![]() |
|
![]() |
#2431 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi chimera (hibrid) cinsler
http://www.lyndonlyon.com/AV%20List%...eras%20NF.html Bu bağlantıda chimera tipi çift genetik materyal içeren fırfırlı kenarları olan iki renkli çiçekleri iki renkli yaprakları olan menekşeler var ve bunlar aslında kısır ve taç kesimi ve tomurcuklandırma ile çoğalıyorlar. Yaprak dikerek çoğaltamazsınız. Taç kesilerek çoğaltma yöntemi aşağıdaki bağlantıda. http://www.robsviolet.com/chimera_violets.htm Eğer çift renkli menekşelerinizin yapraklarını diktiğinizde tek renkli menekşe çıkıyorsa ve çift renkli menekşenizi çoğaltmak istiyorsanız bu yöntemden başkası mümkün değil. Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar varsa katkılarını bekliyorum zira anlamadığım noktalar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek sapından afrika menekşesi nasıl çoğalır
http://www.robsviolet.com/blossom%20stems.htm Bu bağlantıda çiçek sapıdan afrika menekşesi çoğaltma gösteriliyor. Bu yöntem normal menekşeler için oldukça zahmetli ama genetik olarak farklı türlerin hibrid yöntemleri ile birleştirilmesi ile oluşan çift renkli çiçek ve yaprakları olan ve fırfırlı yapraklı menekşelerin çoğalması için iki yöntem var. 1. Çiçek sapından çoğaltma 2. Taç kesimi ile filizlerden çoğaltma. Bu tür menekşelerde yaprak farklı menekşeden çiçek farklı menekşeden olabiliyor ve eğer yapraktan çoğaltırsak istediğimiz menekşe olmayabiliyor. Çok ilginç şeyler öğreniyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Ağaç Dostu
|
Chimera (Ejderha) menekşe tozlaşma ile hibridleme
Bu iki renkli menekşelere yaratık **** ejderha anlamına gelen chimera deniyor. Ejderha kelimesi kulağıma daha hoş geldi ve türkçemize ejderha olarak tercüme ettim. Umarım bundan sonra bu şekilde kullanılır zira chimera türkçe için pek uygun olmuyor. Mor bir menekşeyi pembe bir menekşeye tozlarsanız genetik hibrid oluşur. Çıkan tohumları diktiğinizde iki cinsin özelliklerini bir arada taşıyan bir menekşe ortaya çıkar. Ama bu tohumdan çıkanları yapraktan çoğaltmak istediğinizde genetik çeşitlilik kaybolabilir. O nedenle bunları taç kesme **** çiçek sapından çoğaltma yöntemlerini kullanarak biraz daha zahmetli şekilde çoğaltabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Ağaç Dostu
|
Ejder (Chimera) Afrika menekşe klanı nasıl oluşur
Aslında öğreniyorum ki ejder (chimera) ler oluşurken genetik materyal çeşitlemesi ve genetik hibridlerden bahsedilmiyor. Yani tek bir DNA değil birden fazla DNA klonu var. O nedenle daha önce bahsettiğim gibi rastlantısal olarak oluşuyor. Bazı hücreler pembe menekşe hücreleri iken aynı bitkide bazı hücreler mor menekşe hücreleri olabiliyor. Yani yavrulamış bir olgun menekşeniz bir mutasyona uğramış ve ejdere dönüşmüş olabilir. Bazıları iki ayrı menekşe cinsinin çeşitli kimyasal ortamlarda hücre duvarlarını yok ederek iki hücrenin birden filizlenmesini sağladıkları ve ejderlerin oluştuğunu biliyoruz. Karmaşık bir konu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Ağaç Dostu.
|
Size sormak istediğim bir soru daha var Kahraman Bey. Beyaz menekşelerin çiçeklerinde bir süre sonra sararmalar oluyor. Yani çiçek parlak beyazlığını kaybedip sarımsı bir renkte açıyor(geçmeye başlamış beyaz gibi). Bunun sebebi sizce ne olabilir. Herhangi bir besin eksikliğinden olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Ağaç Dostu
|
Ever Katmer çiçek sapından aşılama mümkün ama daha uzun zaman aldığından ve başarı oranı yaprak kadar yüksek olmadığından tavsiye edilmiyor. Ama bu şekilde o çiçeğin tıpkı kopyası elde edilebiliyor. Sararmalardan bahsetmişsin nasıl biraz açarmısın bozulma şeklinde mi yoksa renk kaybı mı? Renk kaybı ise bu mineral yetersiliğine bağlı olabilir. Yani besin takviyesi gerekiyordur. **** aldığınız üreticide kullanılan besinle aynı besini vermezseniz çiçekteki bazı renk proteinleri değişime uğrayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
kahraman bey bulduğumnuz yöntemleri bi ara daha ayrıntılı anlatısanız çok memnun olurum.En azından adlarını öğreniyim.Göbek kısmından kesilene mi yoksa çiçek saplarını parça parça kesmeye mi taç kesme deniyor anlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Ağaç Dostu
|
Kahraman bey çiçek sapından çoğaltmayı daha önce you tube de izleyip uyguladım. Ama sera ortamında denediğim halde başarılı olamadım. Bu yöntem çok fazla evde uygulamaya uygun bir yöntem değil. Ben çift renkli bir menekşemi yıllardır baş kısmını yani taç kısmını keserek çoğaltırım. Bu konuda gayet başarılıyım. Arkadaşlar yıllanmış menekşelerinizde bu olayı deneyebilirsiniz. Ama şurasını anlamadım nasıl olurda çift renkli menekşeler yapraktan çoğaltılınca tek renk çıkıyor. Sonuçta bu DNA çeşitlemesi tek yapraktan çıkan yavrularada geçmez mi?Doğal olarak düşündümüz zaman geçmesi lazım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Ağaç Dostu.
