agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-10-2010, 09:02   #6991
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
yabanci dil ve bitki yetistirme tecrubeme gore
koloritik leke = renk degisimi seklinde leke
nekrotik leke = olu doku seklinde leke

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 11:27   #6992
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sevgili klubnikanın getirdiği yaprakların hepsi yavruladı. Çok mutluyum Yavrular iyice görünür hale geldiklerinde fotoğraf eklemeyi düşünüyorum.
Hangi yapraklar? Repkina'lar mi ( Agustos ayinda gelenler )? Benimkiler dip diriler ama yavrulamamakta inat ediyorlar!

Eski 12-10-2010, 11:48   #6993
Ağaç Dostu

yağ-mur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zappie Mesajı Göster
Hangi yapraklar? Repkina'lar mi ( Agustos ayinda gelenler )? Benimkiler dip diriler ama yavrulamamakta inat ediyorlar!
arkadaşlar benimkilerde serada oldukça köklendiler bir iki tanesi kökten coştu diyebilirim ama yavru yok hala darısı başıma

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 15:24   #6994
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Alıntı:
Hangi yapraklar? Repkina'lar mi ( Agustos ayinda gelenler )?
Evet sevgili zappie, ta kendileri) Bütün yapraklardan sipariş vermiştim. Biri eksik geldi. Biri de geldiğinde hasarlıydı, hemen bozuldu. Geri kalanların hepsi sağlam. Minicik yapraklar toprağın üzerine çıkmaya başladı

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 16:21   #6995
/

Giriş Tarihi: 11-06-2010
Galeri: 2
Alıntı:
Ersan bey, ve bütün arkadaşlar merhaba!
Benim sevincim çoook büyük Ağustostaki yapraklar hemen hemen hepsi yavruladılar ve hali de bu

Eklenen Resimler

klubnika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 16:30   #6996
/

Taç kesimi(gelişmeler)

Bu da 3 hafta evvel çürük yüzünde taç kesimi yapmak zorunda kaldığım menekşenin hali.

Eklenen Resimler

Eski 12-10-2010, 16:50   #6997
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Natalyacigim,
Bu sefer seraya koymamistim yapraklari. Ondan olsa gerek, geciktiler. Mutfaga alacagim onlari, hem daha sicak ve nemli hem de bir aydinlatma duzenegi yaptim. Bu yil kis kendisini erken hissettirdi. Saksilari yerlestirince fotograflari sizlerle paylasacagim.

Eski 12-10-2010, 16:51   #6998
Ağaç Dostu

sevim4's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Sevgili klubnika,maşallah güle güle büyütün.

sevim4 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 17:30   #6999
/

Red face Fitile geçiş

Bu da yetişkin menekşeler. Daha küçük saksılara ve fitil uygulaması için derin taç kesimi uyguladım, bu yöntemi menekşe gençleşmesi için uygulanır

Bir de, menekşeler için, güzel raf örneği.

Eklenen Resimler

Eski 12-10-2010, 18:38   #7000
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Sevgili klubnikacığım, maki01 ve bana hediye olarak gönderdiğin kıvırcık yapraklı menekşe değişime uğradı. Yapraklar kırçıllı oldu) Bence hiç mahsuru yok çünkü yeni haline bayıldım. Sendeki nasıl?

Eklenen Resimler

Eski 12-10-2010, 18:51   #7001
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Çok güzel katmer'cim, farklı bir tür yakaladın bence. Benimkinde benekler yok. Çiçeği de farklı olacaktır

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 18:59   #7002
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2010
Sevgili cellin,

Karışımı hemen sizin söylediğiniz orana getirerek bekleyeceğim. Fikrimin daha önce uzman biri tarafından denemiş olması mutluluk verici. Gelişmeleri yine paylaşırım..

Size de parlak, sağlıklı yapraklı, bol çiçekli menekşeli günler..

Saygılar
-----------------------------------------

Sevgili elelergg yavrularını güle güle büyüt. Bu anlattığın yöntemi annem kullanıyor. Ancak o çay bardaklarına 1 ya da 2 çay kaşığı toprak koyuyor. Bu sayede daha çabuk kökleniyormuş. Annem iyi bir menekşe yetiştiricisidir. Tüm yapraklardanda yavru alır. Sevgiler[/QUOTE]

elelergg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 19:02   #7003
Ağaçsever

Sevgili Klubnika,

Yavrularınıza maşallah demek istiyorum. O kadar sağlıklı ve tatlı görünüyorlar ki, ekrandan yakalayıp sevesi geliyor insanın) Darısı benim bebişlerin başına..

