![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
teşekkürler maki01, yavrular yaprağın sapından çıktığı için hiç kökleri yok gibi görünüyor, dokunmaya korkuyorum açıkcası. bir soru daha sorayım o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
Ben toprakta köklendirmeyi tercih ediyorum ama suda da köklendirilebilir. Fotoğraftaki her iki minyatür yavru köksüzdü, köklendiler. Aynı bardağa dikme nedenim ise tembellik ![]() ![]() Yavruları ayırırken önce küçük bir bardağa dikiyorum. Yeterince büyüdükleri zaman kalıcı saksılarına transfer ediyorum. Bu iki yavru da daha sonra ayrı kaplara alınacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ediyorum hızlı cevaplarınız için. yarın ilk iş olarak yavruları ayıracağım. yetiştirdiğim ilk yavrular oldukları için çok kıymetliler inşallah büyütmeyi başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Hafif, havadar bir toprağa baskı uygulamadan dikerek , toprağın sürekli nemli kalmasını sağlarsanız en kısa sürede köklenecektir. Hava sıcaklıkları özellikle İstanbul'da yavru ayırma, toprak değişimi ve çelik dikmek için çok uygun ![]() Başarılar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2013
|
Benim Mayıs ayında suda köklendirdikten sonra diktiğim ancak hala yavru vermeyen menekşelerin var. Burada yazılanların çoğuna uygun şekilde bakım yapıyorum ama neredeyse umudum tükendi.sizce ne zaman yavru verecekler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
kaybedeceğimden korktuğum için bir türlü dikmeye cesaret edemedim, gün geçtikçe suda bu hali aldı ne yapmalıyım şuan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira, Suda yavru vermiş çeliğinizi hafif havadar bir toprağa sadece kökleri içine alacak bir derinliğe dikebilirsiniz. Kökler toprakta gelişmediği için yaprak ve sürgünlerin desteksiz durması mümkün olmayacaktır. Ambalajda kullanılan strafor köpük gibi malzeme ile destek verebilirsiniz. Ya da normal pet bardakları yarıya kadar toprakla doldurup, destek olarak bardağın duvarlarını kullanabilirsiniz. Dikeceğiniz kabın büyük olmamasına dikkat edin lütfen . 1 - 1.5 Türk kahvesi fincanı hacim yeterli olacaktır. Meyveli yoğut kapları bu aşamada ideal olabiliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim güzel ablacığım.. yarın eve gider gitmez aynı söylediklerini yapıyorum.. büyük yaprağı keseyimmi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Bu aşamada sakın kesme. Desteği büyük yaprağın yavrularını beslemeye devam etmesi için önermiştim. Heyecanlanacağını ve sık sık menekşeni kontrol edeceğini hissediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
![]() harfiyen uygulayacagım anlattıklarınızı. teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
2 aydır aynı halde duruyorlar. 1 yılı geçti dikeli. Gövdesinden yavruladıktan sonra maalesef çok büyümeden yavruyu ayırmıştım. İnşallah kaybetmem onları. Tutmuş mudur sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
sararmış gibi duruyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Arkadaşlar kavanozda ektiğim ve köklendikleri halde kendileri büyüyüp yavru vermeyen bu yaprakları ne yapayım.... lütfen yardım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Herkese merhaba. Tüm konuyu okudum ama benzer bir sorunla karşılaşmadım. 