agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2009, 15:03   #1
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Kahraman bey, City35 için sergilediğiniz ümitsiz tutum karşısında çok üzüldüm. Çünkü ben kuzey penceresinde olup da çılgın gibi açan menekşeler bilirim. O yüzden her menekşe için kesin yargıda bulunmak gereksiz geliyor bana...
Katmer , ümitsiz bir tutum sergilemedim . Sadece prensess gibi olmaz dedim. Prensess in menekşelerinin optimum ışık aldığı her halinden belli. Siz benden daha tecrübelisiniz ama ışık menekşe için çok şey ifade ediyor bence. Bu işte daha iyi daha kötü durumunu belirleyecek ve değiştirilemeyecek 1. sıradaki faktör sizce nedir. Su değişir, besin değişir, ama güneşi ayarlayamayız. Bunu kastetmiştim. Sanırım beni yanlış anladınız. Işık konusunda bilgim yetersiz ise lütfen düzeltin. Sıralamada en iyi pencere doğu dur sonra kuzay gelir ve en kötüler batı ve güney pencerelerdir. Böyle olunca doğu gören menekşeler şanslı demek.

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 15:29   #2
Ağaçsever

prensess's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Galeri: 17
sevgili kahraman,menekşelerim evin doğuya bakan penceresindeyapraklarının canlılığına gelince,sadece yaz mevsiminde her ne kadar uzmanlar yıkamayın,yaprakları ıslatmayın desede ben banyo yaptırıyorum duş başlığıyla çiçeklenme döneminde besin takviyesinde bulunuyorum sadece.yapraklar biraz hormonlu gibi, sanırım sahibine benziyor menekşelerimde manisa yazın feci sıcak oluyor ve onları yaşatabilmek için nereye koyacağımı bilemiyorum,çok zorlanıyorum kayıp vermeden yazı geçirebilmek için ayrıca sanırım sevmek,sevgiyle ilgilenmek de onları coşturuyor,şımarık biraz benimkiler

sevgili nuran berna,hemen birer nazar boncuğu atayım diplerine

sevgili city35 başaracağınıza eminim

Düzenleyen İklimsiz : 23-03-2009 saat 19:36 Neden: yazı karakteri
prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 15:52   #3
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PRENSESS Mesajı Göster
sevgili kahraman,menekşelerim evin doğuya bakan penceresindeyapraklarının canlılığına gelince,sadece yaz mevsiminde her ne kadar uzmanlar yıkamayın,yaprakları ıslatmayın desede ben banyo yaptırıyorum duş başlığıyla çiçeklenme döneminde besin takviyesinde bulunuyorum sadece.yapraklar biraz hormonlu gibi, sanırım sahibine benziyor menekşelerimde manisa yazın feci sıcak oluyor ve onları yaşatabilmek için nereye koyacağımı bilemiyorum,çok zorlanıyorum kayıp vermeden yazı geçirebilmek için ayrıca sanırım sevmek,sevgiyle ilgilenmek de onları coşturuyor,şımarık biraz benimkiler [/B]

sevgili nuran berna,hemen birer nazar boncuğu atayım diplerine

[B]sevgili city35 başaracağınıza eminim
Sevgili prensess , menekşelerini görür görmez doğuya baktıklarını ve yıkandıklarını anladım. Sanırım bazı kulaktan duyma tabular oluşmuş ve onlar zamanla yıkılacak. Ah şu otomatik sulama sistemini bir uygulasam.

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025