![]() |
|
![]() |
#8551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2298 buradan yosunla ilgili genel , geniş bilgiye ulaşabilirsiniz. Bazı arkadaşlarımızın yetiştirmeye çalıştıklarını biliyorum,hatırladığım kadarıyla sevgili katmer in bu konuda çalışmaları var. (Sağlıklı bir Sphagnum yosunu biraz canlı biraz da ölüdür yani ölü ile diri arası bir bitkidir. büyüme sadece üst kısımlarda devam ederken alt kısımlar ışığın yetersizliğinden çoktan ölmüş ve çürüme prosesi başlamışdır dahi. bu özelik şöyle anlatılabilir; sphagnum ne kökü olan, nede bitki içindeki sıvıyı taşımaya yarıyan hakkiki bir dolaşım sistemleri olan bir bitkidir bitkinin beslenmesi ve gelişmesi alt kısımlarından bağımsızdır vede sadece uçlardaki bir kaç cm lik bölümde cerreyan eder. Bitkinin yaşıyan uçlarının altındaki sapları ve yapraklarından oluşan ölü kısım bitki uçlarına yeterli suyu depolar ve aktif olarak da su seviyesini yükseltir. Dr. Dionaea dan alıntı ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8552 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2011
|
arkadaşlar evimde keçi gübresi var bunu menekşeler için en uygun biçimde nasıl kullanabilirim.beni aydınlatır mısınız teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8553 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sevgili nerimeizmir bence hiç kullanma çünkü. incecik kurtlar oluyor ne kadar ilaçlasan gitmiyor. ayrıca küçücük sineklerde geliyor. sıcaklar olunca kötü kokuyor. benim başıma geldide uyarıyım dedim ama sen bilirsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8554 |
Yeni Üye
|
bazı arkadaşlar gübreyi suda bekletip suyunu verdiklerini de yazmışlar bu konuda bir bilgin var mı peki melisa 31....teşekkürler.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8555 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Merhaba Nerimeizmir , ben o yöntemi kullanıyorum , soran arkadaşlara açıklamam olmuştur , ilk deneyenler için biraz riskli , benim 3-4 tane menekşem üzerinde denemişliğim oldu ve güzel bir sonuç aldım ve şu anda kullanıyorum , ama arkadaşlara tavsiye etmem çünkü ayarlamak biraz zor , yinede siz bilirsiniz ... Sevgili Melisa Hanımın söylediği gibi koku yapıyor , koku yapmaması için fazla bekletmemek gerekiyor .... Ben seracı olduğum için yıllardan beri bu yöntemi bitkilerde kullanıyorum . Çok güzel sonuçlar alıyorum . Menekşede çok az bir şekilde denedim güzel bir sonuç aldım . Geçmiş mesajlarım da ki menekşe fotoğraflarıma bakabilirsiniz ... Sorumluluk bende kalmasın arkadaşlara tavsiye etmiyorum . Düzenleyen 01menekse : 04-05-2011 saat 17:33 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Menekşem tohum veriyor, ne yapmam lazım? Ne zaman tohumu almalıyım, ne zaman ve nasıl dikmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8557 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsin. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=23340 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8558 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8559 |
Yeni Üye
|
Merhaba... Menekşenizden tohum almak için özel bir yöntem denediniz mi? Menekşemden tohum almak için ben ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8560 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
iki farklı menekşe yaprağından ebruli menekşe nasıl yapılıyodu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8561 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Bizler rus güzelleriyle tanışmadan önce deniyorduk aşılama yöntemini dahasıda var,farklı renk elde edebilmek için gıda boyası,bol çiçek için limon tuzu,yanmış gübre,klasik haşlanmış yumurta suyu şimdi rus menekşelerle tanışınca bu konular konuşulmaz oldu aslında iyide oldu olayı abartınca kendi adıma söylüyorum çok menekşemi heba ettim şimdi kendi hallerine bıraktım sulamak dışında çokda keyifliler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elinize steril neşteri aldıktan sonra erkek aday menekşeye sessizce yaklaşıyoruz...... Arkası yarın iyi akşamlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8564 |
Ağaç Dostu
|
O bir şehir efsanesi,malesef pek mümkün değil,çıkan yavrular mutlaka ana yapraklarının özelliklerini taşır,kaynaşmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8565 |
Ağaç Dostu
|
