![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2009
|
Sayın Sevim.K Bence pes etmeyin. Nasıl dikiyorsunuz yapraklarınızı? Ben bu kadar yılda 2 yaprak fire verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Pes etmeyin sakın. Ben de ilk defa deniyorum, 1 buçuk ay kadar önce diktiğim yaprağım yavru verdi. Ben de çok üzülüyordum başaramıyorum diye. Kaç tane çeliğimi kaybettim, pes etmedim. Sabırsız olmamak gerekiyormuş. İlk başlarda ben çok kurcaladım sabırsızlandım, sonra en az 1 buçuk 2 ay beklemek gerektiğini öğrenince kendi haline bıraktım. Gene de arada dayanamayıp toprağı kürdanla hafif eşeleyip bakıyorum gerçi. minnacık yavru topraktan çıkmaya hazırlanıyor. çok güzel bişey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik
|
Tabi yaptığım yaramazlığı biliyorum aslında. On beş yirmi gün bekledikten sonra çimlenmişler mi diye yerlerinden alıp baktığım- bu arada çoğu çimlenmişti- yaprakların tamamını sırayla kaybetmiş bulunuyorum ![]() ![]() Yaprağı uzun saplı dikmiyorum. Derin dikmiyorum Fazla su vermiyorum ama nemini korumasına dikkat ediyorum. "Başka bir öneri varsa dinlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öneriler: 1-Yerinden kıpırdatmayın kurumasına ya da çürümesine neden olursunuz. 2-Sanırım şaşırtma yapıyorsunuz,ben hiç denemedim denediğimde yapraklarımı kaybettim. 3-İlişkinizi diktikten sonra tamamen kesin.Sadece su vermek için uğrayın onlara. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik
|
Sevgili Fatih yaprağı uzun saplı dikmiyorum diye yazmıştım dikkatinizden kaçmış olmalı ![]() Komşularda aramaya başlıyacağım. Yaprak kalmadı gibi elimde. Menekşe yaprağı alabilirsem yeniden önerilerinizi dinleyeceğim ![]() Bu arada abla diyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Şunu biraz açar mısınız? Sapsız derken, tam yaprağın altından mı dikmeliyiz.. Ve suda bekletip köklendirmeden mi yapıyoruz? Aşağıda Uzun saplı dikilen örneği de var.. Anlamadım ben ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=4746 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2009
|
Alıntı:
Ben sapsız dikmiyorum. Tek yapılması gereken yaprağın sapını çok derine gömmemek. Daha kolay yavrulaması için. 1 ya da 1,5 santim yeterli. Gerçi sapı kısaltıp diken arkadaşlar var. Onların yorumunu da bekleyin isterseniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|