![]() |
|
![]() |
#4862 |
Ağaç Dostu
|
Maki ablacım açmaz açmaz dedin bakaçtılar. Maşallah diyelimde nazar değmesin. ![]() Darısı diğer menekşelerinin başına diyorum. ![]() Bordo bana kırmızı gibi geldi ama çekimden kaynaklanmış olabilir ama bordo da olsa kırmızı da olsa ikisi de çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Ağaç Dostu
|
Net bir bordo emy'cim, ve de fırfırlı ![]() ![]() Renklerini yeniden hatırlamak çok keyfliymiş. Bu kez saksıların altına yazacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki; menekşeleriniz çok sağlıklı gözüküyor..Fırfırlı olanlarda bir başka oluyor..Benim menekşelerin bir kaçıda böyle fırfırlı açıyor.. Birşey merak ediyorum.Unlu bit dediğiniz, menekşelerin yapraklarında mı yoksa çiçeklerde mi oluşuyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Ağaç Dostu
|
Her yerinde oluşabiliyor. Toprak karışımında perlit varsa , perlit tozuna benzetebiliyorsunuz benim gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bende şuan tozlarından yakınıyorum yıkamak ve yıkamamk arasında takılı kaldım. Yaprak gönderme konusuna gelince neden olmasın ama bende olan her menekşenin üretimi için Sayın Vtr ye yaprak göndermiştim. umarım kısa sürede satışa çıkar. En aldığım duyuma göre herşey yolundaydı. Ama illaki bulamazsanız bi çaresine bakarız. İsterimki her renk sizler gibi menekşe severlerin ellerinde can bulsun... Sevgii fatih sana gönderdiğim yapraklar tutmuştu ve bu kırmızıya yakın menekşeden sanada yaprak göndermiştim son durum nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Güzellerinize baktım baktım, tıpkı diğer arkadaşların menekşelerine bakarken huzur duyduğum gibi. Hepsi çok güzel. Bende kıvrılan yapraklar ve büyümeyen menekşelerimde sizinki gibi ana menekşeyi toprak ve çürük yaprakları temizleyip suya koyarak bir menekşemi canlandırdım. Ayırmaya kıyamadığım bir sürü yavru menekşelerim oldu. Şimdi bir tane daha suda bekliyor. Suda köklendirdiğiniz menekşeleri ne zaman dikiyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Alıntı:
Sizin iletilerinizi okuduktan sonra gidip kontrol ettim hemen. Menekşemin orta kısmı alt dallara göre açık renkli. Ama özellikle herbirine tek tek dokundum, rahatsız ettim onları; hiç yumuşama yok. Alttakiler kadar sert duruyolar. Çürüme vs. de göremedim. Biraz daha bekleyeyim bari. Umarım sorunu yoktur gerçekten ![]() Buarada oksijenli suyu yine de uygulamak istiyorum. Sağlığı için iyi olur değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, Yürekten kutluyorum seni, bir ilki gerçekleştirdin. Mite mücadelesinde kazanan oldun canım. Tebrikler ![]() Sevgili Eovyn, Yapraklarda yumuşama olmamasına sevindim. Oksijenli suyu her sulama suyunda vermen zarar verir mi bilmiyorum ama arada verebilirsin. Sorun az ışık almalarından kaynaklanıyor olmalı. Demir içeren gübre takviyesi klorofil sentezine yardımcı olacaktır. Demirli gübreyi deneyebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Merhabalar Benim resimde gördüğünüz menekşemin yaprağındakı lekelenmeler neden kaynaklanıyor olabilir? Yazın balkonun güneş almayan bölgesinde duruyorlardı bu lekeler de ondan sonra oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Ben de fotoğraf makinamın usb kablosunu arıyordum yana yakıla, taşındığımda kaybetmiştim de. lekelenmeler benim menekşelerimde de var.Bir bilene soralım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize teşekkür ediyorum. Faruk'cum picassom 1 tane. Bir senedir aradığım picassoyu, sevgili thomasina Istanbul'da bir serada buldu ve yolladı ![]() Sevgili Defne, Haklısın iyi sabrettim gerçekten. Nerdeyse 6 aydır çiçek açmıyorlardı. Pek çoğunda tomurcuklar belirmeye başladı. Renklerini unuttuğum için her açan süpriz oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
Arkadaşlar menekşelerim çıldırmış olmalı şu anda 25 tanesi açmış durumda benimkiler mevsimleri karıştırdı galiba... menekşeleri bunun için çok seviyorum bakımını ve sevgini verirsen nerdeyse 12 ay açaıyrlar abrtım mı siz ce .darısı sizlerin başına.bende alışkanlık oldu arkadaşlar her akşam siteyi ziyaret etmeden yatamıyorum kimin menekşesi açmış yeni bilgiler neler kim nerden menekşe bulmuş...ANKARADAYIM öğretmenler günü için yeni menekşe gelençiçekçi varmı bilen varmı.Hep sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Merhabalar, Benim menekşelerimden bir tanesi çiçek açıyor ancak bir yandan da çiçeklerden bazıları sanki soğuk vurmuş gibi bir anda çürümeye başlıyor. Sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Ağaçsever
|
İşte fotoğrafı; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Ağaç Dostu
|
Bu olay benim menekşeme de olmuştu ama benimki direk güneşi gördükten sonra bu hale gelmişti. Sevgili Turbrb eğer direk güneş ışığını görmediyse dediğiniz gibi soğuktan da olabiklir sanırım ama dediğim gibi benim menekşem 15 gün önce direk güneş ışığına maruz kaldığı için çiçeklerde bu şekilde kahverengi lekeler oluşmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
benimde 2 adet menkeşem var birini dalalrından ayırdım başka bir saksıya diktim ve hepsi öldüler..neden böyle olduğunu anlatırmısnız.. başka bir sorunumda menekşemin dallarının bütününün tabanı görünüyor yani köke giden bölgenini az bir kısmı bu çiçeğime zarar verirmi acil yardım istiyorum lütfen teşşeküür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|