agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-03-2009, 16:23   #1
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Değişik menekşe fotoğrafları, çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.
Züleyha, gönderdiğin ikinci resimdeki menekşe çok ilgimi çekti. Yapraklarına oranla ne kadar küçük çiçekleri var. Çok orijinal.

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 16:33   #2
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Bunun da rengi çok güzel, hiç daha önce görmemiştim. Acilen yurtdışına çıkmak lazım ya da çıkan birilerini bulmak lazım

Eklenen Resimler

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 16:41   #3
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Baktığım sitelerden birinde, afrika menekşelerinin bakım usulleriyle ilgili olarak, özellikle nemi sağlamak için saksının altına konulan tabağa çakıl taşı konulup, saksının çakıl taşlarının üzerine oturtulması ve, çakıl taşlarının üzerine çıkacak kadar da tabağa su doldurulması tavsiye ediliyordu. Tabağa konulan bu sunun buharlaşmasıyla nem ortamının sağlandığı ve menekşelerin yetiştiği tropik ormanlardaki ortamın sağlandığından bahsediliyordu. Denemekta fayda var diye düşünüyorum.

Eski 08-03-2009, 16:46   #4
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Alıntı:
Baktığım sitelerden birinde, afrika menekşelerinin bakım usulleriyle ilgili olarak, özellikle nemi sağlamak için saksının altına konulan tabağa çakıl taşı konulup, saksının çakıl taşlarının üzerine oturtulması ve, çakıl taşlarının üzerine çıkacak kadar da tabağa su doldurulması tavsiye ediliyordu. Tabağa konulan bu sunun buharlaşmasıyla nem ortamının sağlandığı ve menekşelerin yetiştiği tropik ormanlardaki ortamın sağlandığından bahsediliyordu. Denemekta fayda var diye düşünüyorum.
Züleyha , ben saksısını ayrıca altı delik olmayan seramik dekoratif ikinci bir saksıya koyuyorum. Biraz büyük ve asılı kalacak şeklide olursa altında fazla sular o ortamı sağlıyor gerçekten faydalı oluyor ve o şekilde suyu biraz daha fazla koyarak 1 aylık yaz tatiline bile dayanıyor.

Eski 08-03-2009, 16:43   #5
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Alıntı:
Bunun da rengi çok güzel, hiç daha önce görmemiştim. Acilen yurtdışına çıkmak lazım ya da çıkan birilerini bulmak lazım
İyide bunun yaprakları tüylü bile değil. Hayret ama çok güzel bir menekşe. Çeşitler çok bunlara gesneriad denildiğini duydum. Menekşenin akrabaları onlardan olmasın? Yabancılar menekşeye "yaşlı evhanımı çiçeği" anlamında bir şeyler diyorlarmış. Duyunca kendimi kötü hissettim. Hem hanım değilim hem de yaşlı değilim.

Eski 08-03-2009, 16:43   #6
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Züleyha, gönderdiğin ikinci resimdeki menekşe çok ilgimi çekti. Yapraklarına oranla ne kadar küçük çiçekleri var. Çok orijinal.
Kesinlikle size katılıyorum Kahraman Bey, çok orjinal. Aslında yabancı sitelerde o kadar farklı ve orjinal türler var ki, insanın ağzı açık kalıyor.

Eski 08-03-2009, 16:46   #7
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Son birkaç tane...

Eklenen Resimler

Eski 08-03-2009, 16:47   #8
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

.......

Eklenen Resimler

Eski 08-03-2009, 16:10   #9
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi özlem Mesajı Göster
Sağolun Kahraman bey...
Resim şahane...
Özlem fotokritikte bu fotoğrafı hangi aparatlarla çektiğimi yazdım. Leica lensimden bahsettim. İşte o lensle makinama makro aparatı yaptım ve ortaya bu resim çıktı. Ben bile şaşırdım. Mikroskop gibi oldu. İşte ayrıntılı makro lens düzeneğim ile ilgili bilgi:
http://www.fotokritik.com/forum/84285

Eski 08-03-2009, 17:50   #10
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Evet Faruk Bey, aynı sinekten bahsediyoruz, konu başlıklarının birinde torf sineği olarak okumuştum bunu. Kurtulmak için bir karışımdan bahsetmişlerdi ama ilgili ilaçları ben balıkesirde bulamadım. Okuduğum konu başlığını bulunca, linkini veririm, ilaç isimlerini sizde araştırırsınız.

