![]() |
|
![]() |
#9901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Günaydın
Günaydın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Dimetris de izlediğim videoda saksı değişiminde bütün tomurcukları kopartıyorlar.Nedenini merak ediyorum. Sevgili maki01, açıklama yapabilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9904 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Ben anlatsam olurmu sevgili sema62? Sevgili maki01 eksiğim varsa mutlaka tamamlayacaktır. Saksı değişimi yapıldığında bitki daha kolay toparlansın, çiçekleri beslemeye çalışmasın diye koparıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9905 |
Ağaç Dostu
|
Bitki toprak değişiminde yaşamak adına kök gelişimine özen göstermeli. Ama çiçekler varken tomurcuklar, köke değilde çiçek sapına çalışır. Alınmazsa sağlıksız kökle bitki çok uzun süre yaşamaz. ya da zor toparlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9906 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sevgili maki kullandığınız fitilin bir özelliği varmıdır? fitil hakkında bilgi verirmisiniz fitilin resimini paylaşırmısınız bende menekşe konusunda çok başarısızım bu yöntemi denemek istiyorum fitilde aklım karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9907 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Benim menekşem bir ay öncesine kadar capcanlıydı, üzerinde mor mor çiçekler doluydu. Bir gün sulamak için 4-5 saatliğine, çok sıcak olmayan bir havada, balkonda unutmuşum. O günden sonra bütün çiçeklerini döktü, üst yapraklarından kurumaya başladı, alttaki gür yapraklar ise cansızlaştı. Aldığımda zaten büyüktü ve hiçbir problemi yoktu. Ne yapmam gerekir acaba? Onu kaybedeceğim diye çok korkuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9908 |
Ağaç Dostu
|
Muhtemelen sulamayla güneşte kalıp kavrulmuş biraz. aydınlık güneş almayan bi yere koyunuz... Eğer alt yaprakları toparlanmazsa saksıdan çıkarıp solmuş yaprakları temizletip yeniden dikiniz.. Kök çürüğü olmasın diyede sulamaya dikkat ediniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9909 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nilgun dogan http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23486.htm başlığında konu ile ilgili bilgi bulabilirsiniz. Ek bilgiye ihtiyacınız olursa konu başlığında yardımcı olmaya çalışırım. sayın liquid moon, Anlattığınız tablo tipik bir kök çürümesi gibi . Aşağıdaki linkte bilgi bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/15271-10.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9910 |
Ağaç Dostu
|
Bugün ilk çiçeğiyle tanıştığım Tomorrow Pink Ice ![]() ![]() Bir aydır üzerinden çiçekleri eksilmeyen Kev’s Heavenly Star. ![]() Bu iki tür renk olarak birbirine çok yakın ancak çiçek petalleri farklı, ilki yuvarlak ve kıvrımlı diğeri ise yıldız şeklinde. Çok sevdiğim bir menekşem isimsiz ( NOID ) trailer'ım . Sevgili arkadaşıma teşekkürlerimle. ![]() Ve Fatih'in hediyesi beyaz incim ![]() Ben uzun çiçek sapı ve küçük yarı katmerli çiçeğiyle trailer türü olduğunu düşünmeye başladım , ne dersin Fatih ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9911 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
özlem ve maki01, teşekkürler. Peki altlarda o kendini bırakmış, yumuşamış yaprakları tamamen temizlemeli miyim acaba? Bunları başka bir toprağa eksem sonuç alır mıyım? Kökünü kontrol edeceğim, anormallik varsa saksıyı değiştirmem-küçültmem gerekecek sanırım. Ama bu yaşına kadar bu saksıda gül gibi yaşayıp gidiyordu, o da kafamı karıştırıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9912 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Arkadaşım biz sadece gördüğümüz kadar yorum yapabiliriz... Bitkinizi elinize alın saksıdan cıkartıp. 0,5 lt ya da 1 lt lik yayvan saksı ve ideal menekse topragına ekin. Ama eklemeden önce solan yaprakları temlzleyin, kök kısmı kararmışmı canlımı ona bakın... Kararmışsa kökü o kısma kadar kesip temizleyin... Suya koyup köklendirip ekin. Ama kök temizse çürük yoksa direk ekip aydınlık güneş görmeyen bir yere koyun.