Saygılar
elelergg

Eski 12-10-2010, 20:30   #7004
Ağaçsever

[QUOTE=cellin;704321]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elelergg Mesajı Göster
Sevgili cellin,

Karışımı hemen sizin söylediğiniz orana getirerek bekleyeceğim. Fikrimin daha önce uzman biri tarafından denemiş olması mutluluk verici. Gelişmeleri yine paylaşırım..

Size de parlak, sağlıklı yapraklı, bol çiçekli menekşeli günler..

Saygılar
Sevgili elelergg umarım başarı sağlarsınız. Annemde sanırım mutlu olur bundan çünkü laf aramızda bana bu şekilde köklendirmemi söylemişti ben gene sadece suya koydum )
Ben 9 ekimde köklendirmek istediğim menekşe yapraklarını suya koymuştum. Eğer sizinkide aynı günse bakalım hangimizin menekşesi daha erken köklenecek. Gelişmeleri paylaşalım. Olur mu?
Güzel dilekleriniz için teşekkürler bende de aynı dilekler size gelsin. Sevgiler...
-----------------------------------------

Sevgili cellin,

Memnuniyetle paylaşırım, benimkiler daha önce köklenir ve annenizin yüzü biraz olsun gülerse ne mutlu..) tabii sizin de)

Görüşmek üzere,
Saygılar

Eski 12-10-2010, 20:56   #7005
/

Question

Güldencim, bayıldım, maşallah, hakikaten çok farklı bende hiç böyle olmadı...düz duruyor ve çiçekler de küçük yıldız gibi, leylak kenarları beyazımsı. Dur bir bakalım nasıl açacak acaba?
İşte bazen böyle bir şey ortaya çıkar. Bu yüzden derler yapraklardan bir kaç tane yavru büyütün.
Ondan sonra genç menekşe, ilk çiçek açan, bütün güzelliği göstermez, menekşenin ikinci senesi en verimli bu konuda

Bu hibrit E.Korşunova’ya ayıttır ''EK-Şahinya'', iki farklı renk olarak açmış, bu olaya bizde ''SPORT'' denir (fotolar bir rus sitesinde alınmış)

İkisi de bence çok güzel...

Eklenen Resimler

sevoş beğendi.
Eski 12-10-2010, 21:10   #7006
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cellin Mesajı Göster
Sevgili Klubnika menekşelerin çok güzeller güle güle büyüt. Bol çiçeklerini görelim hep birlikte. Fitil uygulamasından önce nasıl suluyordun?Ben sanırım yapamayacağım şu fitille sulamayı. Tekrar tekrar okuyorum nasıl yapıldığını ama yok yapamayacağım )
Canım, korkacak hiç, hem de hiç birşey yok. Neden sorarsan, yöntem çok basit ve menekşeler kendi kendini suyu miktarını ayarlıyor, yalnız bu yöntemi menekşeleri fazla olan arkadaşlara tavsiye ediyorum veya tatil uzun süre yapanlara. Bende şimdilik (yavru ve yetişkin) yaklaşık 200 tane menekşe var ve sadece 20 tane fitilli oldu, onlar da yeni. Eğer tekrar anlatın dersen, adım adım anlatırım

Eski 12-10-2010, 21:39   #7007
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Ben de ne renk açacağını çok merak ediyorum klubnikacığım) Ayrıca Madam Kurşunova yine harikalar yaratmış. Bence de ikisi birbirinden güzel.

Eski 12-10-2010, 22:32   #7008
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
[QUOTE=klubnika;704252]Bu da yetişkin menekşeler. Daha küçük saksılara ve fitil uygulaması için derin taç kesimi uyguladım, bu yöntemi menekşe gençleşmesi için uygulanır

Sevgili klubnika taç kesimi yaptığınız bu menekşeleri hemen toprağa geçirecek misiniz; yoksa suda iyice köklendirip öyle mi dikeceksiniz?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 23:08   #7009
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
[Sevgili klubnika taç kesimi yaptığınız bu menekşeleri hemen toprağa geçirecek misiniz; yoksa suda iyice köklendirip öyle mi dikeceksiniz?
Hayır, hemen toprak terci etmiyorum, her zaman ilk baştan suyu, sonra toprak. Ama ben böyle yapıyorum ve kesinlikle böyle olacak bir şey yok, mutfakta yavruları yetiştiriyorum, ortam sıcak ve aydınlık

