![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariel sabah, bütün sehpadakiler yere düştüler, onları temizleyip çekersem ki cep telefonundan çekiyorum ışığı kaçırmaktan korktum. Çünkü onları bu gün dışında hep akşamları görüyorum. Haklısınız ama 2 hafta sonra saksıları değişecek bu durumu unutmayıp o zaman temizlerim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
20-20-20 npk gübresi ve şeker gübresini 1 lt suda çözünme miktarı nedir_?_ Bunları menekşelerimizde aynı zamanda mı yoksa farklı zamanlarda mı kullanalım_?_ Yavrulara ve büyük menekşelerimize aynı oranda kullanabiliyor muyuz_?_ teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, menekşe severler ![]() İşte ekteki resimlerde benim tontişimin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ben daha önce girmediğim için görmemiştim syın Fizikçi.gerçektende menekşeniz sağlıklı görünüyor.çiçek açtığındada resmini görmek isteriz doğrusu.benim böyle bir menekşem vardı ancak hala var ama ölümle pençeleşiyor.çiçeği ne renk açıyor acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sitem ettim şımarıklık edip ama işe yaradı ![]() fatihbrk ve katmer menekşem mor renkli çiçek açıyor bana hediye edildiğinde çiçekleri üzerindeydi sonbaharda döktü fakat yaprak gelişimi hızla devam etti. Benim acemi biri olarak sanırım en büyük becerim yerini seven çiçeğimin hiç yerini değiştirmememdir. Sanki değiştirirsem huysuzlanır diye korkuyordum, isabetli bir karar vermişim. Aslında menekşe için az su verilmeli deniyor ancak ben kimi zaman üç dört günde bir dahi altındaki tabağa su koydum dilediği kadarını içtiğini gördükten sonra kalan suyu tabaktan döküyordum. Küçük saksısından 10 gün önce tahliye ettim ve sadece hazır torf olan bir saksıya diktim. Bir de tatlı tatlı ikindi güneşi alabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Fizikçi menekşeniz oldukça sağlıklı ve çiçek açmaya hazır görünüyor. Rengine gelince bence mor. Tabii rengini siz biliyorsunuzdur, tahminimde haklımıyım? Cevaplandırırsanız sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun Kırcı sizi sardunya ve birkaç forumda görmeye alışmıştım ama menekşe formunda görmek ayrı bir zevk oldu. Yoksa ilgi alanınızda menekşeler de mi var? Bu beni ve bu forumdaki arkadaşları çok mutlu eder. İltifatınıza teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Büş.ra NPK 20-20-20 yi 1 litre suya silme 1 çay kaşığı koyup saksının altından 1,5-2 ayda bir veriyorsunuz. Bu durum her türlü bitki de 3 normal sulamadan sonra yapılır. Yavrulara besin **** gübre takviyesi serpilmeden yapmayın. Yavrulara sadece alttan sulama takviyesi yapmanız yeterlidir... Düzenleyen Faruk : 01-03-2009 saat 22:25 Neden: Eksik harf kullanımı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız faruktalas yaprağından çoğaltma yapabileceğimi bu bölüm sayesinde iyice kavradım. Paylaşılan bilgi kıymetlidir gerçekten. Yaprakların tozu yok aslında resmini çekerken tam ikindi güneşi üzerindeydi bu nedenle tozlu görünmüş.Aslında yaprakları koyu ve canlı bir yeşil. Bu arada paylaşmak istediğim bir düşüncem var. Forumu okurken farkettim ki ne kadar çok titizlenirseniz o kadar da çok arıza çıkıyor. Örneğin benim anneannemin bir teras dolusu saksısı vardı. Neredeyse 15o saksı çeşit çeşit çiçek. Ne torf bilirdi ne de sıvı gübre ne de yazılan çeşit çeşit yöntem uygulardı. Bir dalı kırıp bir yere iliştirirdi bakardım yeşillenmiş. Fakat her sabah hemen hepsini kontrol eder , onlarla konuşur, topraklarını inceler, boynunu bükmüş bir çiçeği varsa onu sevgi ile okşayıp "ne oldu sana kızım" diye de sorardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Fizikçi menekşeniz çok güzel. Çiçeklenincede ekleyin lütfen. Hoşgeldiniz... Arkadaşlar doğru besin verildikden sonra mavi renktei menekşemin çiçeğinde gözle görülür büyme oldu. İlk aldığımdaki haline benzedi. Bende 4. açışı... Yeni açan ve tam açmış haldeki resimlerinide ekliyorum. Farkı görebilelim diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Özlem maşallah menekşelerin mükemmel. Çiçeklerinden ziyade yapraklarının sağlıklı ve gür olması dikkatimi çekti. Özlem biz gerçi biliyoruz ama bilmeyenler için yaptığın sıvı gübre kullanımını ve zamanlarını ve kulannma miktarlarını yazarsan güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar eğer menekşeniz yapraksız ise zor çiçek açar. Önce yapraklamsı için sıvı azot ağırlıklı besinin talimatına göre sulandırın verin. Ardından 2 sulama normal su verin tekrar besinden verin. Zaten 3 kez besin verdiğiniz takdirde çiçeğinizde ki farkı görürsünüz. Yapraklan süresi yeterli olunca fosfor ağırlıklı gübre vermeye başlayın. Verme şekli bundada aynı. Besin ardında 2 normal sula yine besin. İlaveten suyunuz oda sıcaklığında ve yağmur suyu olursa çok iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bu dediğim toprak ve azot bakteri meselesi sera için geçerli değil. Büyük yetişkin ve azot ihtiyacı yüksek menekşeler için geçerli. Sera için topraktaki hatta sudaki azot bile yeterli. Umarım sera derken aynı şeyi kastediyoruz. Yani bir mikro sera ortamı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Azot döngüsü
http://tr.wikipedia.org/wiki/Azot_d%...g%C3%BCs%C3%BC Bağlantıda azot döngüsünden bahsediliyor ama yinede en kısa yol sıvı gübreler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Evet Kahraman bey bende mikro serayı kasteddim. Evimizde 10-15 yaprakla oluşturduğumuz seralar. Kahraman bey saksı içinde ki toprağı karıştırma işlemini sürekli mi yapmalıyız? Zira ben bu zamana kadar hiç saksı içindeki toprakları karıştırıp havalandırmamıştım. Ama bundan sonra denemeye değer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.saintpaulia.fi/galleria/species/index.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kahraman bey keçi gübresini ne zaman veriyorsunuz? 1 saksıya ne kadar veriyorsunuz? Su da seyrelterek mi veriyorsunuz yoksa seyreltmeden dibine mi serpiyorsunuz? Keçi gübresini nerden temin ediyorsunuz? Kusura bakmayın çok soru sordum ama hiç denemediğim için merak ettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |