![]() |
|
![]() |
#4803 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleriniz çok sağlıklı ve güzel görünüyor sevgili Özlem. Ben de bugün fark ettim, benimkilerin çoğu tomurcuklanmış. İçlerinden bazıları kendi yetiştirdiğim yavrulardan, açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Renkleri sürpriz olacak çünki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Sevgili Özlem, o menekşenin rengi kırmızımı yoksa rengi değişikmi çıkmış hayran oldum doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
nihayet menekşem sonunda açaçak bütün yaz açmasını sabırsızlıkla bekledim 4gün önce 2tane tomurcuk gördüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar teşekkür ederim iyi dilekeriniz için. Ben bu dantelalı menekşeyi koçtaştan aldım eğer büyütmeyi başarırsam ölmezse yaprak gönderimi yapabilirm hepinize **** Sayın Vtr ye numune yaprak gönderirim yine herkes bu güzelliğe sahip olabilir. Sevgili Faruk şuan o menekşemde 1 tane tomurcuk var büyüme çalışıyor. Ama tomurcuk mor menekşenin yaprağına benzer kısımda açması halinde ilk işim buraya eklemek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Ağaç Dostu.
|
Çok teşekkürler arkadaşlar.. Sevgili Maki01, ümitsiz durumdaki birkaç yavruyu attım. Diğer taç kesim yaptığım yetişkin menekşelerimin de iyi yönde gelişmeye devam ettiklerini söyleyebilirim. Bunu, çıkan yaprakların sağlıklı oluşundan tahmin edebiliyorum. Menekşelerime dadanan mites illetinden de, kullandığım bir mikrobiyolojik ürün sayesinde kurtulduğumu düşünüyorum.. En kısa zamanda iyileşenlerin fotoğraflarını ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer, ROA gerçekten menekşelerde ve de benim diğer bitkilerimde oldukça güzel sonuçlar verdi. Yeni 4 yavru var. 1 ayda 3-4 yaprak oldular. Diğerleri de sırada. Pamuklu bit nedeniyle karantinaya aldığım ve ROA uyguladığım menekşem tomurcuk verdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Arkadaşlar, sanırım katmerli menekşe yaprağı, diğerlerine göre daha geç kökleniyor. Bütün tapraklar köklendi, onlarda hiç hareket yok. Hepsini aynı gün diktim. Acaba böyle birşey olabilirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de dediğiniz gibi. Diğerlerinden yaklaşık bir hafta sonra köklendiler. Ama bu hepsi içi geçerli mi bilmiyorum. Bir de bu köklenmiş yaprakları hemen dikeyim mi yoksa biraz daha kök salsınlar mı. Şimdilik 3 mm civarında boyları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Orkun Kırcı; Yaprakları suda köklendirdiyseniz, yavru verince dikmenizi tavsiye ederim. Ben bu yöntemi çok kullanırım.Yavrulayınca dikerseniz, kökler toprağa alışırken yavrular da büyümeye devam eder. Fakat sizinkilerin durumunda dikilen yapraklar, alışma süresinin yanında yavru vermede de gecikecektir. Yani beklemeniz gereken süre iki katına çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Saksı değiştirmek için bu mevsim uygunmu? Sayın Orkun Kırcı, ******* biraz bekleyin. Köklenince fazla derine dikmeyin derim. Yoksa bekleme süresi uzar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Orkun Kırcı, yavrudan kastım,minik yapraklar. Köklendikten kısa bir süre sonra çıkarlar. Tahmini 1 haftayı bulur. Yapraklar gözle görülür hale gelince, yüzeysel bir dikim yapın. Yani minik yapraklar toprakla kapanmasın. Kökler uyum sağlamaya çalışırken, onlar da yavaş yavaş büyüsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben bir yöntem daha buldum. Devamlı yaprak döken menekşenizi toprağından çıkarın. Daha sonra yaprakları ve yaprakların bağlı olduğu ana gövdeyi temizleyin. Kökleride topraktan arındırın. Kökte çürüme varsa temizleyin. Köklerde hasta ise tamamiyle köksüz bırakabilirsiniz. Daha sonra bir bardağın içine oda sıcaklığında suya, diğer menekşelerinizin yanına koyun. İnanılmaz derece köklenip suda büyüdüğünü göreceksiniz. Bende şuan köklenmiş durumda suda yaşayan 1 kök var. En kısa zamanda daha iyi anlamanız için resimde ekleyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; 6 aydırki menekşelerime, Faruk Beyin tavsiyesiyle,1lt suya ,1 çay kaşığı demir ilave ederek, ayda bir kez demir verdim. Menekşelerimin yaprakları küçük ve pek gelişmiyordu. Demir takviyesiyle menekşelerim çok güzel geliştiler ve çiçeklenmeye başladılar.Sonuçtan memnunum.. Acaba demir vermeye devam etsem mi? Yoksa yeterli mi? Düzenleyen Lalezan : 08-11-2009 saat 22:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili emy 83, Menekşelerin çok çok güzel, güle güle büyüt. Yapraklarındaki minik beyaz şeyler başlangıç aşamasında olan unlu biti düşündürdü bana. Perlit de olabilir ama yine de kürdanla alıp peçetede ezmeni öneririm. Geriye kahverengimsi bir bulaşık kalıyorsa, hemen önlem alırsın Bir de minik nazar boncukları tak onlara, çok güzeller . Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Ağaç Dostu
|
Maki ablacım, Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. O gördüğün beyaz şeyler unlu bit değil meraklanma. Ne olduğunu bilmiyorum belki de perlittir. Nazar boncuğu işini de iyi hatırlattın unutmazsam alayım da hepsine birer tane takayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2008
|
bu tür çiçeklerin su ihtiyacı nasıl acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|