agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2012, 18:05   #1
Ağaç Dostu

blaze ash's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Galeri: 6
Bunlar da benim yavrularım

Havalar ısınmaya başlayınca nasıl sulayacağımı şaşırdım. İki gün sulamayayım hemen soluyor yaprakları. Normal mi böyle olması?

Bir çok yavruyu kök çürümesinden kaybettim. Ama çok sulamadan olmadığına eminim. Sanırım bakteriyeldi. Çünkü aynı seranın içindekiler öldü hep.

Şimdi sulamaya da korkuyorum. Yavrular bunlar.

Name:  fotoğraf (49).jpg
Views: 2007
Size:  54.2 KB

5. ve 10. yavruların anneleri çürüdü ama yavrular sağlıklı ne yapmam gerekir onları?
Name:  fotoğraf (48).jpg
Views: 1817
Size:  52.2 KB
Name:  fotoğraf (50).jpg
Views: 1716
Size:  45.1 KB

Bazı yavruların ise anneleri yavaş yavaş çürüyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Mesela bunun anne yaprağı giderek çürüyor.ve kuruyor. Kuruyunca kesiyorum. Bir süre sonra aynısı yine oluyor. Çok fazla yavru var yaprak altında. Onları kaybetmek istemiyorum. Ayırmalı mıyım? Yoksa beklemeli miyim?

Name:  fotoğraf (51).jpg
Views: 1618
Size:  34.5 KB

Name:  fotoğraf (52).jpg
Views: 1761
Size:  37.7 KB

blaze ash Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 18:22   #2
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blaze ash Mesajı Göster
Havalar ısınmaya başlayınca nasıl sulayacağımı şaşırdım. İki gün sulamayayım hemen soluyor yaprakları. Normal mi böyle olması?

Bir çok yavruyu kök çürümesinden kaybettim. Ama çok sulamadan olmadığına eminim. Sanırım bakteriyeldi. Çünkü aynı seranın içindekiler öldü hep.

Eklenti 308308

5. ve 10. yavruların anneleri çürüdü ama yavrular sağlıklı ne yapmam gerekir onları?
Eklenti 308312
Eklenti 308313

Bazı yavruların ise anneleri yavaş yavaş çürüyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Mesela bunun anne yaprağı giderek çürüyor.ve kuruyor. Kuruyunca kesiyorum. Bir süre sonra aynısı yine oluyor. Çok fazla yavru var yaprak altında. Onları kaybetmek istemiyorum. Ayırmalı mıyım? Yoksa beklemeli miyim?

Eklenti 308310

Eklenti 308311

Bu yavruları başka toprağa şaşırtmanız gerekiyor yeni toprak hazırlayın ve yavruları ayırın başka minik saksılara alın kolay gelsin ..

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2012, 09:14   #3
Ağaçsever

livingdead1978's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2012
Alıntı:

Eklenti 308308

Eklenti 308312
Eklenti 308313

Eklenti 308310

Eklenti 308311
sevgili çicek sever dostum bende ektim ama henüz yavrular geişmedi 4 gün oldu bekliyorum yanlış yapmamışımdır umarım merakla bekliyorum gelişmelerini geliştikten sonra yapman gereken bu videoda var
Separating Baby African Violets Started From Leaves - YouTube

livingdead1978 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 21:12   #4
Ağaç Dostu

blaze ash's Avatar

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Bu menekşemi annesi çürüdüğü için ayırdım. Yavruların kökleri çok sağlıklıydı. Ancak 5 yavrudan biri hariç onlar da çürüdü. Diğeri umarım yaşar.

blaze ash Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025