![]() |
|
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Nejla K,gördüğüm kadarıyla menekşeleriniz gayet iyi durumda.Bana kalırsa fazla kurcalamayın,formlarını kaybederlerse bir daha toparlamak zor olur.Ama illa gübre vermeniz gerekiyorsa,Olay9 ve Altinedizin söyledikleri en uygunu,onları dikkate alın bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Ağaç Dostu
|
Evet sayın ardaçiğdem kullanılabilir. Fakat dikkat edin bazı organik gübreler fazla içeriğe sahipdir. Bu yüzden az miktarda kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Ağaçsever
|
Hoşbulduk arkadaşlar:d ben denemlerime rağmen bir türlü dikdiğim yaprakları tuttramıyorum. Bakalım tekrar diktiğim yapraklar tutacak mı? Daha önceki okuduğum yazılarınızda poşet kullanımı vardı bende bunu uyguladım. Sizlere birşey sormak isitoyorum. Benim diktiğim yapraklar 1 kaç gün sonra yaPrakta yumşama oluyor. Yani yaprak dik durmuyor bu sizde de mi böyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Ağaçsever
|
çok sevindim nejla ben en baştan okudum forumdaki yazılanları.hem suda bekletip de diktim hemde direk olarak diktiklerimde tutmadı. Ben nedenin yaz ayında olduğu için diye düşündüm tekrar denmelerime başladım.ama 24.11.2008 diktiğim yapraklarda sap kısmında birşey yok ama yaprak yumşarak eğiliyor geriye doğru bu normal mi bunu merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
|
Olay9 ve katmer yazılarınızı yeni farkettim.kusura bakmayın.ilginiz ve önerileriniz için teşekkürler.Sizde menekşeler kadar tatlısınız yaaa...Olay9 mutlaka deneyeceğim söylediklerinizi.Gübre inek gübresi imiş.toprakla birlikte geldi.yinede deneyeceğim. sonucu bildiririm.Katmercim,senin beğendiğin menekşem o kadar coştu ki hepsi açınca fotoğraflayacaktım ama 5 dak. önceki halini senin için görüntüledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-10-2008
|
Merhabalar. Benim peynir kutusuna diktiğim menekşe yaprakları tutuyor ancak sonra yapraktan çürümeye başlıyor acaba neden olabilir köküne baktım çimlenmiş anlamdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Alıntı:
Çok sularsan çürürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili elif 59 ,dediğin vitamin grubunu yorgunluk ,hafıza güçlendirme, sinir ucu iltihabı gibi durumlarda (ben diabet nedeniyle sinir sistemimi)güçlendirmek için kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili elif 59, çiçekçilerde satılan bitki vitamini var. Bir litreye bir kapak ölçüyle menekşelere verirsin. Hepsi harika olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
lalecan ben en baştada söylediğim gibi bir çoğunu yeni aldım.ama buradaki yazılanların hepsini en baştan okudum.eğer saksı küçük olursa kök gidecek yer bulamadığı için gücü daha fazla yapraklanması ve çiçeklenmsini sağlarmış tecrübeli arkadaşlar yalnışım varsa düzeltin lütfen. bu arada sizlere birşey sormuştum.benim ektiğim yapraklarda bir kaç gün sonra yumşama oluyor ve eğiliyorlar bu normal mi diye sorum vardı. cevaplarsanız sevinirim. bu arada önceki arkadaşlar aşılama yöntemi uygulamışlar kimse sonucunu yazmamış **** benim gözümden kaçtı. bende böyle bir uygulama yaptım mor ve pembe renginden ve bunlara poşet uygulaması yaptım.resimlerime bakarsanız orada göreceksiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
/
|
Yeni gelen arkadaşlar afrika menekşesi sevenler grubuna katılabilirsiniz.Orda daha rahat konuşabiliyoruz http://www.agaclar.net/forum/group.php?groupid=8 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