Eski 09-03-2009, 15:09   #11
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Makro afrika menekşesi anter ve stigma

Bu da kırmızı menekşemin kalbi. Sanki başbaşa iki insan bunlar. Çok güzeller.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 09-03-2009 saat 16:03 Neden: ek
Eski 09-03-2009, 15:57   #12
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen Mesajı Göster
Kahraman Bey harikasınız..
Teşekkür ederim, bu makro işine fazla taktım ve gittikçe gelişiyor. Modelim ise menekşelerim.
Bu çekimi daha önce gönderdim ama bir şey dikkatimi çekti. Menekşelerin anterleri kafa kafaya vermiş iki insan gibi hatta sağdaki kadın soldaki erkek.???

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 09-03-2009 saat 16:05 Neden: imla
Eski 11-03-2009, 15:38   #13
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Menekşe tohumları

Sayın VTR yetkilisi öncelikle size katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Bende tohuma kaçmış bir mor menekşe var. Menekşeleri tohumdan üretmek pratik mi? Püf noktaları nelerdir? Ben sera ortamında filizlenmesini sağlamayı düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Saygılarımla.

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2009, 09:54   #14
Ağaçsever

mihrimah's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Sayın VTR yetkilisi öncelikle size katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Bende tohuma kaçmış bir mor menekşe var. Menekşeleri tohumdan üretmek pratik mi? Püf noktaları nelerdir? Ben sera ortamında filizlenmesini sağlamayı düşünüyorum. Neler önerirsiniz? Saygılarımla.
Sn. Kahraman Koray, menekşeleleriniz ve tohumları ne durumda? Benim bir menekşemde de 3 tane çiçeğinde tohum oluşmaya başladı. İnternet araştırmamda çok az kaynak bulabildim. Size de faydalı olabilir düşüncesiyle linkini veriyorum.
http://edis.ifas.ufl.edu/pdffiles/EP/EP36000.pdf
Türkçe kaynak hemen hemen hiç yok, yabancı kaynaklar da çok az, ancak merak eden ve isteyenler olursa çevirisini yaparak agaclar.net'e ekleyebilirim.

mihrimah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2009, 14:26   #15
Ağaçsever

NURSER's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mihrimah Mesajı Göster
Benim bir menekşemde de 3 tane çiçeğinde tohum oluşmaya başladı.
Menekşenin tohum verdiğini inanın ilk defa duyuyorum. Ben menekşemin tohumunu nasıl alabilirim, tohumu nasıl oluyor?

NURSER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2009, 16:03   #16
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Menekşe tohumlandırma

Sevgili Özlem ve Asfaa sorularınızı ortak olarak cevaplayacağım:

İki kafa kafaya veren yuvarlak (anter) ve 1 uzun çubuk (stigma). Normal koşullarda anter kapsülleri kalın olduğundan kendiliğinden kırılması zor o nedenle bir maket bıçağı ile kafa şeklinde olan sarı yuvarlak biçimli anterleri keserek içlerinden polenler çıkarılacak ve zarif bir şeklide stigmalara temas ettirilecek. "Old man and young lady" "Yaşlı adam ve genç bayan" diye bir deyim var yabancı menekşe sitelerinde söz edilen bir deyim; bu deyimin anlamı : bu dölleme işlemi için anterler kurumaya yüz tutmuş çiçekten alınırken döllenecek olan genç bir çiçek olmalı. Stigmaların gövdesi yavaş yavaş şişecek ve bir menekşenin döllendiğini çiçeği kuruduğu halde incelmenin aksine, çiçek sapının kalınlaşması ile anlayacaksınız. 1 ay içinde stigmanın kök kısmından şişmeye başlayacak. Tohumlar çıktıktan sonra 6 ay üzerinde kuruması beklenecek. Bu tohum dediğimiz aslında gerçek tohumları içinde barındıran bir kapsül.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 11-03-2009 saat 16:17 Neden: ek
Eski 11-03-2009, 16:17   #17
vtr
Yeni Üye

vtr's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2009
Kahraman Bey, anlattığınız bu yapay dölleme işini farklı çeşitler arasında kullanabilirsiniz. Bu durumda yeni çeşit elde edebilirsiniz. Ama öncelikle dölleyeceğiniz çeşidin anterlerini henüz polen oluşturmadan almanız gerekir ki buna kastrasyon diyoruz.Daha sonra bu anterleri alınmış olan çiçeğin stigması üzerine diğer çeşidin ya da çeşitlerin polenlerini sürüyoruz. Elde edeceğiniz tohumları ekerek yeni bir çeşit yaratmış olabilirsiniz.
Tohumla üretim bizim gibi klonal üretim yapanlar için pratik bir yöntem değil ne yazıkki. Çünkü tohumdan elde edilen bitkilerde açılma olabiliyor. Ama size önerim şu olabilir; tohumların olgunlaşmasına izin verdikten sonra ince bir harç hazırlayın ve yüzeye ekim yapın. Üzerini yine ince bir harçla kapatın ve devamlı nemli tutun. Ilık bir ortam sağlayın üzerini kapatın ama hava da almasını sağlayın. Teorik bilgi verdim iş yine de pratikte biter!

