![]() |
|
![]() |
#12031 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Sevgili Eceyıldız, Bence emektarınız bana duş aldır diye de bağırıyor gibi ne dersiniz? ![]() Düzenleyen fatitoo : 03-02-2014 saat 13:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12032 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bu gün saksı ve toprak değişimde oda olacak Sevgili Fatito... Zorlu bir kış geçirdik daha doğrusu kışmıydı yazmı baharmı anlamadık bu yüzden nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemedim onlara zarar vermekten korktum çünkü bu gün hava günlük güneşlikken ertesi gün kıyamet kopuyor gibi rüzgar ve soğuk oluyordu bende kendi hallerine bıraktım, yavaş yavaş saksı ve toprak değişimlerine başladım şimdi çünkü buraya bahar geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12033 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Alıntı:
![]() Tecrübemi paylaşayım siz karar verin, alır almaz değiştiriyordum ,çiçek tomurcuk hiç bakmadan.Toprakta zaten keçe gibi imdat diyor çiçek diye bir acele hemen değişime başlıyordum. ![]() Ama evden önce , kapalı alan markette ışıksız, bol sulu toprak veya kupkuru toprak, ısı marketin ısısına alışmış.. İçi dışı gübre dolmuş.Bunu hesaba katmadan yapıyordum. Sonra fark ettimki eve alışması lazım.Çünkü sevgili maki bas bas bağırıyor ''ortama alışsın '' '' ayrı bir yerde tutun'' Doğru diyor, hem karantina yapın ,hemde eve alışmasını sağlayın. Sularkende yağmur suyu ile yıkama yapın kurtulsun yoğun gübreden. Yeni toprakta zaten bol olacak doğal besinleri. Hiç ölen menekşem yok ama acele ettiklerim epeyce yaprak kaybı verdi. Acele edersek hem eve hem yeni saksıya alışırken riske giriyoruz. Tücrübe ettim, denedim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12034 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sevgili Asln, bu menekşeler marketten değil gerçi ama bende hemen saksılarını değiştirmiyorum ortama yeni evlerine alışsın diye tavsiyeleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Bende burda katmerli bulamıyorum tesadüf etti geçen sene hiç çiçeği yokken bir menekşe aldım hem mor hemde katmerli çıkmıştı herkesin aman benimde olsun denilen cinsten ama ne yazık ki geçen ay onu kök çürümesinden kaybettim. Cumartesi günü bunu her zaman gittiğim serada görünce almadan olmaz dedim ve aldım. Diğer iki renkte bende olmasını istediğim renklerdi onlarıda aldım inşallah yaşatabilirimde paylaşırız Sevgili Asln bu güzelliklerin yetiştirmenin anlamı paylaşmak ve yardımlaşmaktır bence... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12035 |
Ağaç Dostu
|
Kızlarım...
Kızlarımın bir kısmı saksı ve toprak değiştirdi bu gün ne yazıkki bu esnada kökü çürüyen bir kızım varmış, inşallah geç kalmamışımdır ve hayata tekrar geri tutunur mor menekşemdeki geçikmeyi bunda yaşamamayı diliyorum. İşte kızlarım toplu halde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12036 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sn eceyıldız yenildi çiçekleri en azından gecene kadar dinlendiğin yeni alınanlar gercekten gübreye doymuş oluyor sadece su verin bir sure cok ta sık saksı değiştirmeyin 6 ay en azından çünkü tam bir ortama alışmışken tekrar başka bir ortama alışması adaptasyonu gerekli güle güle buyutun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12037 |
Ağaç Dostu
|
Yenilerin saksılarını değiştirmedim zaten Sayın Sardunyadervis, onları şimdilik yeni evlerine alışmaları için bıraktım ve açıkçası bu kadar çiçekli meekşenin saksını değiştirme cesaretimde yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12039 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğimiz 6 cm mi bu diyeceğim ![]() ![]() Fırsatınız olunca çiçek + saksı ile çekermisiniz menekşelerinizi? Tahmin edemiyorum sadece çiçek görünce. Yer kaplıyordur bu değilmi? Kocamandır maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12040 |
Ağaç Dostu
|
Kürdan boyu 6.5 cm, çiçek ise neredeyse 7 cm çapında sevgili asln. Bitkinin toplam çapı 28 cm, saksı yani pet bardağın çapı 8, yüksekliği ise 7 cm. Toprak tahminen 100 cc. ![]() ![]() Biraz tozlanmışız sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12041 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12042 |
Ağaç Dostu
|
O koca çiçeğe ufacık bardak.Maşallah keyfi bol olsun. Burası 18 di gündüz.Şu an 14 ortalama.Oda 20 derece klimalı. Yatarken klimayı kapatıyorum. Oda sabaha kadar 20 den ağır ağır düşüyor. Klima açıkken kapatmaya 4 saat kala, yağmur suyu ile iki fıs yapıyorum.Bir saate kurumuş oluyor. Seviyorlar sanırım. Banyo yaptırmıyorum bende. Hatta fısladıkça tozlar şap dökülmüş etkisi yapıp sertleşme tıkama yaparmı meraktayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12043 |
