım muhteşem şeylerdi ellerinize ruhunuza.Allah nazardan saklasın sevginize sağlık.Katmer arkadaşım sizin karma yaptıgınız aşılama yöntemi çok hoşuma gitti bu işlemi mutlaka suda mı başlatabiliyoruz yoksa topraktada aynı sonucu elde edbiliyormuyuz çünkü ben suda filizlendiriyorum ama toprağa geçişte ölüyorlar bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
|
katmer arkadaşım çok sorumu oldu kusura bakmayın ama o güzel değişik renkteki menekşelerinizi bu şekildemi elde ettiniz.Ankaradayım bütün büyük marketler ve kızılaydaki sakarya çiçekçilerinde dahi böyle değişik renkler yok .Emeğinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba menekşelerim öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Menekşeleriniz bir harika. Ne kadar ilgi ve sevgi ile bakıldıkları belli oluyor. Özellikle kademeli standınız süper. Eğer öyle bir şey ele geçirebilirsem yerini bile hazırladım. Ev rahat bir nesef alacak.
emy_83 beğenin için teşekkürler. Menekşeler sevgiyi hiç karşılıksız bırakmıyorlar. Darısı sizin başınıza. Sizin menekşelerinizide yakında görmek isteriz. merhaba sevim.k . Menekşeler insanı kendilerinin müptelası yapıyor. Renkleri, ebruli oluşları, katmerleri vs. hepsi insanı cezbediyor. Yavru fazlasını plastik bardaklarda saklıyorum. Keşke onlarıda gurbete çıkarma imkanım olsa. Uşak da olan üye varsa memnuniyetle yardımcı olurum. Bugün menekşelerimin bir kısmına balkonda bakım yaptım yıkadım onları. Fotoğraf göndermede sorun yaşıyorum bakalım gönderebilecek miyim ? |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafın devamı nedense grup halinde gitmiyor
|
Menekşeler çiçekliyken yıkanabiliyor mu?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025