agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni405Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-05-2014, 10:17   #11
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Evet sevgili maki01 in de söylediği gibi (NOID= No identificition, yani isimi bilinmeyen, tanımsız kimliksiz demek)
Üretilmesi kolay genellikle vasıfsız , özellikleri tam oturmamış hızlı ve çok üretime uygun sanayi tipi menekşe.
Noid konusunda şöyle düşünelim. Değişik farklı özellikler olmayan renkler kenarda fırfırlar, çift renklilik ,yapraklarda değişik form lar vs. Ve bunun için hummalı bir çalışmaya giriyorsunuz.
Önce oluşması istediğiniz özelliklere uygun anaç anne baba bitkileri seçiyorsunuz. Çiçeklenme dönemlerinde uygun tozlaştırmayı yapıyorsunuz. Oluşan yüzlerce bitkiden istediğinize uygun çıkan bitkileri ayırıyorsunuz . Ve bunlardan üretime başlıyorsunuz bazıları tekrar değişime uğruyor onları da ayırıyorsunuz .İstediğiniz özellikleri yansıtan aynı bitkileri yine üretiyorsunuz . Bu şekilde üç nesil ürettip aynı neticeyi elde ettikten sonra artık çalıştığınız hibrit menekşesinde genetik özellikler oturmuş oluyor. Bundan sonraki üretimlerinde de aynı özellikler devam ediyor.
Aşagıda verdiğim tablolarda hibrit çalışmaları için kriter olan özellik ler sınıflandırılmışdır.

yenerr ve sami ulus beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
afrika menekşelerinde, hibrit, tohum çimlendirme, tohumla üretim


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026