![]() |
|
![]() |
#7531 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() Bundan sonra daha anlaşılır bir şekilde yazmam gerektiğini anladım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili faruk çok güzeller,iki pempeye bayıldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili faruk alaca yapraklı menekşen yokmu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Teşekkür ederim Sevgili Zappie,merakımı giderdiğin için... Sevgili Faruk, menekşeleriniz süper maşallah.Hatta 4.fotoğraf Klubnika'nın menekşelerini aratmıyor hani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Faruk,bu menekşeler yerlimi klubnikadanmı aldın,içi pembe kenarları mor ve beyaz biyeli mor bir harika,aslında hepsi çok güzel,kırkbin kere maşallah,ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7542 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Nazlı hanım, en güzelleri sizlerin olsun. Hayır Nazlı hanım hiçbirini Klubnika hanımdan almadım. Eklediğim menekşelerin bazıları kendi ürettiğim, bazıları geçen yıllardan olan ve bu zamana kadar sağlıklı bir şekilde gelen menekşelerim. Klubnika hanımdan sadece yaprak aldım ve onlar da yavrulayıp gelişmeye başladılar. Yakında yavruların gelişimlerinden de haberdar ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7547 |
Ağaç Dostu
|
Evet aslında büükleri kaybettim.Sadece 6,7 tane kaldı bunlar yeni yavrularımla belki 10 ![]() Sevgili Yağmur topraktan değilde yapraktan da olabilir diye düşünüyorum.İsterseniz birde bu aylar içinde deneyin.Geçen yıl bu aylarda ben 30 a yakın yaprak dikmiştim.Hepsi köklendi yavruladı ancak sıcaklar onları benden aldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7548 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
sevgili fahriye yapraklardan bir tanesi yavru verdi.Köklerini toprağa sardıklarını direk çam dibinden toplanmış toprağa koymuştum ve bugün su verirken birtanesinin yavru vermiş olduğunu gördüm çok sevindim ve bu haberi ilk sizinle paylaşmak istedim... Diğerleri halinden memnunlar, sadece bir tanesi elime geçtiğinde yaprakla sapının tam birleşme yerinden hasar görmüştü o kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7549 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim Sevgili korçelik.Maşallah ne hızlı yavru almışsınız.Bazı yapraklar çift idi belki aynı renk vardır.Aklınızda olsun kırılma yeri toprak altında kalacak şekilde ekerseniz(yani yaprağın bir kısmı toprak içinde kalarak) çoğunlukla tutuyor.Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7551 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mirbe şaka yapmıyorsanız menekşe konusunda bilgi paylaşımı beni hep mutlu eder.Memnuniyetle!... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7553 |
Ağaç Dostu
|
25 Ekimde fotoğraflarını eklediğim yapraklar yavrulamaya başladı.Torfta olanlar büyümeye başlamasına rağmen normal topraktaki duruyordu.Ben de bu gün azıcık kök yapmış olan yaprağı suya geçirdim.Daha önce suda köklenen bir kaç yaprağı da torfa diktim.Olursa bir sürü menekşem olacak ama hep aynı renk ![]() Anaç menekşeden ayırdığım yavruda kök salmaya başladı.Ama annesi toparlanamadı.Yaprakları sarkmış gibi ama tomurcuğuda var,çiçek açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7554 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Sevgili klubnika'nın menekşelerde direnci arttırmak için önerdiği Megafol'un Türkiye dağıtıcısına nihayet erişebildim. 1 Litrelik ambalajı 25 TL'den satıyorlar. Bu siteden ya da 0242 311 98 60'dan ulaşabilirsiniz ![]() Sevgili klubnika, kullanımı konusunda bilgi verir misin lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7555 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler için ideal ortam ısısının 20-24 derece olduğunu teorik olarak biliyoruz. Adana bu sıcaklıkları çok kısa sürelerle de olsa İlkbahar ve Sonbahar'da yaşıyor. Ölmekten son anda kurtulan menekşelerim de sonbaharda oldukca toparladılar. Ve Luisiana Lullaby'im coştu ![]() ![]() ![]() ![]() Yeni öğrendiğim ve yaşayarak tanık olduğum şey ise, yeşil biyeli çiçeklerin yeşil renklerinin soğuk havalarda kendini gösterdiği ![]() . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7556 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki çok güzel maşallah,güle güle büyütün.25 nolu menekşe yanlış hatırlamıyorsam.Ben de yaprak olarak almıştım bu renkten inşallah kış geçmeden açar da yeşil biyelerini görürüm.Ayrıca katalogtakinden daha güzel açmış tebrikler. Düzenleyen fahriyee : 08-12-2010 saat 13:48 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Sevgili arkadaşlar, sizler kadar deneyimli olmasamda benim menekşelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7558 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatoş,ilk menekşeniz acil tedavi gerektiriyor.Diğerleri çok güzel elinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7559 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sevgili Maki01 menekşeniz bir harika. Tebrik ediyorum. Keşke çiçeği ile beraber bütün saksıyı gösterseydiniz bizlere. Çook güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|