![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Selam arkadaşlar; menekşelerimin gelişimi çok güzel ama hala çiçek açmadılar.Denemediğim yöntem kalmadı ve hala çiçek yok.Siteyi takip ediyorum ama yazmıyordum.Çiçek açan menekşeleri gördükçe içim gidiyor.Allah nazardan saklasın ![]() ![]() Aramıza yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
İç Mekan bitkilerine tabaktan su vermek gerekiyor; zira saksı toprağının direk sulanması, topraktaki hava kabarcıklarının su ile dolmasına; dolayısıyla toprağın havasız kalmasına ve köklerin iyi gelişememesine sebep oluyor. Sağlıklı kök gelişimi için bitkiler tabaklarından sulanmalı. Bunun dışında benim kendi bitkilerim için deneyip olumlu sonuçlar aldığım bir yöntemi paylaşmak istiyorum sizinle. (Ankarada bir fidanlıkta peyzaj mimarı olarak çalışıyorum, dolayısıyla denemeye aldığım bitkiler bir hayli fazla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bilce, bu uygulamayı ilk kez duyuyorum. Açıklayabilir misiniz, asidi kaçmış colada bitkiye yararlı olabilecek, canlandıracak, çiçek açtıracak ne var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
Bu uygulama bana çok ilginç geldi. Doğrusu asiti kaçmamış kolanın asidinden dolayı çiğ eti erittiğini deneyerek gördükten sonra kola'nın pek de sağlıklı olmadığını düşünüyordum. Bu uygulama ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok memnun olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Alıntı:
Bence kolanın içindeki şekerin etkisi bitkiyi canlandıran ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2008
|
Çok net bir cevap veremeyeceğim Colanın içinde ki hangi maddenin çiçekler için yaralı olduğu konusunda. Ama sanıyoryorum yüksek şeker oranıdır, çiçekleri mutlu eden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Özlemcim sana bir süprizim var hani bahsetmiştimya bir menekşem öldü çok üzülmüştüm bir yaprağı kaldı küçük duruyor sağlam diye bugün minnacık bir yavru vermiş gözlerime inanamadım çok kısa bir sürede bu arada bir yaprağı daha var oda köklenmiş onu sana ayırdım bir denkğeldiğinde sana vereyim oda sende dursun bana uyku yok bu gece sevinçten ne yapcağımı şaşırdım. ![]() Düzenleyen Ophrys : 09-02-2008 saat 20:43 Neden: Eksik harfler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim. Evet ne hikmetse benimde ektiklerim poşetsiz tuttu. Ektiğim yapraklar ölmek üzereydi. Kıyamadım. Saksını kenarına ekmiştim. Sağlamlar... Düzenleyen Ophrys : 09-02-2008 saat 20:41 Neden: Noktadan sonra boşluk lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
Bengi su eski yazıları okurken remziye hanımın dalı tamamen kırılmamış menekşe yaprağına toprak takviyesi yaptığını ve 1 hafta da o yerin köklenip çok kısa sürede yavru verdiğini yazıyordu. Bende aynısını yaptım. Bakalım ne olacak. Bu arada başkası da deneme yapmış başarılı olmuş. Herhalde yaprak dalı kökten ayrılmadığı için çabuk tutmuş. Bir taraftan beslenmiş bir taraftan yeni kök yavru yapmış... Düzenleyen Ophrys : 09-02-2008 saat 20:36 Neden: Noktadan sonra boşluk, eksik harfler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
|
Onu duymuştum ben o tesadüfen kırılmış bir yaprak yazın bendede gerçekleşti birazı zedelenmiş dalın toprağa deyen yerinden yavru vermişti bende şaşırdım şimdi aynı şey kutularda bazı yapraklar kırıktı bana geldiğinde ama ana yapraktan ayrı deil temas halindeydi şimdi o kırılan yerlerininin damarların bittiği yerde kökler oluşmuş çok şaşırdım ayırdım ana yapraktan küçücük bi yaprak parçası kaldı ektim onu şimdi durumları iyi yaşıyolar bir yaprağı iki kere aynı anda köklendirmiş oldum ve her damarın altından kök çıkmış yaklaşık üç yerinden falan çok şaşırtıcıydı güzel bi durum oldu benim için ben deneyin derim. ![]() Düzenleyen Ophrys : 09-02-2008 saat 20:38 Neden: Eksik harfler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba menekşe severler. Yaprak çeliğinden çoğalttığım menekşelerimde, çıkan yavrulardan sonra koparılan, çelik olarak kullandığım yaprağı tekrar toprağa gömdüğümde, öncekine göre daha hızlı çoğaldığını gördüm. Denemenizi öneririm. Düzenleyen yeşillim : 23-04-2008 saat 15:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaçsever
|