|
Kahraman Bey, çiçek bana hediye geldiğinde beyaz, kenarları efletundu. İkinci açışında efletunluk pembeye dönüştü, beyazın ise o keskinliği kalmadı. kreme bakan bir beyaz oldu. Üstelik açtıktan sonra çiçeği çabuk bozulmaya başlıyor. Dediğiniz gibi mineral yetersizlikten olabilir. Bunu farkedince demir gübresi verdim. Başka bir takviye daha yapmalımıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Ağaç Dostu
|
Katmer ben bu renk kaybolması olayını menekşenin yeteri kadar aydınlık **** güneş alıp almamasına bağlıyorum. Yeteri kadar güneş alan bir menekşenin çiçek rengi azalmak yerine koyulaşıyor. Menekşelerimi cam önüne alınca bunu daha iyi anladım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşelerinde beslenme
Alıntı:
Düzenleyen Kahraman Koray : 04-03-2009 saat 05:41 Neden: imla hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi üretim çeşitleri. Saintpaulia propagation methods
Alıntı:
http://www.robsviolet.com/chimera_violets.htm 2: Çiçek sapıdan üretim: diğer yöntem ama en zoru. http://www.robsviolet.com/blossom%20stems.htm 3: Tohumdan üretim http://www.growviolets.com/propagationroom.html http://www.growviolets.com/seeds.html 4: Yapraktan üretim http://www.robsviolet.com/violets_by_leaf.htm Düzenleyen Kahraman Koray : 04-03-2009 saat 05:52 Neden: Başlık eklendi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Ağaç Dostu
|
Sports **** mutant menekşeler
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Ağaç Dostu
|
Ejder (Chimera) afrika menekşesi türleri ve resimleri
Alıntı:
Bağlantıdaki resimlerin hepsi chimera yani ejder ; http://www.avchimera.com/images/ Düzenleyen Kahraman Koray : 04-03-2009 saat 06:22 Neden: Başlık eksik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi ejderlerinin oluşumu hakkında embriyolojik bilgiler
Bu resimlerde şematik olarak ejder oluşumu ve farklı hücre klonlarının nasıl aktarıldığı anlatılıyor. 1. Durum: İnsan embriyolarında anne ve babanın hücrelerinden tek bir hücre oluşur ve bu bölünür iki hüvre ve sonra 4 hücre ve bölünerek 16 hücreye kadar gider ve bazen bu 16 hücre 8 ve 8 olarak iki ayrı şekilde çoğalır ve tek yumurta ikizi oluşur. 2. Durum: Annenin ve babanın hücreleri birleşir ve 16 hücreli morulayı oluşturur ve 15 gün sonra yine aynı şey olabilir ve ikinci farklı 16 hücreli morula başka hücrelerdeki genlerle aynı anne babadan oluşabilir. Ve çift yumurta ikizi olur. 3. Peki babalar farklı anne aynı ve 16 lı hücreler yapışık olursa ne olur. İşte ejder olur. Chimera olur. Yani aynı canlı içerisinde iki farklı hücre klonu bulunur. Diyelim eller bir klondan gelirken gözler farklı klondan gelir. Çok absürt bir benzetme ama umarım insanların chimera larını yapmazlar. Genetik olarak bu mümkün. Bazen anomalili doğumlarda farklı hücre sürümlerinin karıştığı durumlar olmuyor değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Ağaçsever
|
Kahraman bey ilginiz için teşekkür ederim.benim anladığım kadarıyla açmama nedeni yeterince yapraklı olmaması ben dikme için çok yaprak aldım.baharda da açmazsa eğer o zaman gerçekten bir sorun olduğunu düşüneceğim.yaprakla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü yaprağı bol olan menekşem vardı o açtı.ama tabi başka sorunda olabilir.ama ben yetrince güneş ve ışık aldıklarını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Bakıın çok aradığım menekşeyi bugün nihayet Migros'ta buldum.Üstelik bir adet kalmıştı,hemen kaptım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Ağaçsever
|
afrika menekşeleri çeşitleri slaytı
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Ağaç Dostu
|
Koray bey bende bunun bordosu vardı ve ben fazla güneşin aydınlığın zarar vereceğini düşünüp geriye koymuştum. Beyazlık kısımlarında azalma oldu sanki bakalım dediğiniz gibi eski yeri alınca nasıl olacak. Çiçeklenmesinide sorun yaşamadım. Bana geldiğinde çiçekliydi yine şuan hala çiçekli. Aralıkta gelmişti bana... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlaro güzelim çiçeklere nasıl kıyıp yolacağım bu beni çok üzer,ama gelişimi için elim mahkum galiba!Bu arada sulama için toprağı kuruduğunda,yapraklara değmeyecek şekilde koymam gerekiyor sanırım değil mi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|