![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
![]() menekşeler üstten görünüyor ![]() çiçeklerin yakından görünümü yukarıda menekşemizin çiçeklerinden işraetlediklerimde kararma ve bir tanesinde de solma var. sizce koparılması gerekirmi yoksa kendi düşene kadar beklemelimiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genelde solan çiçekleri kopartıyorlar ama ben kendi kendine düşmesi taraftarıyım. Doğal koşullarına bırakmak yani ![]() ![]() Menekşen çok şekermiş ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar merhaba.Bende bugün çiçeklerim için şeker gübre denilen gübreden buldum bir su bardağı kadar aldım.Aldığım kişi birl lt suya bir çay kaşığı eriterek sulama zamanı iki hatada bir ver dedi ama ben yinede cesaret edemedim bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var çiçeklerim iyi beslensin derken onları kaybetmiyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana göre bir litre suya bir çay kaşığı fazla bir oran değil çünkü bir gübre bundan daha katışıksız olamaz diye düşünüyorum. Hem satıcının bilgisi doğrudur heralde yoksa satın alıp çiçekleri zarar görenler başına üşüşürdü değil mi ![]() Remziye hanım nereden temin ettiniz acaba ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
benim bi tanıdığım bu şeker gübresini bütün çiceklere atıyormuş ve menekşesi çok güzel açıyor banada verdi dene diye attım bende bi kaç gün oluyor bi zarar vermedi bilmiyorum çiceklere faydası olcakmı? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Ölçüyü nasıl kullandınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
bana tavsiye eden abla bi maşrafa ayarlamış kendine bi tatlı kaşığı döküyor şeker gübresi üstüne su dolduruyor iyice karıştırıp döküyor bende öyle yaptım bi zarar vermedi ama bi menekşenizde deneyin işe yararsa ona göre devam edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hadi hayırlısı ama ben eminim kesinlikle açacak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
selamlarrr benim de 4 çeşit menekşem var. bitanesi yaklaşık 1 senedir ektigimden beri hiç açmadı. diyerleride acıyor ama tek tük bendemi koparsam yaprakları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2007
|
selamlar menekselere merak sardım ve yaprakları suda bekletip köklendirdim.sonrada saksılara aldım ama nerdeyse 2 ay oldu hiç faaliyet yok acaba bi aksilik mi var yoksa genel yapısımı böyle ama hala canlılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence bir yıldır hiç açmayanın yaprakları çok gürse eğer, kopartın ve besin verin. Gür değilse sadece besin verin. sadece ortasından 4-5 yaprak kopartacaksınız. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Yeni Üye
|
gür degil yaprakları.besin alıyım bende öneriniz için teşekkürler gxyl. acaba besin verdikten ne zaman sonra etki ederki renginide merak ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar benim menekşelerimden birininde yaprakları çqk sık ama ben o koparma işlemini yapamıyorum.AYrıca kızım bana yeni bir menekşe almış öyle güzelki fuşya rengi ve katlı yakında resmini sizinle paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
On, en geç onbeş günde etki edeceğini düşünüyorum. Sıcak ortamlardan hoşlanıyor ama direk güneş ışığına bırakmayın ve fazla sulamayın, sulamadan önce toprağın bir miktar kurumasına özen gösterin, orta yaprakların altına bakın hiç tomurcuk var mı? Ve çiçekcoşturan var sıvı bitki besini hem çok ucuz hem etkili ben onu öneriyorum. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
yeni menekşem
merhabalar işte benim yeni menekşem. birde çiçek açmayan menekşem.bende yapraklarını koparmayı becerebilsem belki açacak Yeni menekşemin rengi aslında biraz daha koyu ama resimde biraz farklı çıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
eh büyük bir zorluğun sonunda ara yapraklar gitti ,aradan birde yavru çıktı ve yenileride geliyor birde sürpriz minicik bir tomurcuk eğer yaprakları almasam tomurcuğun açma şansı hiç yokmuş desteklerinizden dolayı çok teşekür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar merhaba menekşemin budanmış hali birde beyaz menekşem menekşeme kızımın adını verdim pek güzel maşallah menekşemin yeni halini beğenirsiniz inşallah birde tomurcuklar açtığında yine resim gönderirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O ortada duran 2 tane minik çok güzel yaprak varya onlarıda budamanızı rica ediyorum. Çiçekleri engelleyecektir onlar. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Rengi çok tatlıymış daha bol çiçekli olur inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Yeni Üye
|
benim de gecen gün bahsettigim 1 yıldır açmayan menekşem dün baktım da ufaçık bi tomurçugu var yaprak koparmamada gerek kalmadı. ama sizinkiler kadar güzel açmıyolar.şöyle istiyorum çok çok acsınlar.ayrıca yapraklardan bendeeeeee istiyorummmm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|