![]() |
|
![]() |
#2286 | |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan africa menekşesi üretimi, ekimi
Alıntı:
http://www.growviolets.com/propagationroom.html http://www.growviolets.com/seeds.html Bu sitede tohumun kuru hali var. http://flickr.com/photos/ladylong/119072653/ Bu resimlerde tohumdan ekilen ve yeniçıkmış fideler var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
menekşelerimin hepsi kaloriferin üzerinde camın önünde duruyorlar.Yön olarak doğuya bakıyorlar.Besin olarak haşlanmış yumurta suyu arasıra ilave ediyorum.Koçtaşta ziraat teknikeri bir arkadaş yumurta kabuğunu ezip toprağına karıştırın dedi.Bende mikserde un haline getirip topraklarına birer çay kaşığı ilave ettim.Onun dışında sulama suyuna bir tutam sevgimi katıyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Koçtaş'tan aldığımız menekşelerden ürettik bol yaprak vermelerine rağmen çiçeklenmiyorlar.Çiçeklenmeleri için ne yapabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Ağaç Dostu
|
Smeral sorularınızın cevaplarını afrika menekşesi sosyal grubu ve forum ana sayfalarında bulabilirsiniz. Bu konular daha önce ele alındığı için önceki sayfalarda sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Ağaç Dostu
|
Yaşasııııınn... Teşekkürler kahraman Koray, eklediğiniz linklerdeki tohum menekşelerin yavruları benim seramdakilerle aynı.... İnanamıyorum, tohumdan çoğaltmayı tesadüfen de olsa başardım. Yaşasın, artık nasıl yapacağımı biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Ağaç Dostu
|
Faruktalas, bence çok sağlıklılar derken özellikle yakın çekimlerini görerek söyledim. Açmamış olanlarla ilgili olay9 ne der bilmiyorum ama bence 2 ay gibi bir süre açmadılar ise yakında tomurcuk veririler. Bence güneş alması ve dengeli sulama takviyeden çok daha verimli olur. Sağlıklı olmasalardı belki takviye dneyebilirdiniz ama benim önerim çiçeksiz 2 ayı doldurmaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Ağaç Dostu
|
Yararlandığınıza sevindim. Umarım benim tohumlar olgunlaştığında başarılı fotografları sizlerle paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşeleri de sabah **** akşam üzeri 1 saat direkt ışık ister
Alıntı:
Sizlerle yaşadıkları memleketlerini anlatan bir makaleyi paylaşmak istiyorum. İngilizce bilmeyenlere sayfadaki iki çizim doğal yaşam ortamlarını anlamak için yeterli olacaktır. http://www.mv.helsinki.fi/jkolehma/article.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia ionantha, Amboni mağaraları, Tanga, Tanzania (October 2003)
Sizlere doğal ortamında bir afrika menekşesinin resmini içeren finlandiya menekşe derneğinin sitesini gönderiyorum. Bu gönderdiğim resimde vahşi menekşe kendi boyunu aşkın bir ağaç kütüğünün gölgesini seçmiş ama muhtemelen günde en az 1 saat direkt ışık alıyor diğer taraftan. Onların en sevdiği yerler doğuya bakan bir mağaranın **** kuytunun yağmur almayan giriş kapısı. http://www.saintpaulia.fi/etusivu_eng.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia species and their habitats (Afrika menekşesi ve doğal yaşam ortamı)
Sizlerle; Finlandiya menekşe derneğinin web sitesinden, saintpaulia ("Senpolia" diye okunur) türlerinin doğal yaşam ortamlarını gösteren birkaç fotograf daha paylaşmak istiyorum. Onları 1893 yılında bulan ve avrupaya getirerek tanıtan Baron Walter von Saint-Paul-Illaire (Sen Pol **** Aziz Pol) soyadında doğu afrikada Tanzanya'da çalışan bir komisyonerdir. Aynı yıl yeni bir tür olarak 1893 yılında Hannover Botanik bahçesinden Hermann Wendland tanımlamış ve yine aynı yıl uluslararası bahçecilik fuarında Belçika'da sergilemiştir International Horticultural Exhibition in Ghent, Belgium (Baatvik 1993). Bilmeyenler için tekrar etmek istedim. http://www.saintpaulia.fi/galleria/species/index.html Düzenleyen Kahraman Koray : 19-02-2009 saat 06:54 Neden: Özel isim ayrı yazılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Ağaç Dostu
|
Saintpaulia nesli tehlikede
Journal Plant Ecology dergisinde yayımlanan bir makalede yaşlı ve üregen saintpaulia ların daha kolay hayatta kaldığı, azalan rutubet ve gölgenin çoğalmalarını olumsuz etkilediği belirtilmiş. Tohumla üremede Tanzanya ikliminde mayıs tan ağustosa (Bizde tam tersi, Tanzanyada iklim bizden farklı, bu dönem rutubetli mevsim) olan dönem en uygun. Tohumlarınız varsa ekim için bu dönemi karşılayan rutubetli bir iklim oluşturmak lazım. Aralıktan marta kadar (Tanzanyada kuru sezon, bizde yaza karşılık geliyor sanırım) kuruluktan ölümler çok oluyor. Ormanlar kesildikçe nesilleri tehlikeye giriyor. Bir yanında akvaryum olan ev menekşesi en mutlu menekşe gibi görünüyor. Rutubet çok önemli. En azından yanlarında gece uyandıklarında koklamaları için bir tas su bulundurmak gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Ağaç Dostu
|
Menekşelerime kışın sabah güneşi banyosu, menekşe tohumlarım büyüyor.
Kışın mutlaka sabah güneşini almalılar zira burası afrika değil. Kışın üşümeleri çiçeklenme için en büyük sorun. Kayseri bu kış fena değildi ama bizim ev biraz soğuk oldu malum doğalgaz fiyatları. Marketten yeni aldıklarım bu nedenle uykuya geçiyor. Uykuya geçenleri cam sehpanın altına alırım. Menekşe tohumlarım büyüyor. Şimdilik menekşelerimin yanında sukkulentleri de bulunduruyorum ama yazın yerleri değişebilir. Menekşelerimin en mutlu oldukları zaman tatile gitiğim zaman. Altlarına belli seviyeyi geçmeyecek şekilde su dolduran bir mekanizma yaptım tatile giderken mekanizmanın fotograflarını sizlerle paylaşırım. Böylece 1 aya yakın her zaman nemli ve uygun bir ortamda oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Ağaç Dostu
|
Kahraman bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim çiçek açmayan menekşelerim 3-4 yıldır bendeler ne sabah güneşleri ne de aydınlık ortamları eksik , yerleri çok elverişli. Yapraklar kameradan dolayı bu şekilde çıkmış. Sağlıkları bakımları yerinde ama çiçeklenmeleri eksik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |