![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Arkadaşlar günaydın, Fotosunu eklediğim mor menekşemin haline daha fazla dayanamayıp saksısını boşalttım..Toprakta kocaman bir solucan vardı.İnanamadım.Kökleri arasına kıvrılmış ne yediyse de şipşişko olmuş öylece yatıyor.Toprağı değiştirdim.Sararan ve kuruyan çiçek ve dalları kestim.Yeniden diktim.İnşallah düzelir.Üzerlerine ne kadar düşüp seversem o kadar hastalanıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
En sonunda kavanozdaki yaprağım yavru verdi çok sevindim bunun da başına birşey gelecek diye ödüm kopuyor. biraz büyüsün görücüye çıkartacağım. Yalnız yavru topraktan çıkmamış toprağın birkaç milim üstünden kök atmış yaprak ordan çıkmış tavsiyelerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın kadiryaşar sayenizde yılmadım ben. Dediğinizi uygulayacağım biraz daha büyüsünler toprak koyarım dibine. Bu yaprağın anasını çiçeğini görmeden kaybetmiştim yavruladı diye çok mutlu oldum. Ve biliyormusunuz bütün o yapraklardan bu iki yaprak kaldı kavanoz işe yaradı galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Kavanozun mutlak pozitif etkisi vardır. Ama asıl mesele yaz sıcaklarının bitmiş olmasıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Yalnız dikkatimi çeken birşey oldu yaz boyunca kavanozun ağzı kapalı günde 5-10 dk havalandırıyordum ne zaman kapağı tam kaldırdım o zaman yavru verdi. Yapraklar mercimek tanesinden az büyük olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Bunlar da benim çocuklarım
Sizleri okudukça hırs yaptım. Her öğrendiğim yöntemi denedim. Bakalım neler olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Son resim anneleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Kavanozdaki yavru
Bu şirineyi kavanozdan nasıl çıkaracağım hakkında fikri olan varmı ? Mercimek tanesinden daha büyük oldu yaprakları. Daha erken ama beni aldı bir merak kavanozu kırmak aklıma gelen tek çare ama anaç yaprak çok sağlıklı belki başka yavrular verir diye onada zarar vermek istemiyorum. Yardım lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Neden kavanoza diktin eceyıldız ![]() Düzenleyen hira : 11-11-2013 saat 21:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
|
Burada bir arkadaş kavanoza ekmişti sevgili Hira ve yapraklar tutmuştu bende birçok deneme yapmış başaramamıştım deneyim dedim 30 mayıstan beri bu kavanozun içinde 3 yapraktılar birini kaybettim iki tane kaldı ve gördüğün gibi biri yavru verdi, bu yaprağın gözünün içine bakıyordum daha hiç çiçeğini görmeden anasını yazın kavurucu sıcağında kök çürümesinden kaybettim şimdi yavru verdi ve beni mutlu etti. yani anlayacağın ne suda ne saksıda ne pet bardakta başaramadığımı kavanozda başarmış oldum. Kavanozun kapağını hep kapalı tutuyor günde bir 10 dakika havalandırmam kafi geldi.Havalar serinleyince kapağı açık bıraktım ve sonuç güzel minicik bir yavru... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili eceyıldız, Artık havalar serinleyince yaprakların tutma olasılığı yükseldi. Ben de 2 yaprak diktim ikiside tuttu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Ben daha önce de anlattğım gibi bu yaprağın ayrı bir önemi vardı benim için. şimdi onu kavanozdan çıkarmak asıl sorun zira hem anaç yaprağa hem yavruya hemde ki yanlarındaki yaprağa zarar vermemek, zarar vermeden kavanoz nasıl kırılır işte mesele bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
3 gün oldu çürüme belirtisi yok. Bu şekilde köklendirmeyi deniyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
ben de merakla bekliyorum sevgili fatitoo sonucu..hadi bakalım hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
O zaman haftaya toprağı iyice kurusun toprağıda keserek toprağı ile almaya çalışayım. Peki sıvı besin verirsem yavru için faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
sayın fatitoo. bildiğim kadarıyla yapraklar böyle tamamen suyun içindeyken, ihtiyaçları olan karbondioksiti alamazlar. zaten menekşe yapraklarını biliyorsunuz üzerlerine 1 damla su bile dökülse çürümeye müsait yapraklar. yine de ilginç bir deneme olmuş, menekşe aşkı insanı böyle uğraştırıyor işte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaçsever
|
sayın eceyıldız kavanoz çok derin değilse bir kaşıkla rahat bir şekilde çıkar sanırım. bu aşamadaki bir yavru için besin gereksiz bence ama bakalım daha deneyimli arkadaşlar ne diyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Ben biraz daha bekleyip yavru az daha büyüdükten sonra alayım kavanozdan en iyi bu sanırım. Sayın a.aydemir teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() ilk fotograftaki halini 1-2 ay boyunca korudu. çok güneş alan balkondaydı. 2. fotograf salona aldıktan sonraki hali. sadece hafif bir sabah güneşi alıyor. havaların serinlemesi de çok faydalı oldu. 2 fotograf arasında sadece 1 hafta var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
yaprak çeliği
Merhaba iyi akşamlar, Bu akşam siteye girmekte sorun yaşadık. Ne kadar alışmışım sizin ve diğer arkadaşların bahçelerini gezmeye. Çok şükür sorun giderilmiş. Afrika menekşesini 25 ekimde çelik yaptım yapraklar dik sağlıklı fakat yapraklanma olmadı . Daha ne kadar beklemem lazım. Saygılar. Kesin bir gün vermek mümkün değil yapraklar dik dediğinize göre yapraklanmayı beklemek lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Teşekkürler Sevgili Hocam, Bende sabır az olduğundan dolayı zorlanıyorum. Sunucu yazacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
![]() Aynı gün diktiğim farklı menekşelerin çeliklerine plastik kapta sera uygulaması yapıyorum. Bir tanesi 1 ay sonra yavruladı, hala aynı serada tutuyorum ve 2 ay sonra 1 aylık yavrunun yanında 1 yavru daha oluşmuş. Diğer çelikler dikildikten 3 ay sonra, dün yavru vermiş. Yani yavrulama tamamen menekşenin cinsine göre değişiyor. Hatta aynı menekşenin yapraklarının genç yaşlı olmasına göre bile değişiyor. Yaptığım farklı uygulamalarda en başarılı olduğum yöntem sera yöntemi; plastik kap serası ve kilitli poşet serası. Kavanoz uygulamasındakiler canlı ama hala yavru vermedi. Elbet bir gün verir ![]() En başarısız olduğum ve bir türlü yavru alamadığım yömtemse suda köklendirme. Köklenen yaprakları toprağa alınca öldüler. Gördüğüm en etkili yöntemse tehdit yöntemi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
İki çeliğim vardı birini kaybettim ama bu çok sağlıklı görünüyor değil mi arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Tamam tömürcekcigim, toprak nemini iyi ayarlamaya çalışacağım teşekkürler ![]() Maki ablacım kalanchoeler biraz yumuş yumuş oldular, onlardan umudu kestim ben ![]() Aynı söylediğin gibi yaprak etrafını suluyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Bu köklendirme denemem, yaprağın kararması (çürümedi sadece kapkara oldu ben de attım) sonucu başarısızlıkla sonuçlandı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|