![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum elde etmede transfer için kulallanılacak ana çiçek stigma ucu toz polen için uygun olmalı , bu amaçla seçtiğimiz ebeveyn bitki 'anne'ninde (olgun)olması gerekir.Tozlaşma için kullanılacak alıcı olan çiçeğin stigması parlak görünümlü ,yapışkan olmalıdır. Tozlaşma ince bir çubukla küçük bir fırça veya pamukla yapılır .Ben yumşak uçlu 4 numara kumaş fırcası kullanıyorum.Parçaladığımız polenlerin içinden dağılan çok ince tozları fırcaya aldırıp yapışkan stigmaya uyguluyoruz. Eğer çaprazlamada başarılı olduysanız tohum pod şeklinde başlayacak ve buna bağlı olarak 10-14 gün içinde olgunlaşacaktır. Daldaki tohum kapsülünün kapsül sapı diğer oluşmamış tohum kapsüllerine oranla daha kalındır. Tohumun dalında olgunlaşmış olması gerekir.Diğer boş çiçekleri yokluyarak yolabilirsiniz.Tohum oluşmuş kapsülü arada kaynamasın diye fosforlu bir şeritle işaretlerseniz,yalnışlıkla koparıp kaybetmekten koruyabilirsiniz. Şimdilik bu kadar kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2011
|
Merhabalar ,
Herkese iyi geceler ... Çok sayıda menekşem olmadığı için ,sizler kadar paylaşımlarım olmuyor. Henüz sekiz aylık menekşemin ikinci kez çiçeklenmesini izliyorum bu sıralar. Fotoğrafını paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
syn saailor, menkşeniz çok canlı ve güzel görünüyor.renkleri çok güzel, bende bu renk bir menekşe almak istiyorum. bende sizinkinin sade pembesi ve moru var. acaba nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim? geçen hafta migros tan bende olmayan renklerde 2 tane menekşe aldım. eflatun ve beyaz-açık pembe ebrulu. bugünde minyatür beyaz gül aldım. artık almıyayım yerim yok diyorum ama görüncede dayanamıyorum, yakında evde çiçeklerden bize yer kalmayacak. |
|
|
|
![]() |
|
|