![]() |
|
![]() |
#5971 |
Ağaç Dostu
|
Maki ablacım aslında çeşme suyuna gübre karışma durumunu bir araştırayım. Şaka bir yana ablacım ben menekşeler iyice kendini salıp yapraklar iyice süzülmeden kesinlikle su vermiyorum. Yoksa menekşelerde yaz aylarında sulama kaynaklı çok kök çürümesi meydana geliyor. Yoğun nem ve sıcaktan havasız kalan kökler haşlanıp kök çürümesine sebep oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5974 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5975 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Okudukça yanlışlarımı düzelterek can vereceğim ama her gün bir iş çıkarıyorum kendime yeter ki çiçeklensinler.. Senin yazdıklarını okuyunca menekşelerimi güneş almayan kalorifer üzerinden cam önündeki sehpaya aldım aynen dediğim gibi 13:00 a kadar direk güneş alan bir yer ancak şimdide güneş yanığı olur mu sorusu düştü içime? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5983 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2007
|
Sevgili menekşe dostları menekşelerde yapraktan gübre vermeyi denemenizi hiç tavsiye etmem, aynı oran ve şartlarda diğer çiçeklerimde olumlu sonuç veren gübre ve BGD' ler menekşelerimin yapraklarında yanmalara sebeb oldu! konuyla ilgili tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini keşke dinleseydim, kendim deneyeyim dedim başıma iş aldım, herkese bol çiçekli günler! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5984 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu denemeleri neden tüm menekşelerde deniyorsunuz... Önce birine uygulayın sonuç olumlu ise diğerlerinede denersiniz... Üzüldüm doğrusu...Ayrıca Menekşeye su püskürtme yıkama işlemlerini ikindiden sonra yapmanız daha hayırlı. Değilse yanıklar oluşuyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5985 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Arkadaşlar menekşeleriniz çok güzel maşallah ellerinize sağlık.Sevgili Ahsen!Evin hiç güneş almıyor mu?Ya da başka bir sorun mu var?Bizimle paylaşırsan elimizden geldiğince yardımcı oluruz.Sayın Avukat!yapraktan gübre vermeyin derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.(yapraktan üretmek için ektiğimizde mi?) Düzenleyen fahriyee : 16-06-2010 saat 12:51 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5986 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Güzelim menekşeleri bunca zaman farkedemeyişime hayret ediyorum ![]() Ama zararın neresinden dönülse kardır deyip, menekşe arayışına girdim bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5988 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5990 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
hepinizin gönlüne sağlık menekşe dostları. acaba menekşelere şeker gübre kullanılır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5992 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5993 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sizlere fitilli sulama sonucu açan menekşelerimi göstermek istiyorum. Hallerinden çok mutlular. Onlar mutlu ben mutlu. İlk fotoğraf fitilli sulama yaptığım türlerin genel görünümü. Diğer fotoğraflar ayrı ayrı görünümü. Fotoğraf kalitesi düşük ama genede anlaşılıyor sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5995 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
kıymetli Jezebel, zararlı olduğunu bilmiyordum. satışı yasaksa artık almam ve kullanmam fakat çuval çuval satılıyor malesef. takip ettiğim pek çok başlığa katkılarınızı izliyorum. duyarlılığınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5996 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kevser , belki saksı çiçeklerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur . Alıcıya nerede kullanılacağı konusunda sınır konulması mümkün olmaz . Sanırım tarla bitkileri için sakınca sulama suyunun yer altı sularına karışması . Ancak benim alışveriş yaptığım yerin sahibi bayan satmıyor . Herkesin bu kadar duyarlı olmasını diliyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5997 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Uzun zamandır foruma üyeyim; bende menekşelerimin resimlerini eklemek istedim. İnşallah beğenirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5998 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5999 |