vtr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2009, 20:37   #18
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Tamamen içgüdüsel olarak aynı şeyleri yapmışım tohum tutturmak için ama malesef başarılı olamadım. Yeni çiçeklenecek menekşelerime yeniden bir uygulama yapmak istiyorum.
Geçen seferde tohum tutmasını istediğim çiçek biraz eskiydi, bu sefer yenilerde deneyeceğim.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2009, 21:47   #19
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Sayın VTR yetkilisi,verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Kastrasyon daha garantili bir yöntem oluyor bu durumda. Siz hücre düzeyinde daha kolay üretim yapıyorsunuz ama sanırım onun için sterilite falan gerekiyor. Biz o koşulları sağlayamayacağımız için sanırım en pratik yol tohum ve bu durumda en ileri gidebileceğimiz nokta bu diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.

Asfaa stigma kuruyabilir ama çiçek sapını takip et , üreme stigmanın tabana yakın kısmında gerçekleşiyor. Yumurtalık (ovary) orası. Uç kısmın kuruması önemli değil. Çiçek sapı diğer saplardan farklı olarak kurumuyor ve incelmiyorsa bekle 1 ay kadar sabret.

Eski 15-03-2009, 11:21   #20
Ağaç Dostu

kaybol.2008's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2008
Galeri: 3
Serra hanım çok teşekkür ederim. Benimkiler fotoğraftakilerin yanında nokta misali. İyi ki bir bilene danışmışım. Bu durumda fatih beyin dediği gibi 2 ay beklemek mantıklı olacak.

kaybol.2008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 22:02   #21
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Nariel menekşen güzel açmış. Yapraktan mı yetiştirdin?
Hayır yapraktan yetiştirmedim. İlk aldığımda epey cılızdı, sonra 6 ay boyunca sadece yeni yapraklar çıkardı, şimdi de üzerinde 20-30 tomurcuk var

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2009, 15:36   #22
Ağaçsever

prensess's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Galeri: 17
Bunlarda benim yaramazlarım önce bu renkdekileri paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen İklimsiz : 23-03-2009 saat 12:02 Neden: yazı tipi değişikliği
prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2009, 15:38   #23
Ağaçsever

prensess's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Galeri: 17

Eklenen Resimler

prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2009, 21:55   #24
Ağaçsever

city35's Avatar

Giriş Tarihi: 26-12-2006
Arkadaşlar hepinizin menekşeleri çok güzel.Bu işin sırrı nedir?İki adet menekşem var fakat uzun zamandır bende olmalarına rağmen daha çiçeklenmediler.Evim kuzey tarafa bakıyor fakat güneş ışığı hiç yok.Sadece bol aydınlık sağlayabilirim.Güneş olmadan sizinki gibi göz alıcı,bol çiçekli menekşeler yetiştirebilir miyim?

city35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2009, 01:41   #25
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Otomatik çiçek sulama yöntemleri, saksılar

Bu seramik saksılar kendi kendine suluyor. 2-3 ay gidecek kadar su koyuyorsunuz altına çay demler gibi alttan seramik iç saksı aracılığıyla gerektiği kadar emiyor ve aynı zamanda çok şıklar.

http://www.africanvioletpots.com/

http://www.clcvioletpots.com/

http://www.africanvioletpots.net/sto...cfm?Category=7

http://www.emersoncreekpottery.com/a...let-pots.shtml

Bu da başka çözüm
http://www.florlux.com/catalog4_uk.htm

Bu da diğer bir ticari çözüm
http://www.osmogro.com/how_osmogro_works.html

Bu sayfada tüm otomatik sulama yöntemleri var
http://www.kaboodle.com/reviews/afri...-self-watering

Buda earthbox dedikleri ve kendinizin de yapabileceği yöntem
http://www.green-trust.org/freebooks/Earthbox.pdf

