![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
çiçeklerin solmasından kastettiğiniz, renklerinin günbe gün mat hale gelmesi ve aynı zamanda diğer saplardan ve/veya aynı saptan bir başka çiçeğin açması ise normal bir durum.. Çiçek elbet bir gün solacak... Ancak yapraklarda yumuşama tomurcuğun açmadan solma gibi bir durum söz konusuysa sıkıntılı bir durumdur.. Sebebini araştırmak gerekir. Ancak verdiğiniz bilgiye göre yeni tomurcuklar veriyorsa çiçeklerin normal işleyişinde bir süreçtir. saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-04-2014
|
Alıntı:
Çiçeklerin solmasından kastım renklerinin değişmesi,kararması,sararması vs. yani solma terimini daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum.. yapraklarında bir sorun yok gibi görünüyor aksine yeni yeni oluşumlar mevcut. Tomurcuklarda da bir sıkıntı yok, yani aynı sapta çıkan çoklu dalların üçünde yeni tomurcuk varsa ikisinde açmış çiçeklerin solması/dökülmesi/kararması söz konusu.. daha önce hiç menekşe yetiştirmediğimden çiçekli kalma süresinin ya da çiçeklerin ne kadar dayanacağı hakkında bir fikrim olmadığı için böyle bir soru sordum.. yanlış bir şey yapıyor olabilir miyim diye ? sanıyorum ki şimdilik bir sorun yok.. daha çoook uğraşmam gerek tabi ama umarım bende burada ki,sizlerin menekşeleriniz gibi yaşatmayı başarabilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|