3 ay önce diktiğim çeliklerimden biri düştü. Kendimce 'ters doğum' diyebileceğim bir durum oluşmuş. Yaprak çıkması gereken yerden değil de izdüşümünden yani yaprağın altındaki dalla toprağın kesiştiği yerden çıkmaya çalışmış. Yani ana yaprak yavrunun üstünde şemsiye gibi kalmış. Yaprak henüz yeşil bile değil, sanki şeffaf. Aynen geri diktim. Bu olalı 1 ay oldu ama hala sürgünden bir haber yok. Asıl sorun ana yaprak iyice kurumaya başladı. Yaprağın yarısı kuru nerdeyse. Bu sürgünü kurtarmanın bir yolu var mıdır sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler maki01 ![]() 1 ay önce çam altından toplanmış gübreli toprak vermiştim. Bu sabah yaprağı ters çevirip çıkmaya çalışan yaprağı üste getirdim. Şeffaf saklama kabına koydum ki sera etkisi olsun diye. Yavru biraz daha büyümüş. Bakalım ne olacak. Başka önerisi olan varsa bekliyorum. Gelişmeleri yazarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Bugün sabah seradaki çiçeğimin durumu sanki daha iyi gibiydi. Büzüşük yaprağını biraz açmış, biraz büyümüş sanki. Rengi de birazcık daha koyulaşmış. Ama anaç yaprak iyice kuruyor. Gübreli toprak karışımından 1 çay kaşığı daha koydum kökün üstüne. Beklemedeyim bakalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kavanozda köklendirdiğim yapraklarım gittikçe büyüyorlar ama hala yavru vermediler 31 mayısta kavanoza koymuştum. Onları kavanozdan çıkarıp daha rahat edecekleri saksılara alsam mı acaba ? Kavanozda sıkışıp kaldılar çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaçsever
|
Sayın eceyıldız, benim de suda köklendirdiğim bir yaprağım var, 2 ayda yavru verdi 1 ay daha bekleyip yavru üyüyünce toprağa almayı planlıyorum. Gecen ay kökleri 2-3 cm olan çelikleri yavru vermeden önce toprağa slmıştım hepsi öldü malesef. Sizin çeliğiniz 4 aydan fazla zamanda yavru vermemiş sanırım Hatay'ın çok sıcak olmasından kaynaklanıyor. Size önerim, tabi eğer daha iyi bir öneri gelmezse forumdan, deneme yanılma yöntemi, yani yaprakların yarısını suda bekletmeye devam edin yarısını toprağa alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Sayın E. Aydemir, Yapraklar en başından beri kavanozda toprakta zaten forumda bir arkadaş kavanoza toprak koyup yaprakları ekmiş ve kısa sürede yavru verdiğini yazmıştı deneyim dedim mayıs 31 de ektim bunları 3 yapraktı biri toprağın üstünde çürüme değilde kuruma yapmış ve öldü diğer ikisi kendileri büyüyor kökler toprağın üstünden görünüyor ama hala yavru yok... Toprakta torf yani öyle sert bir toprak değil. yaprağın biri benim için önemli anasının çiçeklerini göremeden kaybetmiştim bunu da kaybetmek istemiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaçsever
|
Kavanozda deyince nedense içinde su varmış gibi canlandırmıştım gözümde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
menekşeleri çok severim ama bakımını bir türlü beceremedim bugüne kadar. her renginden olsun isterdim fakat yaşatamayacağım için almıyorum. hem sağolsun çiçekçimizde iyi kazıkçı, bir tane menekşe 15 lira diyor! aaa üstüme iyilik sağlık! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Marketlerde 2.5 - 3 tl ye satılıyor Sevgili jojoba... Çiçekçiniz gerçek kazıkçı yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğimin anaç yaprağı çürüyüp düştü. Yaprakların rengi hala açık yeşil ve şekilsiz. Ama ortada 2 tane küçücük yeni yaprak oluştu. Serada tutmaya devam ediyorum. Yoğun bakımda yatan hastanın gözüne bakar gibi bakıyorum ben de çiçeğimin gözüne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Şuan misafirlikteyim ve burada çok güzel bir mor menekşe var, acaba bir yaprak istesem bu ayda tutarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Hala orada değilim ama 2 yaprak aldım tömürcekcim.. bu konuda yardımınızı alacağım daha sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hiç suda uğraşma abla direk toprağa dik hafif yatık şekilde. Her zaman seve seve yardımcı olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
afrika menekşesi, çelik, menekşe, üretim, yaprak |
|
|