![]() |
|
![]() |
#4531 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
menekşelerimin hergün kontrol ederim fakat bir türlü çiçek açmıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
![]() Arkadaşlar benimde bir hafta önce yeni bir menekşem oldu.İlk geldiğinde üzerinde çok güzel çiçekleri vardı.Bir kaç gün içinde çiçekler soldu,bende yapraklarından suya koydum çürüdüler,toprağa diktiklerim de olmadı.ne yapmalıyım?Yeniden çiçek açarlarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Ağaç Dostu
|
Bir beyaz menekşe makro fotoğrafınıda Fotokiritikde paylaştım. http://www.fotokritik.com/1901103 http://www.fotokritik.com/1894172#foto |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
Merhaba, menekşeler soğuk havayı pek sevmezler. Daha çok nemli ortamları; mutfak gibi yerleri çok severler. Ayrıca sulama yaparken de saksı tabağından sulamanız gerekiyor çünkü yaprağına su değmemeli, değdiği zaman yaprakları sararıyor. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Sulama üstten tek bir noktadan yapıldığında hiçbir problem olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Darısı başıma diyorum, birçok yaprak öldürdüm olmadı yavrulatamadım. Sadece 2 yaprak sağlam ama gelin görün ki 2 buçuk ay olmuştur ekeli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bazen 25 günde bile yavru veren yaprağım oldu kimi zamanda 6 ay yavrulamasını beklediğim yaprağım. Eğer yaprak sağlamsa muhakkak yavru verir. Tek yapmanız gereken sabretmek. Sorun sizde değil yaprakta cinsindedir. Tabi uygun koşulları sağlamak kaydıyla. Emy yavrularını güle güle büyüt. Kesinlikle attan ver suyunu. Belki yeni sulamış olbilirsin bilmyorum ama bana toprak çok nemli geldi resimlere bakınca. Birde toprağı tam kurumadan kesinlikle sulama yapma. Güneşli bir yere koyarsan cam önünde sehpaya falan hızla büyüdüklerini göreceksin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerimi biraz güneş alsınlar diye kapalı balkonuma koymuştum... ama sanırım sıcak gelmiş, dipdiri yaprakları yumuşak yumuşak olmuş, hemen içeri gölgeye aldım.. Düzelir mi yapraklarıı ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın rrumeysaa; Menekşelerimi ben hep menekşe toprağına dikiyordum ama başarılı olmuyordu. Artık menekşe toprağı kullanmıyorum. Çünkü torf kullanmayı denedim ve çok başarılı oldum. Torf kullandıklarım hem daha çabuk köklenme ve yavrulama yaptı, hem de çabuk büyüdü ve çiçeklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Ağaç Dostu
|
Emel hanım, endişelenmeyin doğru olanı yapmışsınız zaten. Menekşeleriniz güneşte kaldığı için susamış olabilirler kontrol edip gerekirse sulayın. Eğer su gereksinimleri yoksa toprağı nemli ise gölgeye almış olmanız yeterli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Afrika menekşem çok büyüdü, yavruladı, saksısı yetmiyor.Ama bu mevsimde saksı değişim korkutuyor.Acaba değiştirsem zarar görürler mi.Tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Ağaç Dostu
|
Sayın livadi, ben 3 gün önce yavrulamış olan menekşemi ayırdım. Şu an gayet iyiler. Kullanacağınız toprak ve yer önemli etkendir. Ben torf kullandım ve gölgedeler şu an. Ayırdığım halde hala çiçeklenmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Özlem menekşelerimi yeni sulamıştım haklısınız. Ama Kıbrısta hava hala çok sıcak ve 2 günde kuruyor toprakları. Alttan sulamaya gelince, ben bunu daha önce denedim ama başaramadım. Yani eritiyorum menekşeleri. Suyunu fazla kaçırıyorum ve bir türlü ayarlayamadım bunu. Buarada tüm menekşelerim camönünde ve dediğiniz gibi daha hızlı gelişiyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili rrumaysaa, ben de senin gibiydim. Arkadaşlardan çoğu karşı çıkacak ama ben okadar sabırsızımki çıkarıp çıkarıp bakıyordum köklerine. Sende çıkarıpbir baksan diyorum belki de yavrulamıştır ve sen görmüyorsundur?? Ben çıkarıp baktıktan sonra eğer yavru görebilmişsem onu yüzeye koyuyorum. Gördüğün yavrularımın bir tanesi dışında hepsine bunu yaptım valla. O bir tane de bana sürpriz yaptı ama çok minik bir yere ekiliydi o yüzden ben göremeden yüzeye çıktı düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili defnilaume, ben de çok uzun bir süreçten geçtim başarana kadar ama hiç yılmadım. Sen de yılma bak gör olacak. Menekşelerini nereye koydun bilmiyorum ama mutfağa camkenarına koyarsan belkidaha iyi olur. Ama yılma bak gör sonunda sen de başaracaksın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Çok teşekkürler...Yavrular da oldukça gelişkinler.Ben de sorun olacağını sanmıyorum.Hemen ayırıyım da hem rahatlasınlar, hem de birkaç saksım daha olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Ağaç Dostu
|
Size birkaç menekşe fotoğrafladım. Bakın ne kadar güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2009
|
Öncelikle teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için. Emy dediğin gibi yaptım ve yaprakların köklerine baktım, 1 buçuk santim kadar sadece kökleri vardı ![]() Tekrar ektim yaprakları bakalım ne olacaklar, çıkarsa yavrular resimlerini eklicem inşaallah sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Bende menekşelerimi paylaşayım bari dedim. Önce canlı olanlar, maalesef ki ben yetiştirmedim ikisi de hediye geldi. ![]() ![]() Bunlar ise geçen sene, nerdeyse tam bir sene olacak, sevgili Katmer'in gönderdiği yapraklardan yetiştirdiklerim ama maalesef son 5 aydır çok cansızlar ve hala hiçbiri açmadı . ![]() Açmazlarsa açtırmanın bir yolu vardır elbet ![]() ![]() ![]() Ve son olarak sevgili Katmer'in gönderdiği ama hergün birini kaybettiğim yapraklarım. Sanırım nazar değdirdim kendime hiç fire vermeden yapraktan menekşe yetiştiriyorum derken şimdi bir tane bile tutturamıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, bir yerde suya maden suyu karıştırıp menekşelere veren bir arkadaşın yazısını okudum. Menekşeler de çok güzel ve çok çiçekli. Bu nu deneyeniniz var mı aceba??? Sevgili Züleyha menekşelerin harikalar bol bol çiçeklerini görmen dileği ile. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Ağaç Dostu
|
Biraz önce iki köklü büyük menekşemi birbirinden ayırdım, ilk defa ikiz menekşeleri birbirinden ayırdım,çünkü habire ortalarından yeni yapraklar veriyolardı ve yapraklar yer bulamadığı için kıvrık kıvrık kalıyordu,büyüyemiyordu.. Buna daha fazla dayanamadım, şu saatte operasyonu tamamladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|