agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2014, 17:36   #1
Ağaç Dostu

kadiryasar's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delfin34 Mesajı Göster
toprağı değiştirdim, ışık konusunda da bir sıkıntı yok buradan okuduğum kadarıyla.. yeni tomurcuklarda çıkıyor ama bir yandan da tek tek çiçekleri soluyor.. yani bir taraftan solup bir taraftan yeni tomurcukların çıkması normal mi ? bir sıkıntı söz konusu değildir umarım.

bu arada teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için.
Sayın delfin34,
çiçeklerin solmasından kastettiğiniz, renklerinin günbe gün mat hale gelmesi ve aynı zamanda diğer saplardan ve/veya aynı saptan bir başka çiçeğin açması ise normal bir durum.. Çiçek elbet bir gün solacak...
Ancak yapraklarda yumuşama tomurcuğun açmadan solma gibi bir durum söz konusuysa sıkıntılı bir durumdur.. Sebebini araştırmak gerekir.
Ancak verdiğiniz bilgiye göre yeni tomurcuklar veriyorsa çiçeklerin normal işleyişinde bir süreçtir.
saygılarımla

kadiryasar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 19:16   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kadiryasar Mesajı Göster
Sayın delfin34,
çiçeklerin solmasından kastettiğiniz, renklerinin günbe gün mat hale gelmesi ve aynı zamanda diğer saplardan ve/veya aynı saptan bir başka çiçeğin açması ise normal bir durum.. Çiçek elbet bir gün solacak...
Ancak yapraklarda yumuşama tomurcuğun açmadan solma gibi bir durum söz konusuysa sıkıntılı bir durumdur.. Sebebini araştırmak gerekir.
Ancak verdiğiniz bilgiye göre yeni tomurcuklar veriyorsa çiçeklerin normal işleyişinde bir süreçtir.
saygılarımla
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Çiçeklerin solmasından kastım renklerinin değişmesi,kararması,sararması vs. yani solma terimini daha nasıl anlatabilirim bilemiyorum..
yapraklarında bir sorun yok gibi görünüyor aksine yeni yeni oluşumlar mevcut.
Tomurcuklarda da bir sıkıntı yok, yani aynı sapta çıkan çoklu dalların üçünde yeni tomurcuk varsa ikisinde açmış çiçeklerin solması/dökülmesi/kararması söz konusu..

daha önce hiç menekşe yetiştirmediğimden çiçekli kalma süresinin ya da çiçeklerin ne kadar dayanacağı hakkında bir fikrim olmadığı için böyle bir soru sordum.. yanlış bir şey yapıyor olabilir miyim diye ?
sanıyorum ki şimdilik bir sorun yok.. daha çoook uğraşmam gerek tabi ama umarım bende burada ki,sizlerin menekşeleriniz gibi yaşatmayı başarabilirim.

delfin34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025