![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ash, Lütfen vazgeçmeyin. Mite olduğunu bildikten sonra mücadele edebiliyorsun. Ben, önce besin fazlalığından kaynaklandığı iddia edildiği için çok menekşe kaybettim. Araştırınca nedeninin mite olduğunu öğrenebildim ve mikroskopu da sadece mite olduğunu belgelemek amacıyla satın almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir önceki mesajınızda kocaman bir kırkayaktan söze ettiğiniz için ürktüm, bir şey yazamadım. İlk tepkim sanki ben yaşamıyım gibi toprağı kapının önüne koyup atmaktı ![]() Bugün tekrar mesajlarınızı okudum. Nikotin gibi önerelileri hep duyuyoruz, ablam da begonyalarında anlatılan karışımı kullanıyor ancak bence doğru olan topraktaki yumurtlardan da kurtulmak için toprağı pastorize etmek. Bunun için 100 derecede ısıtılmış fırında nemli toprağı 15 dakika ısıtıyorsunuz ve fırını kapatarak soğumasını bekliyorsunuz. En güvenilir yol bu sanki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2013
|
Hiçbir hayvana ateşte yakarak öldürmek dinimizce caiz değildir.bence başka yöntemler aranmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
Daha önce de okumuştum toprağın fırında dezenfekte edildiğini. Mantar tehlikesini de ortadan kaldırdığını okumuştum. Hem onlar şu an toprakta olsalar bile henüz hayvan değil yumurta ![]() Kırkayağı gördüğümüzden beri menekşelerin yanına her gidişimde tabaklarına, topraklarına bakar oldum. Hiç bir şey göremedim ama hafta sonu açık toprakla diktiğim yaprakların hepsini balkona çıkarıp önce izmaritli su vereceğim onlara. Ertesi gün de kapalı paketli, fırınlanmış toprakla yenileyeyim diyorum. Diktiğim yapraklardan yavrulamaya başlayanlar bile vardı. Kafaları biraz karışacak! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
Bir haftadır başım dertte...menekşelerimde özellikle minyatür olanlarda kocaman hayvanlar. evet abartısız kocaman beyaz bir böcek. okuduklarıma göre unlu bit yapan ve öz suyunu emen bir vanlı. arap sabunu alkol sıvı yağ karışımını demedim ama olmadı. lütfen bir ilaç ismi verin bana çok zordayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
bende farkettim minik hamam böceği yavrusu gibi bişeyler. nereden geldiler anlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
arkadaşlar menekşelerimde thrips adı verilen zararlıdan var sürekli ilaçlamama rağmen tekrar tekrar geliyorlar. şimdi de chrysamed marka ilaç önermişler sanırım forumdaonu denemek istiyorum ve chrysamedin de farklı türleri vardı tekzende acaba hangisi almam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim. veya benzer türde bildiğiniz ama kolay bulunabilen türde başka bir ilaç ismi lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
İki misafiri uzak odaya aldım dediğiniz gibi.Thrips için nasıl kullanacağıma dair bilgi verirmisiniz ayrıntılı? Hiç ellemedim çiçekler olduğu gibi duruyor gözlemlemek için kopartmadım. Birde bu thripsler nakil olurmu zararlılar bölümünde detayı göremedim? Örneğin onların olduğu uzak odaya girip çıkıyorum.Üstümüze atlayıp gizlenip ,salona vardığımızda nakil olup başka odaya taşınırmı? Mantıken marketten çiçekle seyahat ettiyse , salona da geçebilirmi ? Ayrıca evim açık mutfak salon.Dün mutfakta beklerken salondaki menekşelere 3 mt mesafesi vardı. Sonra forumu okuyunca gece hole aldım.Herhangibir sıçrama olmuşmudur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
sayın asln tüm sorunlarımız ortak ![]() ![]() ilk resimdeki çiçeğin dallarında kahverengimsi oluşumlar güneş ışığı ve aşırı sıcakta kalınca meydana geliyor. çiçeğe çok bir zararı olmuyor sanırım. yani sadece o yaprağın o bölgesini etkiliyor ve çiçekte daha fazla sorun yaratmıyor. thrips için ise bitkiyi haftada 2 kere 3 hafta boyunca ilaçlamak gerekiyor. chrysamed kesinlikle kullanma ben kullandım hem faydasını göremedim hem de bitki üzerindeki çiçekleri ve tomurcuklarını öldürüyor. ben başka basit bir ilaç kullandım ismini hatırlamıyorum ama çok pis kokuyordu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Chrysamed insektisit 500 ml - 10.17 TL + KDV hastalıklar kısmında menekşecibaba hocamız bunu mu tarif ediyor? Birde bunun adı geçiyordu. 50cc NeemAzal Organik ve Zehirsiz Böcek İlacı GittiGidiyor'da 34779882 İlaçlar için emin olamıyorum, sipariş vereceğim, yardımcı olurmusunuz acaba? **** bir link atarsanız en doğrusu olur ,yanlış almamış olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Ağaç Dostu
|