sizlerle paylaşayım geçen yazılarda bir arkadaş tarımda kullanılan şeker gübresini menekşelere vermiş coştu diyordu bende suyla karıştırıp verdim yapraklar baya coşkulu tamda çiçek açma zamanı iyi oldu.denemenizi tavsiye ederim annemde verir di |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Ağaç Dostu
|
lalecan,hoş geldiniz.köklenen yapraklarınız nasıl bu kadar çabuk oldular şaşırdım.Bir sırrı varsa bizimle paylaşır mısınız?ben bir kaç yaprağı yağmur suyu ile koyu renk bir kaba köklenmeye koydum.(22 kasım) da ancak minik bir belirti verdi ki ben onu bile erken buldum.Sizi tebrik ederim.Sırrınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaçsever
|
tam tarih atmadım ama en fazla 15 gün olmuştur.ben küçük bir çay bardağına çok az suyla koydum.ve oldu genelde hep böyle yaparak çillendiriyorum.çok da uzun sürmüyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Ağaçsever
|
ardaçiğdem,son resimdeki menekşeleri bardağa mı ektin büyüyünce mi saksıya geçireceksin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler için bir besin aldım üzerinde yaprakları köklendirdiğimiz suyada katılabileceğini yazıyor. Acaba katmalımıyım hiç bu şekilde köklendiren arkadaşımız varmı. Son resimdeki iki yaprak bahsettiğim solmuş yaprak ama atmıyorum belki yavrular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmercim gördünmü yapraklarını gözüm gibi baktım. Şimdi torftalar inşallah yavrularınıda eklerim. Beyaz katmerli hala suda. Garanti olsun diye iyice bekletiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
|
Çok tecrübeli sayılmam ama ben bu konuda deney yaptım.Bir bardağa bitki besini koyarak ,diğerini normal yolla, hatta bir tanesine bardağın dibine bir çimdik torf koyarak denedim.SONUÇ:En çabuk normal yolla olan belirti verdi.Diğerlerinde yaprak çürüdü.Tabi bu sadece benim bir denemem,bilimsel yanını bilemem...Ama sizinle normal yolu da paylaşmak isterim.Çay bardağının yarısına yağmur suyu koydum.Bardağın üstünü alüminyum folyo ile kapattım.Küçük delikler (yaprak sayısı kadar)açıp yaprağın sadece sapının ucu değecek şekilde yerleştiriyorum.son olarak çay bardağının etrafına siyak bie naylon sarıp oda sıcaklığında yarı gölgede bekletiyorum.Ben en iyi sonucu böyle aldım.Umarım yararlı olmuşumdur.Telefonum şimdi şarjda sonra fotoğrafta eklerim.Başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Çiğdem abla umarım yavrularlar ben de plastik bardağa yaklaşık 30 adet yaprak diktim birkaçı yavruluydu hatta yer sıkıntısı olmadı çoğaltmak isteyenler için çok iyi oluyor plastik bardak çiçekçi abla sağolsun o önermişti bana bunu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Nejla K., yönteminizde başarılı olabilirsiniz ben o şekilde hiç denemedim ben çeşme suyuna koydum hep yapraklarımı yarı gölgede kaldılar çok da sağlıklı oldular ben biraz odamın aydınlık oluşundan dolayı şanslıyım sanırım ama ben hiç ekstra bir şey yapmadan sadece çay bardağına koyarak başarılı oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
|
Cevahir Koçtaş'taki menekşeler o kadar harap olmuş ki, her tarafları kırılmış yaprak dolu. Ben oradan geçerken bir sağlam menekşe, birkaç da kopmuş yaprak aldım. Yeni menekşem bu: ![]() Sağlamını bulmak zor. Bu renk uzun süredir istediğim bir renkti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar size süpriz diye bahsettiğim minicik yavrudan gelen tomurcuğu paylaşmak istedim. Yavru okadar küçük ki tomurcuğunu görünce gözlerime inanamadım. Tomurcuklu yavru ve anne menekşenin resimlerini ekledim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|