![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Selam arkadaşlar; Benim menekşeler çok iyi daha çiçek açmadılar.Mor beyaz ebruli menekşem saksıda iki kök,yalnız biri cansız kenar yaprakları solgun ortadakiler sağlam,ayırmak istemiyorum annem kendi menekşelerini ayırdı iki tanesi öldü.Ne yapabilirim saksısı büyük. Bu arada herkesin bayramı mübarek olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
![]() Ebruli menekşemin hali bu,ne yapacağımı şaşırdım.Çok üzülüyorum,biri çok güzel parlak diğeri ise solgun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Acaba menekşen hasta olmasın.Bir de Mine Pakkaner Hanım'a sorsan bu durumu. Benim ölen menekşeme benziyor görünüşü. Git gide kötüleyip soluyor. Ben aspirin verdim. Bakalım yeni yaprak çıkacakmı iyileşecek m? Zaman kaybetme derim. Hastaysa birden öldürüyor. Mine hanım yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2007
|
Sevgili tubaengin Bence menekşeler direkt güneşte kaldığı zaman yaprakları dalgalı olarak yanıyor.(kahverengi oluyor) Sonrada yavaş yavaş çürüyor. Bozulan yaprakları dipten koparırsan yeni yapraklar dahada güçlenecektir. Bendede geçen yıl aynı sorun oldu. Bu fikrim ne kadar bilsel bilemiyorum. Aynı şekilde yaptım menekşem kurtuldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Alıntı:
Sn Turkmusun bitkinin köklerine bir bakın hasta olanın kökü diğerine göre çok mu dışarda,gevşek ve topraksız kalmış. Benim de ona benzer bir tane vardı toprak desteği yaptım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Mayıs ayında yavrulayan menekşelerimin durumu bu şekilde alt yapraklar solgun,cılız,zayıf ve çok geç yaprak çıkarıyor.Acaba neyi eksik ya da fazla? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2007
|
katmerli menekşe
Alıntı:
teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2007
|
Bende afrika menekşesi yetiştiriyorum ve 20-25 saksı çok güzel menekşelerim var. Ben genellikle yaprağı direk toprağa ekmek kaydıyla yetiştiriyorum. Hatta birkaç değişik rengi aynı saksıya ekerek değişik renklerde elde ediyorum.Sarı afrika menekşesi olduğunu biliyorum , ama daha hiçbiryerde ve çiçekçide, kişide rastalamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı? belki yurtdışındada bakmalıyım. Gittiğim çoğu ülkede kabaca bakındım ama bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
benim menekşelerimin dipleri pamuklandı daha sonra yaprakları sarardı ne yapa bilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar ,bir akrabamdan 4 ay önce bir yaprak aldım ve diktim hala yaprak çıkarmadı , ayrıca hala sapasağlam ,acaba bir anormallik mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaçsever
|
2-3 cm kadar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe yapraklarını daha yüzeysel dikiyorum ben. 1 cm gibi. Böylece dipten sürgün vermesi ve o sürgünün toprak üzerine çıkması daha kısa sürüyor. Hala yaşadığına ve bir sorunu olmadığına göre çıkmak üzeredir. ![]() Bir kürdanla dikkatlice dibindeki toprağı alçaltabilirsiniz. Ama bu riskli, kürdan ucunun yeni çıkan sürgünü kırma ihtimali var, tabi sürgün vermişse. Şanslıysanız belki, minik bir sürgünle karşılaşabilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Yeni Üye
|
Sevgili olay9, maalesef sizin afrika menekşesi kuruyor, birdaha düzelme imkanı yokmuş gibi geliyor bana. Sanki suyu çok gelmiş,kökü çürümüş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Evet Dr.sevil hanım, çiçek kurudu. Ben toprak kurbanı oldum. Hep bahçe toprağı kullanırdık. Bu sene hazır poşet toprağı kullanmıştık. 