2. resimdekinin durumu iyi ama 1. resimdeki menekşemin yaprağında sararmalar var.Bunun neden olduğunu anlayamadım,su lekesi olması da mümkün değil. 2 gün önce menekşelerime şekerli su karışımından vermeye başladım fakat aklıma takılan bir soru var.Şekerli su karışımını verirken çiçek coşturan vermeye de devam edecek miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Arkadaşlar acaba atladımmı diye tekrar kontrol ettim ama yine bulamadım, Bu şekerli su karışımının oranları nedir? Yani ne kadar suya ne kadar şeker koyacağım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2008
|
Teşekkür ederim burcuburcu, ben okadar acemiyim ki düşün. Birşey daha sormak istiyorum, menekşelerimin bulunduğu ortam nasıl olmalı, yani güneş görecekmi, sıcaklığı nasıl olmalı? Hiçbirşey bilmiyorum inanın. Ama aşık oldum ben bu çiçeğe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Burcuburcu, Menekşenizi yerinden oynatmayın, şekerli suya devam hiç başka şeylere girmeyin bir de her su vermede ve sabahları kendisi ile konuşun, ![]() ![]() ![]() Bu aralar soğuk olduğu için ben sabah güneşi alan bir yerde tutuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaçsever
|
Aynen ben de...Burada yazılanları baştan sona kadar okudum.Tam iki günümü aldı ![]() Hava akımında kalmayacak.Sabah güneşini seviyor,aydınlık ortamda olmalı,yaprakları yakıcı güneşte kalmamalı,toprağı kurumaya başlayınca ve daima ılık suyla sulanmalı.Bir de ben ek olarak saksının dibine çakıl taşları koydum ki ortamın nemini biraz arttırsın.Fakat ben de bu konuda yeniyim.Eğer yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar beni düzeltsinler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
herkese merhaba siteyi uzun zamandır takip ediyordum. geçen yıl babaannem bir menekşe hediye etmişti bana. Küçük bir saksıdaydı. Zamanla birbirimizi sevdik ama itiraf edeyim ki çoğu zaman ilgilenemedim. Suyunu unuttum günlerce gün yüzü görmediği bile oldu ama geçinip gidiyorduk biz. Sonra bir ara saksıyı değiştirmiştim. Menekşem coştukça coştu. Bir sürü yeni yavru verdi ve saksıya sığmaz oldu. Çiçek açmıyordu. Bir tanıdığım yavruları ayırırsam çiçek açacağını söyledi. Ben de bir ay kadar önce menekşeyi 4 ayrı kök olarak 3 saksıya ayırdım. Sonuç ise tam bir hüsran oldu. Menekşem bana küstü. Yaprak damarlarından itibaren çürümeye başladı. Çok üzülüyordum. Bir gün ise sitede ararken bu forumu keşfettim. Burada yazılanları uzunca bir süre okudum ve öğrendiklerimi acemice olsa da uyguladım. Sonuç şaşırtıcı idi. Sanırım yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor benim nazlılarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Filizdemir menekşe ayırma mevsimi değildi normal çürümeleri üzerlerine birer poşet geçirirseniz ortamın ısısını sabitleştirmiş olursunuz daha kolay uyum sağlarlar yeni yerlerine küçük bi tavsiye umarım en kısa zamanda eski güzelliğine kavuşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Yeni Üye
|
sayın bengi su çok haklısınız. burada yazılanları okuyunca aslında yanlış bir şey yaptığımı farkettim. Ama bana bunu öneren kişinin o kadar güzel menekşeleri vardı ki cesaret verdi bana doğrusu. Bitkiler kötüye gidince bende sizlerin söylediklerini yaptım. poşet değil de bir pet şişeyi kesip üzerine kapattım. Bir nevi mini sera oldu çiçeklere.. her gün bir süre açıp havalanmalarını da sağladım. sonra yaptığım başka yanlış çok su vermekti. suyu da kestim. bir kaç gündür gayet sağlıklılar. menekşeler bütün saksıyı dolduruken şimdi iyice zayıfladılar ancak yeni açan yapraklar gayet güçlü. Bu da beni sevindiriyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Yeni Üye
|
Tek saksıdan ayırdığım üç saksı menekşem. tabi yapraklar daha büyüktü ama yanlış uygulama bu hale getirdi. yine de ümitliyim gayet güzel olacaklar. biraz toparlandıklarında şekerli su da vereceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
syn Filizdemir ben menekşelerinizin canlanacağını düşünüyorum.ama ayırma işlemini mart nisan gibi yapsaydınız keşke.Ama yinede iyi görünüyorlar.sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
Arkadaşımının menekşesi rengini çok beğendim daha önce hiç bu renkten görmiştim. Benim menekşelerde hareket yok nazlı nazlı büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|