Eski 13-10-2010, 11:32   #7010
Ağaç Dostu

fahriyee's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2010
Sevgili Klubnika ve Zappie arkadaşıma fotoğraflı açıklamaları için teşekkür ediyorum.Zaten Klubnika'nın bütün açıklamalarını toparlayıp fotoğrafları da slayt olarak hazırlansa menekşe semineri düzenlenir...
Klubnika;resimdekiler gibi yavrulamış menekşelerde güneşi en az 1m.uzaktan gören ve sadece ışık görüp güneş görmeyen menekşelerin arasında kıyaslama yaptın mı hiç?(Sera kabında olmak kaydıyla)Güneş gören tabi ki daha hızlı büyür mantık olarak.Ama ben seradakilere güneş göstermeye korkuyorum ya anaç yapraklar zarar görüverirse diye.Aslında serada olmayan yavrulu yaprakları güneş gören yere koydum hızlı da gelişiyor.Sonuç olarak anlayacağın sizden onay bekliyorum birşey olmaz hem de hızlı gelişir derseniz hemen uygularım.Deneme yanılma yöntemleri ile çok kaybım oldu o yüzden artık tecrübe edilmiş olan şeyleri uygulamaya karar verdim.Teşekkürler...

fahriyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 11:35   #7011
/

Alıntı:
Klubnika menekşe sayım fazla değil. Fitille sulama yapmama gerek yok o zaman. Sadece bana şunu söyleyebilir misin? Menekşenin gelişiminde nasıl sulandığı önemli mi? Yani fitille sularsam daha fazla mı gelişme gösteriyor ?
Gelişmede herhangi bir değişiklik olmaz, eğer sız düzenli olarak bitkileri sularsanız ve gübre verirsiniz

Eski 13-10-2010, 12:56   #7012
Ağaçsever

menekse sever's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Galeri: 1
klubnika

Çiçek rafının fiyatı ne kadar ve nerede satılıyor.

menekse sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 13:08   #7013
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Cicek rafi diye ozel bir raf duzeneginin satildigini sanmiyorum. Yapi marketlerde bu tur raflar var. Size kalan, raflara floresan lamba monte etmek.

Eski 14-10-2010, 00:27   #7014
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekse sever Mesajı Göster
Çiçek rafının fiyatı ne kadar ve nerede satılıyor.
Raflar özel yaptırırsanız daha iyi olur ama özel bitki rafları da var fiyatı hep birlikte araştıralım istiyorsanız http://www.agratechniek.nl/index.php?menu_id=738
Arkadaşlar, sistem AGRO LED SISTEM, e-mail: info@agratechniek.com

Eski 14-10-2010, 00:41   #7015
/

Alıntı:
Bu hibrit E.Korşunova’ya ayıttır ''EK-Şahinya'', iki farklı renk olarak açmış, bu olaya bizde ''SPORT'' denir (fotolar bir rus sitesinde alınmış)

İkisi de bence çok güzel...
Bunlar çok güzel. Elinde hiç mi yok? ) Yoksa ne zaman gelir? Üst resimdekine bayıldım özellikle...[/QUOTE]

Var, var bende olmaz olur mu? Yalnız yavru olarak olacak, 3-4 ay sonra.

Eski 14-10-2010, 07:57   #7016
Yeni Üye

korcelik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2010
ben çiçekçiden bordo-beyaz ebruli menekşe aldım ama o menekşe evde tekrar açtığında mor ve tek renk açtı sebebi ne olabilir fikri olan varsa ya da bu durumla daha önce karşılaşmış olan varsa fikirlerini öğrenebilir miyim?

korcelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2010, 08:20   #7017
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ac/dc Mesajı Göster
sayın klubnika, fırsatınız olur da ekim ayın 28 inde başlayacak tohum ve süs bitkileri fuarına gelirseniz. lütfen standımızı ziyaret ederseniz. yeni ürettiğimiz menekşe topraklarından hediye etmek isterim. denemenizde büyük fayda olacağına inanıyorum. kolay gelsin
sayın ac/dc 28 ekimde başlayacak fuarla ilgili detaylı açaıklama yapmanız mümkünmü? fuar hangi tarihler arasında, yer vs.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2010, 08:21   #7018
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Yaz - kis sicaklik farklarina gore iki renkli menekselerde renklerin orani degisebilir. Yanlis hatirlamiyorsam daha serin zamanlarda koyu renk agir basiyor.

Eski 14-10-2010, 09:38   #7019
Yeni Üye

korcelik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2010
Afrika menekşesinin çiçeklerini mor gördüğümde hayal kırıklığına uğradım ama ben onları her halleriyle seviyorum *** ederim zappie

korcelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2010, 18:58   #7020
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-08-2009
sevgili Klubnika bu rusya dan getittirdiginiz menekşelerin özel isimleri varmı yazarsanız sevinirim.TEŞEKKÜRLER

menekşelerim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025