![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
yapraktan çoğaltılan menekşelerde öbür yaprakların çıkması ne kadar sürüyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Maaşallah hepinizin yavru menekşeleri çok güzel.İnşallah ben de üretebilirim.3 aydır suda bekleyen yapraklarım yaprakçıklar çıkardı.Dikmeye korkuyorum çok küçükler toprağın altında kalıp çürürler diye.Ne zaman dikmeliyim,biraz daha büyümelerini beklesem mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Bu boyda yavrularla dikmeniz , ana çeliği sabitlemeniz çok zor. Haklısınız yavrular toprak altında kalıp çürüyebilir. Yavruların toprak üzerine kalacak kadar büyümesini beklemek doğru olacak sanki. Ya da eğimli yani nerdeyse toprağa paralel şekilde dikip, strafor gibi malzemelerle ana çeliğin toprakla temasını önlemeniz gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Riske atmamak için biraz daha bekleyeyim o zaman.Teşekkürler sayın maki01. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Menekşem için saksı
Arkadaşlar aşağıdaki köpükten kap köklenen afrika menekşesi dalını dikmek için uygun mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Bu kap büyük sevgili fatitoo, likör bardağı hacmi kadar toprak yeterli oluyor. Metro'da tadımlık adıyla satılan küçük pet bardaklar çelik ve küçük yavrular için ideal. Meyveli yoğurt kapları gibi küçük kapları da yıkayarak kullanabilirsiniz. Kalem pille kıyaslandığında: ![]() Ya da bir boy büyük pet bardakları yarısına kadar toprak doldurup kullanabilirsiniz. Düzenleyen maki01 : 22-03-2013 saat 15:43 Neden: Fotoğraf eklendi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Arkadaşlar uzun süredir siteyi takip edip bilgileniyorum,sayenizde.Herkese çok teşekkürler.Ben de bir menekşe hastasıyım ama bir türlü yaşatamıyorum,çevremdekilerin dalga konusu oldum.Ancak buradaki arkadaşlardan aldığım cesaretle kendi menekşemi kendim yetiştireceğim ***.Sitedeki şeffaf kutu içinde köklendirme yöntemini denemeye karar verdim.Eşten dosttan 10-15 yaprak buldum, pet bardaklara nemli torfun içine diktim,ancak bir konuda kararsız kaldım.Bazı arkadaşlar aydınlık yerde bazıları karanlık ve nemli yerde kalacak diyor.Şimdi ben menekşelerimi nereye koyayım.Salona mı,banyo ya mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşecibaba'dan bugün gelen 23 ayrı türde menekşe toprakla buluştu. Neredeyse tamamı minyatür ya da trail türde, yani en sevdiklerimden ![]() Teşekkürlerimle... ![]() 1-2 aylık yeni bir heyecan beni bekliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
23 ocakta diktiğim menekşe yapraklarım hala yavru vermedi. Bu normal mi ? Plastik kapaklı bir kaba diktim toprağını da forumda okuduklarım gibi ayarladım. Yavru vermek yerine kökleri sarıyor tüm kabı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
bende o sıralar diktim hala çıkmadı acaba bunun sebepi ne ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
tamam çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaçsever
|
Sonunda diktiğim yapraklardan bazıları yavru verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
benimkilerden daha iz yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Kılıçh menekşelerini nezaman diktin? Menekşe öyle çabuk yavrulamaz 1 buçuk 2 ayı bulur toprağını nemli tut sürekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
sayın bay tömürcek tam hatırlamıyorum ama ocağın son günleriydi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bay tömürcek, ben köklendirdiğim yaprağı pet bardağa diktim ve sera gibi kapattım üzerini. 2 hafta kadar kaldı orada. arada açıp havalandırdım. Ev arkadaşım temizlik yaparken bardağı düşürüp dalı kırdı. çok sinirlendim. yaprağı çektim topraktan sinirle, baktım kökü çürümüş gibi kahverengi olmuştu.anlayamadım. oysa yaprak dipdiri duruyordu. Acaba biraz daha kalabilseydi yavru verir miydi merak ettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Ben arkadaşımın yaprak bardağını düşürmesine ve yaprağımın dalının kırılmasına üzüldüğüm için kendimi "kökü de çürümüş, demekki tutmamış" diye avutmak istedim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
olsun sn fatitoo başka menekşelerde denersiniz üzmeyin kendinizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaçsever
|
Sphagnum yosununda çelikten menekşe yetiştirmeyi çok istiyorum. Ancak bir türlü bu yosunu bulamadım. Sayın ahmeter'in paylaştığı numarayı da aradım. Ancak çalıştıkları firma 5 aydır sphagnum getirmiyormuş. Ülkemizde sphagnum satışının yapıldığı başka bir yer bilen var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaçsever
|
Sera etkisi olsun diye Afrika menekşelerini plastik kapaklı kaplara diktim. Kapağın içine buharlaşmadan kaynaklı su damlacıkları toplanıyor. Bunlarda yaprakları ıslatıp çürütüyor. Ara ara peçete ile suyu siliyorum. Havalar ısındığı için kapak açık kalsa olur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Sulamayı kontrollü yaparsanız , damlacık şeklinde su birikintileri olmuyor. Son diktiğim çelikler sera kabında. Mevsim serada hızlıca köklenmesi için ideal. Sık sık havalandırıp, su damlacıkları silmek daha uygun sanki. Sera dışında çıkarmanızda da sakınca yok ama su dengesini ayarlayabilirseniz seranın sağladığı sabite yakın ısı ve nem daha sağlıklı ve hızlı gelişmelerini sağlayacaktır. İzmir ve Adana aşağı yukarı aynı sıcaklıklarda. Serada tutmak için bir ayımız daha var gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaçsever
|
Sayın Menekşecibaba sayesinde sahip olduğum yeni çelikleri diktim. Bahar da olmamıza güvenerek, büyümelerini umut ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2006
|
Alıntı:
Ancak naçizane tavsiyem; kilitli poşetlerin üst tarafına (kilit kısmının 2 cm. altına), delikli zımba ile karşılıklı bir çift delik açmanızda fayda var. Zira, Kapalı ortamda buharlaşan su, ortam nemini % 70'in üzerine çıkarabiliyor. Bu da, çeliğin aşırı nemden zarar görmesine sebep olabiliyor. Tekrar kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|