4 saksı menekşem öldü. Diğerlerine yine bahçe toprağı takviyesi yaptım hasta menekşem yok şuanda. Benden tavsiye poşet toprağına direkt menekşeyi ekmeyin. En azından bahçe toprağıyla karışım yapın.15 senedir menekşe besliyoruz hiç böyle bir şey yaşamamıştık. Menekşeler ölünce çok üzülüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, ben Bengi Su arkadaşımdan bir akrabasının çiçeklerine az şekerli çay verdiğini öğrendim. Yine bize gelen bir çiçeğin alt tabağında çay sızıntısı vardı. Sordum müşterilerin içmedikleri çayları çiçeğe döktüklerini söylediler. Ama çiçeğin ihtişamı mütişti. Çay içmekten hoşnuttu sanki. Bengi su'da akrabasının menekşelerinin sağlıklı ve güzel olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi deneyimi olanınız var mı acaba? Bende menekşemin birine deniyorum.1 ayın sonunda büyümesi nasıl olacak resimlerle birlikte sizleri bilgilendiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dr Sevil, sizin menekşelerinizin resimlerinizide görmek isteriz. Özellikle 2-3 farklı yapraktan farklı renkler elde ettinizden bahsetmişsiniz. Açmış halde menekşeniz varsa resim eklerseniz seviniriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Merhaba arkadaşlar, siteye henüz yeni üye oldum ve evime ilk kez bir çiçek aldım oda ****** menekşe oldu.Hemen sizlere resmini gönderiyorum ama benimki katmerli değil düz menekşe.Ben menekşemi çoğaltmak istiyorum bu konuda çok acemiydim ama sizlerin yazılarını okuyunca biraz güç geldi.Öncelikle resmine bakarak tavsiyelerinizi almak istiyorum aldığımda güneşe maruz kalmış dış yapraklarında biraz çürüme vardı onlardan mı başlasam acama çoğaltma işlemine birde saksısı çok küçük ama aldığım yerdeki bey mart ayına kadar böyle kalsın demişti sizcede küçük değilmi ama bu ay sanırım değiştirme yapmam ne dersiniz? Hem saksı konusunda hemde çoğaltma işlemi konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? http://img337.imageshack.us/img337/7...tap0042fr4.jpg http://img337.imageshack.us/img337/7...tap0042fr4.jpg http://img89.imageshack.us/img89/3034/mehtap0040ep1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Alıntı:
Merhaba, Bu hızlı büyüyen menekşeniz 28. sayfadaki 821 nolu mesajımdaki sarkarak çoğalan menekşe tipi olabilirmi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Bir sorum daha olacak arkadaşlar.Bu yapraklardan çoğaltma işlemini illa orta yapraktanmı kopartmak **** kesmek lazım benim menekşemin en kenardaki yaprakları biraz güneşe maruz kalmış onları köklendirebilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Menekşemehtap hanım,aramıza hoşgeldiniz. Ben yeni aldığım menekşelerimin saksısını değiştirdim. Çünkü toprağı suyu tutmuyordu. Değiştirirken menekşeyi olduğu gibi saksıdan çıkardım. Bir iki boy büyük saksıya alt ve yanlara toprak ilave ederek yerleştirdim. Sorun yok şimdilik menekşelerimde. İkinci sorunuz güneşe maruz kalan yapraktan yeni menekşeler üretmek. Ben hiç bir yaprağı çöpe atamıyorum. Onlarıda suda köklendiriyorum. Ama diri, sağlıklı ve genç yaprağa göre sonuç vermesi biraz zor olabilir. Geç yavru verebilir. Sonuçta o yapraklardan da üretim yapmak mümkün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Buarada olay9 benim menekşelerimin resmini ****** paylaşırım sizlerle. çok yakında.... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Cevaplarınız benim ve menekşem için çok önemliydi çok teşekkür ederim gelişmelerden sizi haberdar ederim iyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar geçenlerde menekşemin üzerinde minicik bir tırtl buldum... Üstelik çiçeği de delik delik etmişti.. Önerilerinizi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar tavsiyelerinize uydum ve en dipteki biraz hasarlı yaprakları köklendirmek için suya bıraktım yapraklara su gelmiyor sadece dallar suda kalıyor.Bugün 4.gün gidip gelip bakıyorum henüz bi köklenme yok sanırım acele ediyorum biraz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Arkadaşlar nekadar bencilsiniz paylasılmayan bilginin ne önemi var.Yoksa benim karşılaştığım sorunmu çok sıra dışı geldi anlayamadım. (BENİM MENEKŞELERİMİN DİBİ PAMUKLANDI NEYAPA BİLİRİM) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|