Bu da benim denediğim yöntem sonuçlarını bu yaz tatilinden sonra yazacağım Ben dış saksı yerine deliksiz dekoratif saksılardan koyup üzerine klasik plastik menekşe saksılarını uygun boyda kenarları dışarıda kalacak şekilde koyuyorum ve tabana tahliye deliklerinden bir tel yardımı ile fitil geçiriyorum. Fitil olarak, kullanılmış süper emici yazan mutfak bezlerini kesiyorum. Organik materyal koku yapıyor. Dıştaki saksı su ve besin deposu oluyor. İçine bir miktar bakır parçası(kablo) atarsanız küflenmeye çözüm olabilir. 2-3 ayda bir su tamamen tükenince yukarıdan yıkama şeklinde eski yöntemle sulamak gerekiyor. Besin artıkları yıkansın diye. Şu anda hangi boy saksıya kaç sayıda fitil gerektiğini hesaplıyorum. Yetmedikçe arttırmak gerekiyor. Birde bu işleme başlamadan önce toparağın tamamen kurumasını beklemek gerek. Toprak özel olmalı. İçerisinde beyaz havalandırma taşlarından olan menekşe toprağı tercih edilmeli. Tek başına torf **** toprak bu iş için uygun değil. Menekşenin tabanının suya temas etmemesi gerekiyor.
http://www.greenculturesg.com/articl...tering_pot.htm

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 24-03-2009 saat 02:02 Neden: ek
Eski 11-07-2009, 11:15   #26
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi v.dede Mesajı Göster
*** sızlerle daha çok yazışacaktım ama kendımı edebıyat dıl bilgısı dersınde sandım rahat olamadım bol çıçeklı gunler ben yokum

Artvin sayfasında mesajınızı okumuştum. Hele afrika menekşesi büyütüyor olmanız dahada önemli. Sizi bu iki sayfada görmek isteyeceğiz. Selamlar

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2009, 11:29   #27
vtr
Yeni Üye

vtr's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2009
Özlem, yapraklardan yeni bir bitkinin rejenere olması yaklaşık 2 ay sürüyor. Ancak biz bunları ayda bir alt kültüre alarak çoğaltıyoruz. İstediğimiz sayıya ulaşınca da köklendirme ortamına geçiyoruz. Sonra sera aşaması geliyor ki bu da labaratuarda köklenmiş bitkiciklerin dış ortama adaptasyonu ve büyütülmesini kapsıyor. Bu aşama da yaklaşık 2 ay sürüyor. Yeterli büyüklüğe ulaşan fideleri saksılara alıp çiçeklenmesini bekliyoruz. Bu aşmada 2 ay sürüyor. Yani yapraktan yeni bir bitkinin eldesi en az 6 ay ama, biz ortalama10 ay bu işlemi sürdürüyoruz.

vtr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2009, 17:41   #28
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
******* bir kontrol et crocus sen.benim bir yaprağım önlü arkalı yavrulamıştı.http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24539&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24538&c=683

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2009, 21:35   #29
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Sevgili ve bir okadar değerli Faruk ve Nariel menekşeleriniz bir harika.

Kahraman Bey haklı olacağınız kadarda yanılma payını atlamışsınız.Bu konuda Faruk abime ve Katmer ablama katılıyorum.Siz nasıl tohum için bir o kadar emek sarf ediyorsanız bizde bir o kadar farklı tür elde etmeye çalışıyoruz.Ancak emeğede saygı göstermeliyiz.Uğraşılan bir emek olduğunu unutmamalıyız.

Düzenleyen Fatih : 03-04-2009 saat 21:42 Neden: harf düzeni.
Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 16:24   #30
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Afrika menekşesi hibritleme ve türlerin gelişimi tarihçesi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatihbrk Mesajı Göster
Sevgili ve bir okadar değerli Faruk ve Nariel menekşeleriniz bir harika.

