agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni405Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2013, 14:16   #1
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba Mesajı Göster
Çapraz tozlaşma yapmak için mevsimden çok bulunulan ortam önemlidir. 20-25 derece ısı ,hafif güneş ve günde 12-14 saat ışık ve anaç olgun çiçekli bitkiler olması gerekir.
Sayın haticeilhan çaprazlama için tebrikler ama isimli hibrit menekşelerle çaprazlama yaparsanız daha başarılı olursunuz. Noid menekşelerle yaptığınız çaprazlamalarla sadece kendinizi tatmin edersiniz belirli bir tür elde edemezsiniz .(Anaclar stabil olmadığı için çok çeşitli varyasyonlar ortaya çıkar) Ben o şekilde 2-3 denemem oldu hepsini dağıttım.
Ama bu işlemleri renkleri kanıtlanmış hibrit menekşelerle kayıtlı olarak yaparsanız , 3 nesil sonrasında da aynı rengi elde ederseniz AVSA ya kayıt ettirme şansınız olur. Kolay gelsin.
Menekşecibaba, 3 Nesilden sonra kayıt edilebilir. Demişsiniz.

Nesil olarak yapraktan üretilen yavru 1 nesil sayılıyor değil mi ?

AVSA bunu nasıl denetleyecek.?

Ana ve / veya Baba NOID olsa bile 3. nesil stabil bir tür üretilirse Register edilmeyecek mi ?

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 08:42   #2
Ağaç Dostu

menekşecibaba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2011
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar Mesajı Göster
Menekşecibaba, 3 Nesilden sonra kayıt edilebilir. Demişsiniz.

Nesil olarak yapraktan üretilen yavru 1 nesil sayılıyor değil mi ?

AVSA bunu nasıl denetleyecek.?

Ana ve / veya Baba NOID olsa bile 3. nesil stabil bir tür üretilirse Register edilmeyecek mi ?
Sevgili kadiryasar ,evet çaprazlama yapıp tohum elde edildikten sonra o tohumlar ekiliyor ortalama 100 civarı yeni bitki elde ediliyor . Bu bitkiler büyütülüp çiçeklendikten sonra içlerinden en güzel olanlar seçiliyor.Diyelim 5 adet seçtik diğer bitkileri bırakıp bu 5 bitkiden yaprakla üretim yapıyoruz aynı yaprak çeliklerinden aynı çiçek leri 3 nesil tekrarlarsak o bitkiyi register için AVSA ya belirli bir ücret ödeyerek bildiriyoruz. Bitki hakkında tuttuğumuz şecereyi de bildiriyoruz. Benim genel bilgim bu kadar bu konuda sayın Paul Sorano ve Rob Robinson a sorduğum sorular a aldığım cevaplar bunları içeriyor.
Herhalde bu karşılıklı güven meselesi .. Moralinizi bozmasın ama 15.000 in üzerinde kayıt oluşmuş..
3.sorunun cevabını ben de merak ediyorum ,ayrıca sport oluşumlar var çok güzel ayrı bir tür . Cevresel etkileşimlerle mutasyon değişimler var bunlar ın registerı mümkün olması lazım .

kadiryasar beğendi.
menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 13:51   #3
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba Mesajı Göster
Sevgili kadiryasar ,evet çaprazlama yapıp tohum elde edildikten sonra o tohumlar ekiliyor ortalama 100 civarı yeni bitki elde ediliyor . Bu bitkiler büyütülüp çiçeklendikten sonra içlerinden en güzel olanlar seçiliyor.Diyelim 5 adet seçtik diğer bitkileri bırakıp bu 5 bitkiden yaprakla üretim yapıyoruz aynı yaprak çeliklerinden aynı çiçek leri 3 nesil tekrarlarsak o bitkiyi register için AVSA ya belirli bir ücret ödeyerek bildiriyoruz. Bitki hakkında tuttuğumuz şecereyi de bildiriyoruz. Benim genel bilgim bu kadar bu konuda sayın Paul Sorano ve Rob Robinson a sorduğum sorular a aldığım cevaplar bunları içeriyor.
Herhalde bu karşılıklı güven meselesi .. Moralinizi bozmasın ama 15.000 in üzerinde kayıt oluşmuş..
3.sorunun cevabını ben de merak ediyorum ,ayrıca sport oluşumlar var çok güzel ayrı bir tür . Cevresel etkileşimlerle mutasyon değişimler var bunlar ın registerı mümkün olması lazım .
Teşekkür ederim...
15000 Tür moralimi bozmaz aksine sayıyı az bile buluyorum... Popülasyona oranlarsak daha ortaya çıkması gereken bir çok tür olduğu anlaşılıyor.

Başka bir tartışma konusu bu ancak, yanlış anlamadıysam AVSA bir sosyal topluluk olarak register ediyor. Oysaki bunun bilimsel olarak register edilmesi gerekmez mi? Örneğin üniversiteler...(bilimsel sınıflandırma )

Avsa'nın kaynaklarını yetersiz buluyorum..(Çok detay incelemedim ama ) Elinizdeki türü araştırıp bulmak tam bir işkence. Menekşenin tanımı düz metin biçiminde yaprak türü çiçek türü bu. renk aralığı şu ... gibi bir arama kriteri sitelerinde yok...

maki01 ve sami ulus beğendi.
kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
afrika menekşelerinde, hibrit, tohum çimlendirme, tohumla üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025