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9913 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar; İlk defa yapraktan menekşe yetiştirdim. O yüzden tecrübesiz ve çok heyecanlıyım. Menekşem bu boya geldi, sizce ayırmalı mıyım? Yoksa daha beklemeli miyim? ![]() ![]() ![]() Bu da diğer yapraklardan biri. Acaba bu menekşem minyatür mü? Yaprağın en dış kısmındaki yapraktı bu. İkinci resimde belli oluyor mu bilmiyorum ama yaprağın hem sapından, hem yaprağın üzerindeki kırık yerden, hem de kırığın altından yapraklar oluştu. ![]() ![]() Düzenleyen blaze ash : 28-03-2012 saat 20:10 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9914 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Menekşem sonunda açtı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşe
Şimdi dünyanın bir uçunda nisan 15 evvel satış yok Türkiyeye kargo yok Bakalım elden geleçek mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9916 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
bugün aldığım bir menekşemi saksısından çıkardım çoğunluğu köktü çok az bir kısmı ise topraktı.o toprakları aldım birazını sonra belki daha çok çiçek açar diye onu daha küçük bir saksıya biraz zorla oturttum. sizce iyi mi yaptım saçmaladım mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9917 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 litrelik saksıları kaldırıp atmak lazım. Kayıplarımın çoğu 1 litrelik saksılardan kaynaklandi. Saksı büyüklüğü ile ilgili bilgiler şu an net olarak aklımda değil ancak 0.5 litrelik saksı genellikle yetişkin menekşeler için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9918 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mor-salkım, Keşke fotoğraf ekleme şansın olsaydı. Bu tür durumlarsa , köklerin bir kısmını keserek dikmek, daha sağlıklı sonuç verir. Senin yaptığın uygulama ise menekşeyi kaybetmene bile neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9919 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili blaze ash, kutluyorum, çok sağlıklı yavrular üretmişsin. İlk fotoğraftaki yavruların ayrılma zamanı gelmiş hatta biraz geç kalmışsın bile. Yanılmıyorsam yavru ek besin ihtiyacı için toprağa doğru kökler uzatmış. İkinci sorunu ise bilemedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9921 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arzu_ Uzun süredir hareket görmeyen başlığına yazsan, oradan cevap verirdim ve başlık güncellenmiş olurdu. Şimdi okunduktan sonra ilgili başlığa taşımak zorundayım ![]() Torfla yosun aynı şey değil. Yosun canlı iken hasat edilip, kurutuluyor. Torf ise bulunduğu ortamda çürümüş yosunlardan oluşuyor. Bir takım işlemlerden geçirilerek, besin ekleniyor ve paketleniyor Yanlış söyluyorsam bilen arkadaşlar beni düzeltsin lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9922 |
Ağaç Dostu
|
Teşekürler maki01; Yarın sabah ilk işim yavruları ayırmak olacak. Dediğim gibi ilk olduğu için korktum ayırmaya ![]() Diğer resimdeki menekşemi bir seradan aldım. Bana minyatür falan demediler. Çelik aldığım menekşenin yapraklarının küçük oluşundan dolayı acaba minyatür mi dedim. Diğer menekşeler kadar büyümedi yaprakları. Bir de Menekşe KC3'ün mesajındaki menekşenin adı nedir acaba? Bende de aynısından var da ondan merak ettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9924 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki aslında 0,5 lt lik saksılar ideal. Ama arkadaşımız büyük saksıda keyfi iyiydi diyince ben 1 lt önerdim. Açıkçası elimde 4 tane 1 lt saksı kaldı onlarada çok büyük formdaki menekşelerimi ektim. Ama ideali 0,5 lt lik saksılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9928 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9930 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Dur duraksız açıyor bunlar, yorulmak yok ![]() ![]() 2 farklı toprak karışımında diktiğim menekşelerde göstermiş olduğu gelişim açısından, Hoya'larım için yaptığım toprak karışımındada gelişimleri çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|