![]() |
|
![]() |
#1291 |
capora
Giriş Tarihi: 07-08-2007
|
Tüm menekşe severlere merhaba. Uzun zamandır girmiyordum bu siteye hala canlılığını koruması çok güzel demekki menekşe severler bu kadar çok umarım daha çok olur. Ben bir soru soracağım umarım bilgi alabilirim. Menekşeler e musallat olan bu toprak sinekleri ile başaçıkabilen oldumu.? Olduysa lütfen yöntemini benimle paylaşa bilirmi.? Şimdiden teşekkür eder hepinize bol çiçiçekli günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
işte benim bebeklerimin son halleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Merhaba, Afrika menekşesi saksısını tam doldurmayı seviyor diye biliyorum ama acaba 6-7 tanesini belli aralarla tek saksıya geçirsek sonuç hüsran olur mu? Geniş, yuvarlak, menekşe için uygun derinlikte olan bir saksı buldum. Aralarına kartondan bölme yapıp hepsini oraya geçirsem, hata yapmış olur muyum? Menekşeleri ayrı ayrı saksılar yerine büyük tek bir saksının içinde (büyük bir saksının yuvarlak altlığını kullanacağım. yaklaşık 50 cm çapında 8-10 cm derinliğinde yuvarlak bi saksı altlığı) dağılmış olarak görmek istiyorum ama cesaret edemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de çoğraltmak için yapraklarından koparıp toprağa eğimli (yataya yakın) diktim. Eğer doğru işlem yaptıysam ne kadar süre sonra köklenip yeni menekşenin yapraklarını çıkardığını görürüm? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gravel; Saksı değişimi için uygun zaman mı bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam birkaç menekşe bir arada dikenler olmuştu. Sonucun hüsran olcağını düşünmüyorum. Afrikada doğal ortamlarında ki fotoğraflarını gördüyseniz oradada birlikte yaşıyorlar. Aynı saksıdada birlikte yaşayabilirler diye düşünüyorum. Ama aralarına karton koymanıza gerek yok. Ayrıca karton sulamalarda çüreyeceği için sanırım iyi olmaz. Yarak köklendirme olayı biraz sıkıntılı ![]() Not: Olay9 tekrar geldim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
Cevabın için teşekkür ederim cybel. Toprağını örselemeden değiştiriyorum ben mevsimi pek beklemeden. Şimdiye kadar kaybım olmadı çok şükür. Çoğaltmayı ilk kez deniyorum. Başarılı olacak mıyım bilmiyorum. suya daldırdığım 2 yaprak çürüdü ben de toprağa ektim diğerlerini. 2 hafta kadar oldu. Henüz ses seda yok kendilerinden. Beklemedeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Çiçek vermiyorlar
Merhabalar bir tane geçen yıl büyüttüğüm ve bir tane de bu yıl çelikleyerek büyüttüğüm 2 adet Afrika Menekşem var ancak henüz çiçeklerini görmek kısmet olmadı. Geçen yıl edindiğim menekşem bu yıl hiç açmadı, bol güneş alan serin ortamda tutuyorum susuz bırakmamaya özen gösteriyorum yaprakları yeşil yeşil sürekli yeni yaprak çıkartıyor ama bir türlü çiçeklerini görmek nasip olmadı sorun nerede acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
basudın
basudin kullanacaksını üzeride tarifi var iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
|
Koparıp aldığımız ve suya ya da toprağa koyduğumuz yaprakları köklenmesi için karanlık bir ortamda mı yoksa diğer menekşelerin yanında aydınlık orrtamda mı bekletmek gerekiyor? Suya konulanlar için; suya aspirin atmanın yararlı olacağını duymuştum. Doğruluk payı var mı acaba? Toprağa koymuş isek; toprağı sürekli ıslak mı tutmak gerek? Şimdiden teşekkürler ilgilenip cevap verdiğiniz için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
sevgili, menekşe severler ben aspirini yetişkin menekşelerime ve tüm saksı çiçeklerime veriyorum. heleki menekşelerimde,çiçeklenme oldu, birde sineklemeyi önledi. denemenizi tavsiye ederim.1litre suya 1 aspirin verin. ben öyle yaptım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Suda eriyen aspirin mi veriyorsunuz yoksa normal tablet halinde olanlardan mi? Bir de sekerli su sineklenmeyi arttirmiyor mu? Ben sivi besinle suluyorum haftada bir on günde bir ama yapraklari cok güzel cikmasina ragmen yilda bir kere cicekleniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Yeni Üye
