![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Yavrular beş kuruş büyüklüğüne gelince anneyi nasıl ayırıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2013
|
20 tane menekse çeliği dıktim fitilleme usulu ile sadece 5-6 tanesı sağlıklı görünüyor. Bir yerlerde yanlış yapıyorum heralde... Düzenleyen maki01 : 13-02-2014 saat 17:21 Neden: Türkçe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Fitilleme çelikte oluyormu ki? Çürümezmi? Kök yok ,su kullanımı yok doğru dürüst.Hele birde üstü kapalıysa? Çürüyebilirler mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Bir kısmının üstü açık. Bir kısmının kapalı. Kapalı olanlar daha canlı görünüyor. Fitilli usulu derken de çok az su koyuyoru, fazla su çekemezler ama dikerken m, yanlış dikiyorum, bilemiyorum Düzenleyen maki01 : 13-02-2014 saat 17:18 Neden: Türkçe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
9 ay bekleyen çelik sahipleri okudum forumda.Sabırda lazım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağı mümkünse paketten alınca şöyle bir ufalayıp şişirin az hava alsın, kabarsın.Maksatımız hava alan nemli ortamda dikmek.Sıkı ve ıslak toprağı istemiyoruz. Çorba kaşığı,tatlı kaşığı, istediğinizle yukardan bardağa dökün. Ben elimi hiç sürmem illaki sıkıştırıyoruz. Çeliği 1-2 cm iteleyin. Yatay olarak iterseniz dik dikilmeyince devrilme sıkıntısı olmaz, dik dikince devrilir diye derine sokuyoruz, akabinde de toprakta örtüp kökü derin dikime mahkum ediyoruz.Derin dikimdede aylarca yavru gelmiyor, isyanlarda oluyoruz ![]() Yaprağı bardağa dayadık yatırdık, sapıda ittik.Tamam artık.Üzerine toprak örtmeyin sapı zaten içerde kaldı.El sürmeyin üzerini bastırmayın. Islanınca toprak yaprak sapını sıkacak.Bu yetiyor. Menekşenin düşmanı aşırı su bunu unutmayalım. Spreyle 2,3 fıs (camsil kabı oluyor) su verdinizmi zaten nemi yeterli geliyor. 2,3 çorba kaşığı su yeterli ortalama bir ölçü.Bardak boyu toprak miktarına göre farklılık gösterebilir suyunuz. Kapatıp sera yaparsanız uzun süre nemli kalır, açık tutarsanız gözlemle nemlendirin. Ben ortalama 3 tepeleme çorba kaşık toprak kullanacağım kadar bardak seçiyorum.Bu su ölçüsü ona göre memnun ediyor. Tariflerim tamamen kişisel.Üç günlük menekşe bakıcısıyım, hatalar varsa hocalarım düzeltir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bazende kökleri ayrı oluyor sizinkiler öyle gibi ayrılı veriyorlar tutunca. Bu benim denemelerim.Ölen yavrum yok henüz.Sakarlıkla devirip kırdıklarım hariç ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|