Çok detay açıklama yapmış sevgili menekşesibaba. Ek olarak söyleyebileceğim thripsin menekşelerin polen keseleri delerek beslenmesi, bu nedenle de çiçek taç yapraklarında polen döküntülerinin görülmesidir. Öncelikle tüm çiçek ve tomurcukların kesilerek uzaklaştırılması lazım daha sonra da Chrysamed'i kullanmanızı öneririm. Chrysamed'in türleri hakkında bilgim yok, ben veterinerimizden konsantre olanını alıp, sulandırarak kullanmıştım. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Burada veterinerde bulurmuyum bilmiyorum, deneyeceğim, acilen ilaçlama yapmam lazım bu belli oldu. teşekkürler makimiz.İyiki varsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2014
|
siteye yeni üye olup ilk mesajım bu olduğundan buradaki bütün çiçekseverlere selam ediyorum. afrika menekşelerinden geçen yıl bende 4-5 saksı edinmiş idim ancak ufak sinekler tarafından sarılması ve salonu sinek kaplaması neticesinde üzülerek onları evden uzaklaştırdım. salonum kuzeye bakıyor ve pek havadar değil galiba o yüzden sinek yaptı bilemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Ağaç Dostu
|
Durduk yere keyfi kaçtı menekşemin.Yapraklarda erime gibi görünen renkler oldu.Ama erime yok.Sanki rengi kaçtı bir tuhaf renkler. Yapraklarda sarkma yok. 10 gün önce Toprak değiştirip nemli bıraktım. Köküde sağlamdı. Hiç başıma gelmeyen bir durum.Neyi var acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili asln; Yapraklardaki kahverengileşme, genelde ıslakken güneş gördüğünde oluşuyor. Onun dışında bir hastalıktan kaynaklanıyorsa bilmiyorum. Neredeyse tüm menekşe hastalıklarını geçirdim diyebiliim. Çoğunu bilirim yani.Ama böyle bir şey olmadı hiç. O nedenle bir hastalık mı bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Benimki sıcak ortamdan dışarıya, soğuğa çıkardığımda buna benzer bir sararma olmuştu. ısı değişimi mi oldu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ve fatito, Bende foruma girdiğimen beri hastalıkları gözlemliyorum,okuyorum.Bu kibarımın derdi nedir anlamadım. Isı değişimi olmadı,aldığımdan beri aynı yerinde. Işık desem güneş yok gibi bir şey bu aralar. Takipteyim artık bakalım ne çıkacak. Aslında sorunlu yaprakları alıp temizleyeceğim ama, kel kalacak yetişkin bitki,yakıştıramıyorum minnacık kalsın kış ortasında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-01-2014
|
Arkadaslar meneksemin yapraklarinda sari lekeler cok fazlaydi giderek artti ve ciceklerim cok soluk acti yapraklar giderek curudu topraginda cok fazla beyaz minik tas gibi seyler vardi topragini degstrdm kotu yapraklari ve ciceklerini ayirdim geriye sadece bi kac yaprak ve kok kaldi biraz yapraklari sondu ams umudumu kaybetmemeye calsyrm umarim yasar cunku bu benim ilk meneksem yapabilecegim baska biseyler var midir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Hastalıklar bölümünde paylaşsaydınız daha verimli olurmuş |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
|
Topraktaki o Beyt'e şeyler menekşeniz için köklerin havadar olması nem tutması için olan bir madde Perlit. Menekşe toprak karışımının içinde olanlardan torf perlit verkulit üçlüsünün üyesi, besin verdiniz mi? Besin noksanlığı olabilir. Sn gulcinkrsln diğer çiçeklerimizden uzaklaştırın ve onu dokununca ellerinizi yıkayın fotograf olsa arkadaslar daha kolay yorumlardı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
|
Benim de bir menekşemin yapraklarında böyle bir renk değişikliği oldu. Halbuki çok da sağlıklı. Soğuk su ile sulamaktan olduğunu öğrenince dinlendirilmiş su ile suladım ve yeni çıkan yaprakların rengi düzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Yeni Üye
|
Tesekkur ederim cicegimn son hali ve eski hali bunlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
|
Son hali sağlıklı görünüyor daha öncekiler güneş yanığı gibi geldi ama ben bilemedim sn Gülcin sevgili maki1 ve menekşecibaba gibi menekşe ustaları yanıtlaya bilir onlar ülkemizdeki bence otoriteler kolleksiyonerler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Yeni Üye
|
Gunes yanigi olabilecegini sanmiyorum cunku bulundugu oda cok fazla gunes almiyor.yinede yorumlariniz icin tesekkur ederm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf olmayınca sağlıklı yorum yapılamıyor sevgili gulcinkrsln. Menekşenizdeki lekelenmeler büyük olasalıkla yeterince su ve besin alamamasından kaynaklanıyor. Bakımında bir süre aksama olmuşsa bu tür lekelenmeler meydana gelebiliyor. Hasarlı yaprakları temizledikten sonra diktiğiniz saksı çok büyük. Çay fincanı hacminde bir kaba, mesela pet bardağa dikim yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Toprak karışımınız da çok uygun değil sanki. Toprağı havadar ve nemli tutabilecek perlit gibi bir malzeme eklemenizi öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
menekşe |
|
|