![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tozlanmış kirli afrika menekşelerinizi yıkayabilirsiniz.Videodaki bitki kirli değil ama göstermek için yıkamış.Yıkadıktan sonra çürüme olmaması için orta kısmını kurulayın diyor. https://www.youtube.com/watch?featur...&v=f26YvWDUVkY |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2015
|
Bir yerde çicek açmayan menekşelere limon tuzu verin diye okumuştum bende sulama suyuna minicik attım ondanmıdır yoksa zamanımıdır şimdi tomurcuklar var minik yapraklarda vermeye başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Alıntı:
![]() Sayın SDurul bu ne güzellik böyle ama hiç kıskanmadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2014
|
Sayın Sdurul bende kıskanmama hakkımı kullanmak isterdim ama nasıl ?? Şu çiçekleri pembe üzeri mavi mürekkep dökülmüş olan beni benden alıyor geçenlerde yüzümü kızartıp bir arkadaştan bir yaprak istedim baharda yollamak üzere söz aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() Ben de sizden görerek kalan tek menekşeme fitilli sulama uyguladım. ![]() Biraz önce de su haznesine bir limon tuzu parçacığı ekledim. Öldürmeyebilirsem ileride kıyaslama yapmak için paylaşıyorum.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
Sayın Jakin ben bilirkişi değilim ama menekşenizin saksısı bana büyük gibi geldi.. Fazla sulanan topragın kuruması problem = kök çürümesine sebep olabilir.. Ben olsam saksısını küçültürdüm.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraktan üretmiştim, keşke pet bardakta bıraksaymışım. Yaklaşık 2 ay önce saksıya aldım. Birkaç yaprağı daha vardı, biraz daha büyüktü. Kayıplar olunca fitilli sulama çözüm olur diye düşündüm. Şimdi yeniden değişim yaparsam sarsmış olmaz mıyım? Sık saksı değiştirmek menekşeler için pek tavsiye edilmiyor sanırım. Fitilli sulama ile köklerini koruyabilir miyim? Eğer sarsılmaz ise yeniden pet bardağa alabilirim. Sulama fitilini de daha kısa ve incesiyle değiştirerek tabii.. Kararsızım.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim fitilli sulama toprak karışımını yazıyorum. 1 ölçü perlit, 1ölçü vermikülit, 2 ölçü menekşe toprağı. Normal sulanan menekşelerime de bu karışımdan kullanıyorum. Bir de bebek menekşelere pet bardak bile büyük. Bebeklerin yediği hazır yoğurtların mini kaplarından kullanıyorum ben. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Perlit, vermikülit ve menekşe toprağı için tavsiye edebileceğiniz bir alışveriş sitesi var mı? Burada bulamıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Benim yıllardır Afrika Menekşem yok, yetiştirilmesi hakkında bilgi veremem. Bilgi değil de anı var sadece bende. Teyzemin çok güzel Afrika Menekşeleri vardı. Menekşelerin yılda 1 kere toprağı değiştirilirdi o kadar. Ne gübre ne de drenaj derdi olurdu teyzemin ve menekşelerinin. Yılda 1 kere kestane toprağı eklerdi saksıya, eklerdi çünkü saksıdaki menekşe yavru verdiği için ayrılırdı. 1 saksı olurdu 2-3 saksı... Eskiden sanki çiçek yetiştirmek daha kolaydı ya da bana öyle geliyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar yazdan beri yaşadığım güzel bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.Yaz öncesi bir gezi sırasında uğradığımız bir cafede bende olmayan bir cins menekşeden bir çelik aldım (normalde iki çelik alırım ne olur ne olmaz diye ama ayıp olmasın diye bir tane aldım ![]() 1. fotoğraf ![]() 2. fotoğraf ![]() 3. fotoğraf ![]() 4. fotoğraf ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Seabert74, sn. SDurul, sn. Mücevher Çalısı, sn. A_NOMAD, sn. menekşeci_şirin hepinize teşekkürler.. Bu kadar uyarıdan sonra toprak siparişlerimin gelmesini bekleyemedim. Plastik su bardağını ortadan kestim, ince çoraptan fitil yaptım. Toprağını yenileyip bol miktarda strafor parçaları karıştırdım. Sürekli nemliliğini kontrol edip fitil uzunluğunu ayarlayacağım. ![]() Yeni bardak ve eski saksı bir arada.. Korkunç bir ölçek farkı var.. Yeni uyarılara açığım.. Tekrar teşekkürler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Afrika menekşem gayet normal çiçeklenmişti. Bugün baktığımda, aynı kökten minyatür çiçek açtığını gördüm. Bunu ilk defa yaşıyorum. Normal bir durum mu acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
![]() Yeni bebekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Yeni aldığım menekşelerim. Saksı değişimleri yapıldı. Yerlerini sevdiler. Hızla toparlanıyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Herkese bol şans ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Yeni bebeklere yer açalım dedik yavruları ayırdıktan sonra çelik yaprağı tekrar diktim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Çok güzel kök yapmışlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
:)
annemin menekşelerinden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Ayşegül21, menekşelerinizi poşet içinde mi yetiştiriyorsunuz? Poşet içerisinde daha sağlıklı ve daha çabuk mu gelişiyor? Tecrübelerinizi aktarır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
merhabalar
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Fotoğrafta işaretlediğim yerden ok yönünde poşeti keserseniz, zarar vermeden yavruları çıkartabilirsiniz ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Benim de dikkatimi çekti. Nasıl yetiştiriyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
Sayın EAkpınar ve cengizildas söz konusu bu yöntem forumun bir yerinde anlatılıyordu Menekşecibabanın kullandığı bir yöntem ancak bu yöntemin normal bizim kullandığımız yöntemden bir farkı yok artısı ise şu yer sorununuz varsa bu şekilde poşete koyup duvara asabiliyorsunuz böylece yerden kazanıyorsunuz çeliklerinizi küçük kaplara dikip bakımlarını yaparsanız her halükarda güzel yavrular elde edebilirsiniz. Ufaktan bir zahmeti var poşeti havalandırma su verme kısımlarında normal yönteme göre bir miktar emek istiyor. Herkese bol şans... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|