Sanirim bazi turler kendi kendilerine dollenmeye yatkin oluyorlar. Optimara Rita bunlardan birisi. Hic bir caba harcamadigim halde, daha gecenlerde bir rozetin uzerinden 5 tane tohum kesesi topladim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8566 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zappie sayesinde ismini öğrendiğim Rhapsodia Cora'm merkezdeki çiçek demeti ile unlu bitten tamamen kurtularak eski sağlığına kavuştuğunu kanıtladı ![]() ![]() Bu menekşemse daha önce fotoğrafını eklediğim beyaza yakın lilanın kardeşi. Hibrit türler aynı yapraktan üretilmiş olsa bile farklı görünümde çiçek verebiliyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8567 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum elde etmede transfer için kulallanılacak ana çiçek stigma ucu toz polen için uygun olmalı , bu amaçla seçtiğimiz ebeveyn bitki 'anne'ninde (olgun)olması gerekir.Tozlaşma için kullanılacak alıcı olan çiçeğin stigması parlak görünümlü ,yapışkan olmalıdır. Tozlaşma ince bir çubukla küçük bir fırça veya pamukla yapılır .Ben yumşak uçlu 4 numara kumaş fırcası kullanıyorum.Parçaladığımız polenlerin içinden dağılan çok ince tozları fırcaya aldırıp yapışkan stigmaya uyguluyoruz. Eğer çaprazlamada başarılı olduysanız tohum pod şeklinde başlayacak ve buna bağlı olarak 10-14 gün içinde olgunlaşacaktır. Daldaki tohum kapsülünün kapsül sapı diğer oluşmamış tohum kapsüllerine oranla daha kalındır. Tohumun dalında olgunlaşmış olması gerekir.Diğer boş çiçekleri yokluyarak yolabilirsiniz.Tohum oluşmuş kapsülü arada kaynamasın diye fosforlu bir şeritle işaretlerseniz,yalnışlıkla koparıp kaybetmekten koruyabilirsiniz. Şimdilik bu kadar kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8568 |
Yeni Üye
|
Merhabalar ,
Herkese iyi geceler ... Çok sayıda menekşem olmadığı için ,sizler kadar paylaşımlarım olmuyor. Henüz sekiz aylık menekşemin ikinci kez çiçeklenmesini izliyorum bu sıralar. Fotoğrafını paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8569 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2011
|
Merhabalar Saailor , menekşelerin çok güzel gözüküyorlar . Seni tebrik ederim , başarılı bir çalışma . Emeğine sağlık bakınca insanın gözüne hitap ediyor , belli ki fotoğraf konusunda da ustaca çalışma yapmışsın . Eline sağlık . Menekşenin az olduğunu söylemişsin , bence menekşenin az olması önemli değil önemli olan elindeki menekşenin değerini bilmek . Başarılar dilerim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8570 |
Ağaç Dostu
|
Çift kap yöntemiyle yetiştirdiğim katmerli mor menekşem.10 Nisanda topraktan yıkayıp katı ortam materyaline geçirdim.Bir iki hafta serada kaldıktan sonra alıştıra alıştıra dışarıya çıkardım.Biraz bozuldu yaprakları saldı kendini sonra tekrar seraya aldım.Şu anda hala serada havalar ısınınca dışarıya çıkartacağım. Seranın etkisiyle ilk çiçekler belli oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8573 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, Ne güzel bir hediye bulmuşsun , çok sevindim. Daha önce Türkiye'de minyatür türü bulmak neredeyse imkansızdı. Bir sitede satışa sunulan 3-5 minyatür menekşe bir andan tükenmişti. Sayende bizler de bu güzel menekşelerle buluşabileceğiz. Paylaşım için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8574 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer Gerçekten bir hazine bulmuşsun,hayırlı olsun , güle güle büyüt,keyfini sür. Sevgili yağ-mur.başarılı olmuşsun bile kısa sürede yavrulamışlar,en üstteki susuz,en üstten 3 yaprak sağlıklı ama en sondaki yaprak hastalanmış gibi ,onu diğerlerinin yanından ayır,biraz daha büyüsünler ana yapraktan ayırırsın,kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8575 |
Ağaç Dostu
|
Kendinize aldığınız hediyeye bayıldım, çok güzeller, bize de hediye oldu. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8576 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer minyatürlerin çok şirin. Ne güzel katmerliler. Renkleri de çok güzel. Büyüklüklerini anlayabilmemiz için bir de uzak çekim ve kıyaslamalı bir fotoğraf koyabilir misiniz? İyi günlerde keyfini çıkartın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8577 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Saailor.Menekşenin rengi çok güzel.Onun cinsi mi öyle yoksa aşılama yöntemi ile mi o rengi elde ettin?Güle güle büyüt... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8578 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
syn saailor, menkşeniz çok canlı ve güzel görünüyor.renkleri çok güzel, bende bu renk bir menekşe almak istiyorum. bende sizinkinin sade pembesi ve moru var. acaba nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim? geçen hafta migros tan bende olmayan renklerde 2 tane menekşe aldım. eflatun ve beyaz-açık pembe ebrulu. bugünde minyatür beyaz gül aldım. artık almıyayım yerim yok diyorum ama görüncede dayanamıyorum, yakında evde çiçeklerden bize yer kalmayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8580 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih, Topraksız ortama aktardığın menekşen çok kısa sürede uyum sağlamış, kutluyorum. Ben de topraksız ortamda; -Tek kapta çelik köklendirme -Fitilli sulama -İçiçe kap yöntemlerini deniyorum. Olumsuz bir gelişme olmadı ancak toprağa göre gelişmeleri daha yavaş gibi. Yine de yavu ile başladığım fitilli yöntemde başarılı sonuç alırsam tercih edeceğim bir uygulama olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|