|
çiçeksever,normal aspirin veriyorum ama her sulamada degil.15günde bir veriyorum.aspirin sineklenmeyi önlüyor.şekerli suyu bende burda okudum.dün verdim menekşelerime bakalım ne olacak?beklemedeyim.inşallah dedikleri gibi bol çiçeklenme olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
Bitkinin suya isteği olup olmadığı yapraktan anlamak bana kalırsa en doğrusu çok sudan daima kaçının cok sudan yapraklar düşer elle kontrol ettiğinizde yumuşak ve dik değildir kurtarmak cok zordur yapraklar dik ve sert iken hafif bir yumuşama oldumu su verebilirsiniz .Toprağın rengini de kontrolda fayda var ıslak toprak koyu renk oluyor iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Yeni Üye
|
bernachyn nasıl yetiştirdin. bende suyada,topragada koydum.1 ay oldu daha yavru vermedi.acaba benmi bilemiyorum .nasıl yetiştirdiginizi ayrıntılı söylerseniz bende öğrenmiş olurum şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
istersen eğer sana yaprak gönderebilirim. bir denemede benimkilerle yaparsın. en az 2-3 yaprak yollarım sana. denemelerinde başarılı olursan ne mutlu bize ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, İzmir'de sanırım Narlıdere'deki (yeri tam bilmiyorum) Kipa'ya yaprakları beyaz alacalı menekşelerden gelmişti geçen hafta ve 1.5 ytlydi. İnternete girme fırsatım olmadığı için anında haber veremedim ama bakmak isteyenler yine de bakabilir, belki kalmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Ağaç Dostu
|
Benim menekşeleri tatile çıkmadan önce annemin işyerine bırakmıştım orası klimalı diye. Hallerinden pek memnun olduklarını öğrendim, sanırım havalar serinleyene kadar orada bırakacağım. Bu da İzmir Kipadan Silifke'ye kadar yolculuk eden alacalı menekşem: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ve hangi sıklıkta şekerli suyla suluyorsun? hepsi mi? yoksa belli aralıklarla mı? biraz daha detaylı anlatabilirsen memnun olurum. Benim menekşelerimin yaprakları gayet sağlıklı görünüyor ama bir türlü çiçek açmadılar aldıktan sonra. Bir de ne kadar yapraktan çoğaltma işlemi yaptıysam başarılı olamadım. Yaprağın sapını ne kadar derinden koparıyorsunuz? Kopan yaprağı bir çay bardağına koyuyorum ama bikaç gün sonra çürüyor. Köklenmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2008
|
yaprakların sadece ucu suya gisin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
|
Bu menekşeyi de Picasso türü ile beraber izmir Kipa'dan almıştım. Yaprakları çok ilginç, ince ve uzun. Bu başka bir tür mü yoksa çevre koşulları yüzünden mi bu hale gelmiş? Dıştaki yapraklar uzunken ortadakiler klasik menekşe yaprağı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
arkadaşlar tekrar merhaba hepinize ; ben buralarda yokken ne de çok şey yazılmış formumuza ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gravel, 1 lt suya 5 küp şeker karıştırıp vermenizi öneririm. Ne kadar sıklıkla derseniz arada 2 hafta üst üste bazende 15 günde bir veriniz. Arkadaş yazmış ama yineleyeyim limon tuzuda verin. Bence işe yarıyor... Ben şuan menekşelerime koyun keçi gübresini ıslatıp 3-4 gün suda bekletip süzüyorum açık havada suluyorum. Sonuç şahane... Büyümedeki farklılığı 2 haftada gözlemleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
|
Linkteki menekşeler görmeye değer arkadaşlar... http://avflower.com/flowers/violets_en.php |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bir tane menekşemi fazla sulamışım galiba.Yaprakları düştü ve inceldi.Toprağı kurutmak için ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|