|
O tozlarda yaprak gübresi olur asln ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12045 |
Ağaç Dostu
|
Geçen günki sakarlığım sonucu devrilen yetişkinlerden biri. Yeni saksı değiştirip bırakmıştım.Devirdiğimde saksıya yeni dikilmişti.Ortalığa saçılıp sağı solu kırıldı. Yine diktim ve durumu bu. Yaşamak istemiyor bıktı sanki ![]() Ben de olsam bıkardım doğrusu. 10 günde 2 saksı değişimi , birde 1 metre yüksekten baş aşağı düşmek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12046 |
|
Ne renk olduğunu bilmiyordum çok güzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12047 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2013
|
menekşecibaba
günaydınlar herkese, arkadaşlar bu menekşelerin türlerini isimlerini bilen var mı ben ilk defa böyle çiçek gördüm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12049 |
Ağaç Dostu
|
Yanındaki bardak, alttaki yaprak ve bunu devirmiştim.Ötekiler uyum sağladı yeniden.Ama bu süratle öldü.Ögrendimki, saksı değişimi yaptıktan 5,6 gün sonra asla saksıyı bile kıpırdatmamak lazım.Benimki taklalar attı maşallah ![]() Kendime kızgınım, daha yetişkin olup ölen menekşem olmadı şükür, gittim kendim devirdim varmı böyle sakarlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12050 |
Ağaç Dostu
|
Bunun saksısını değiştirip dışındaki kart yaprakları temizlemiştim. 1 Ay oluyor. Kuş gibi kel kalmıştı. ![]() Geçen yıl aldığım ilk menekşelerimden. Çok tatlıdır. 1 Yıldır benimle. Yeni bardağa hemen alışmıştı. Soldaki eski yaprağı da bilerek bırakmıştım, ne olacağını meraktan ![]() Saksı değişimi olduğundan beri sadece uzanarak suluyordum.Demin bir çevirip bakınayım dedim. Bu gördüğünüz arka yanını görünce ne yapacağıma karar veremedim. Saksı değişirken temizledim hiç sürgün yoktu. 180 derecelik çapın her yanı fışkırmış, bebek dolmuş, çocuk parkına dönmüş anacığım ![]() Ne yapmalı? Daha yeni saksı değişti budandı. Kökleri yayılıyor görüyorum. Göbekten de yaprak veriyor, kurcalamakta istemiyorum. Bilemedim bir türlü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12052 |
Ağaç Dostu
|
Toprak altından geliyorlar.Saksıdan çıkaracakmıyım,görünen yerden mi keseyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12053 |
Ağaç Dostu
|
Görünen yerden kesmen yeterli olur. Gövdeden yan sürgün vermiş olmalı... Bu tür yan sürgünleri kesmek yerine pens ya da elle kopararak almak daha uygun oluyor. Keserken istenmeyen gövde yaralanmaları olabiliyor. Gövdedeki küçük kesikler yeni yan sürgünlere de neden olabiliyor. Koparınca aynı yerden yeni sürgün gelmiyor. Alışkanlık "kesmek" diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12054 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Sevgilerle
Açık mavi yavrum benim daha yapraklanıp büyümeden çiçek açıcam diyo ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12055 |
Ağaç Dostu
|
Hava kapalı ,açık ,renkler flaşla tam benzemedi.Bu çiçekler devamlı teker teker açıyor.Aralıksız.1 Sene önce aldığımda pembe uçuk lekeleri vardı. Başka rengi yoktu. Şimdi bir sürpriz yaptı ,arada bu bordo tek yaprak verdi. Nedendir? Nasıldır.? Evde gelip yeniden çiçek açan hiç bir market menekşemin rengi ilk rengine benzemiyor? ![]() Süprizlere bayılıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12056 |
Ağaç Dostu
|
Genelde hep koyu renkler karanlık yapraklarda oluyor.Bu ilginç tam sevdiğim gibi, aydınlık yapraklı koyu bir cins olmuş. Ahh birde lacivert olsaymış ![]() Neden koyu kadife çiçekler karanlık yapraklı olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12057 |
Ağaç Dostu
|
İnci müge çiçeği vardır,bir türlü bulamıyorum soğanlı. Bu model menekşeleri ona benzetiyorum.Minicik bıdık çiçekler ![]() Bir merakta bununla ilgili, aldığımda göbekte öbek öbek çiçekliydi. Asla eve gelince öyle öbek açmıyor benimkiler. Teker teker aylarca çiçek veriyorlar.Nedendir meraktayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12058 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenmeyi teşvik edecek besinlerin aşırı yüklenmesinden bol çiçekli oluyorlar sevgili asln, toprak değişimi yapılmazsa ardından kayıplar geliyor. Yaprak çeliğinden yetiştirilip düzenli ve dengeli beslenen menekşelerde ise bol çiçeği ancak 2-3. çiçeklenmesinin ardından görebiliyoruz yaklaşık 1.5 sene sonra. Tür özelliği de çiçek sayısında etkili oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12059 |
Ağaç Dostu
|
Şaşkınım ![]() O kadar gübre vermeye kıyamam, bizdeki ev usulü olacak ve böyle teker teker çiçek alacağız o zaman ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12060 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |