![]() |
|
![]() |
#1891 |
Ağaç Dostu
|
Ben denedim ve oldu. Ama büyük yaprağı kopartırken dikkat edin vazla derinden kesmeyin. Yavrulara zarar vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce denemedi,n ise zarar verebilirsin. Ama yaprağın ikinci anaçlık için ideal durumda. Ama sen yinede az daha bekle. Yavrular az daha gelişsinler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Ağaç Dostu
|
Ve hayatımda gördüğüm en güzel menekşe rengi, inanamıyorum, hiç bu kadar güzelini görmemiştim.. Gece gece aklıma düştü çeşit çeşit menekşe, bir yolunu bulup tohum satan birilerine ulaşmalıyız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Ağaç Dostu.
|
Sana katılıyorum Nariel, çok güzel bir renkmiş. Tohum konusunda da haklısın, ne yapıp edip bulmalıyız. Yurtdışında olma ihtimali daha yüksek bence. Yurtydışında yaşayan birkaç kişi var, bir soruşturayım... El birliğiyle bunu bulalım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Ağaç Dostu
|
Gözün aydın bengi su... Ben tohumları çıkarıp ektim ama bi sonuç alamadım. Sanırım çok yüzeysel ektim. Pamukçuklandı. Şimdi tekrar iştahım kabardı. Yinemi eksem acaba? Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz. Bu arada Konya' ya kar yağdı. Evde menekşeler için kar eritmekle meşgulum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kar, yağmur ve dolu suları tamamen doğaldır. Zararlı maddeler içermez. Gerçi günümüz hava kirliliğinde bir miktar onlarda kirlenmeye başlamış olsada şebeke suyundan daha iyidir. Bitkilerin gürleşmesini, tohumların daha kolay ve çabuk çimlenmesini, çeliklerin ise daha çabuk ve kolay köklenmesini gelişmesini ve filizler (yavrular) vermesini sağlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Çiğdem abla çok güzeller. Benim de beyazım sonunda yavru verdi. Beyazdan yeni yapraklar aldım plastik bardak alabilirsem onlara dikeceğim. Bakalım tutacaklar mı.Pembe menekşem kendinden geçmiş durumda derin saksıları sevmiyor benimkiler saksısını değiştireceğim birazdan. Hadi bana kolay gelsin♥ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sevilmez mi?
Arkadaşlar merhaba.Üzeri açık peynir kabına diktiğim menekşe çeliklerini 40-45 derecelik kalorifer peteğinin üzerine koydum.Acaba bir sorun olur mu?Daha önce petek üzerine konulan çeliklerin daha hızlı köklendiğini okumuştum forumda.Siz ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Ağaç Dostu
|
Faruk abi çok sıcak olmaz mı öyle?? Ben de koymayı düşündüm ama devmalı sulamak gerekir onu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Ağaç Dostu
|
Bence al faruk abi gerçi bunların adı afrika menekşesi sıcağa dayanıklı gibi duruyor isimleri ama ne olur ne olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Arkadaşlar ben torf olarak sarıkaya kullanıyordum ve çok memnundum yavru açısından ve kökle bütünleşmesi vs.iki paket başka yerden yine aynı marka aldım ama diğer toprakla alakası yok dikkat edin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|