Kahraman Bey haklı olacağınız kadarda yanılma payını atlamışsınız.Bu konuda Faruk abime ve Katmer ablama katılıyorum.Siz nasıl tohum için bir o kadar emek sarf ediyorsanız bizde bir o kadar farklı tür elde etmeye çalışıyoruz.Ancak emeğede saygı göstermeliyiz.Uğraşılan bir emek olduğunu unutmamalıyız.
Fatih emeğe saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum. Denemekten zarar gelmez ama genetik bilimi var. Bitkilerde aşılama tabiiki olur bu, kök ve gövde özelliklerini birbirinden ayırmak için yapılır. Kök gelişimi daha iyi olan bir bitki aşılanır ve alttaki kök ve gövde donörü , aşıdan sonraki dal ve meyve donörü birbirinden tamamen farklıdır. Bu yarma aşıdır. Birde gövdeye yapılan kakma aşı vardır. O da sadece nodların aşılanması ile dal aşısıdır ve sadece aşılanan noddan veren sürgünler farklı genetik özellikte olduğundan bir ağaçta farklı nodlardan farklı aşılar yapılabilir. Biz menekşede bir gövdeden bahsedemediğimizden aşılama gerçek anlamda mümkün bile değildir. Bu konuyu bir kaç ay öncesine kadar ben de tam olarak bilmiyordum. Çalışmalarım sonucunda öğrendiim ve ayrıntılarını paylaştığım bir bilgidir. Bence bu bilgi de saygıyı hak ediyor.[ Ejder falan Ejder adını kullanıyorum çünki terminolojiyi türkçeleştirmek gerekiyor. Bir saygısızlık varsa onu farklı yerde aramak gerekir diye düşünüyorum] Buraya yeni katılanların bu bilgiyi bilmeye hakkı var. Aşılama mümkün olmadığına göre yeni cinslerin oluşumu için
1. Ejder (Chimera)
2. Hibritleme (Tohum çaprazlama)
3. Mutasyon (Sports, Tamamen rastlantısal olup amatörler için binde bir görülebilecek şans işi)
4. Mutasyon ihtimalini arttırıcı ilaçlar kullanarak (hormonlar) çeşitlilik yaratmak ki ancak büyük laboratuarlarda mümkün ve ticari boyut gerek

Afrikada bulunan ve avrupaya oradan da amerikaya getirilen doğal menekşeler başlangıçta 3 türdü ve hemen hepsi mavi çiçek, koyu yeşil yapraktı. Bunlardan bu gün yaklaşık 10000 çeşit oluştu ve bunlar hep genetik çalışmaların sonucu. Bu konuda çalışan profesyonel hibritleyiciler var (Hybridizer)
Çeşitlendirmede aşamalar tarihlere göre şöyle:
Hybridization - Some Key Dates:

1926 - Armacost & Royston, Los Angeles, ilk tohumu ülkeye soktular.
1935 - Armacost & Royston ilk 10 çeşidi piyasaya sürdüler.
1939 - İlk çift çiçekli bitki.
1942 - Tohumdan ilk gerçek pembe çiçek.
1943 - Tohumdan ilk gerçek beyaz çiçek.
1951 - İlk minyatür Frank Tinari tarafından hibritlendi.
1952 - İlk beyaz kenarlı çiçek ortaya çıktı.
1953 - İlk yıldız çiçek (Petalleri eşit büyüklükte) ortay açıktı.
1954 - İlk pembe katmerli Lyndon Lyon tarafından üretildi.
1957 - İlk trailing (dallı budaklı) menekşe.
1960 - Taç çeşitlemesi oluştu.
1961 - Mozaik çeşitleme oluştu.
1967 - "Tommie Lou" çeşitlemesi oluştu.
1974 - Lyndon Lyon ilk minyatür trailing hibritledi .
1992 - İlk sarı çiçekli hibritlendi.

Kanada afrika menekşesi topluluğu diyorki: "Hibritleme genetik olarak farklı çeşit **** türlerin görüntüde ve büyüme davranışlarında çok büyük değişiklikler oluşturacak şekilde genetik çaprazlanması bilimidir. Bu muhteşem renk paletini sabırla 10 yıllar boyunca bize bağışlayan bilim adam ve kadınlarına borçluyuz"

"Son olarak en olağanüstü afirka menekşesi çiçeği bulundu. Biz buna Chimera diyoruz (Ejder). Bunlar rüzgar gülü gibi çizgili ve tüm türler içinde en lezzet veren çiçeklerdir. Ejderler hibritleme ve üretim aşamalarında rastgele dönüşen genetik hilkat garibeleridir. Hibritleyenler tarafından rastgele bulunan **** sports denen mutasyonlarça tek bir çiçekte ortaya çıkarak çiçek dalından çoğaltılırlar. Bunlar gerçek birer kazadır ve hibritleyiciler bunu hiçbir zaman planlayamaz. Ancak üretimleri de yine saygıdeğer hibritleyicilerin işidir" diyor Kanada afrika menekşesi topluluğu.

Hepinizin menekşe resimleri harika. Hele ejderleriniz muhteşem. Foruma katkım oluyorsa bunu bilmek isterim. Katkım olmadığını düşünüyorsanız bunu da bilmek isterim. Bu forumda yazılanların arama motorlarında çıktığı bilinci ile yazılarıma saygı ve sevgi çerçevesinde devam edeceğim. Katmer ve Faruk, size saygıdeğer katkı ve yardımlarınızdan ve farklı bakış ve bilgisinden **** katkısından dolayı foruma katılan kimseyi dışlamadığınız için ayrıca teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 04-04-2009 saat 16:38 Neden: Ek bilgi

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025