agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni3031Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2013, 14:01   #1
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Galeri: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi violet19 Mesajı Göster
Arkadaşlar uzun süredir siteyi takip edip bilgileniyorum,sayenizde.Herkese çok teşekkürler.Ben de bir menekşe hastasıyım ama bir türlü yaşatamıyorum,çevremdekilerin dalga konusu oldum.Ancak buradaki arkadaşlardan aldığım cesaretle kendi menekşemi kendim yetiştireceğim ***.Sitedeki şeffaf kutu içinde köklendirme yöntemini denemeye karar verdim.Eşten dosttan 10-15 yaprak buldum, pet bardaklara nemli torfun içine diktim,ancak bir konuda kararsız kaldım.Bazı arkadaşlar aydınlık yerde bazıları karanlık ve nemli yerde kalacak diyor.Şimdi ben menekşelerimi nereye koyayım.Salona mı,banyo ya mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Hayırlı uğurlu olsun. Aydınlık hafif nemli bir ortam olsun nemi muhafaza için üstünü şeffaf naylon ile örtün , arada bir havalandırın.Işık alan mutfak pencereleri ideal dir. Kolay gelsin.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025