![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2019
|
Merhaba benim menekşemin bazı yapraklarının gövde ile birleştiği kısımda küçük yaprakçıklar var.Sizce bunun yavru olma ihtimali ne kadar. Düzenleyen Doga_dostu121 : 04-08-2019 saat 08:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
![]() Sanırım burada daha iyi anlaşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2017
|
Umarım başarılı olursunuz Polen hanım. Bahsettiğim gibi suya koyduğum 2 yavru menekşemi kaybettim ama anne menekşemi kurtardım. 3 menekşeden 1'i tutuyor sanırım. - Bu arada pek emin değilim ama yavru olabilir Doga Dostu 121. Umarım kesin bir cevap alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
![]() Şu anda bu şekildeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2019
|
bende size menekşeler için deneyimlerimi yazayım.Menekşeler en güzel mutfak pencereniz varsa ve sabah veya akşam güneşini 1-2 saat alıyorsa en güzel burada yetişiyorlar onu test ettim.evimin farklı yerlerinde var en güzel orada oldu.Çünkü mutfakta sürekli yemek piştiğinden dolayı hep bir buhar var yani nem o yüzden menekşeler nemi çok seviyor. Toprak olarak da Çam ağaçlarının altından alınan toprakta en güzel yetişiyor,hazır torf ve bahçe toprağında da menekşelerim var ama çam altından aldığım toprakta yetişen menekşelerim en güçlü olanı. Hazır sıvı gübre solüsyonları var markası çok önemli değil ama 15-20 günde bir kesinlikle verilmeli. zamanla çok yaprak oluyor en alttakiler kartlaşmaya başlıyor onları kırıp atıyorum ve çok yaprak olmasına izin vermiyorum. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Teşekkürler birde resim koyarsanız Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2019
|
en kısa sürede koyacağım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2017
|
Merhaba menekşe satın almak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz. Farklı renklerde kırmızı, beyaz, mor, pembe, başka hangi renkleri oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Menekseler sari, mavi ( eflatun haric ) pekcok tonda, boyutta olabilir. Bazilari cift renkli mor / bordo cevresi beyaz. Chimera ( yin iki renkilidir ama bulmasi zor ) Genellikle pazarlarda ve cicekcilerde tek renk stadard olanlara rasliyoruz. Bazan intrnetten ya da yurtdisidnan ozellikle Rus ve Ukrayna turleri cok guzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2020
|
Merhaba yıllar önce keşfetmiştim burayı. Oğlumun doğumuyla zaman bulamadığım için menekşe bakımına ara vermiştim. Kasım 2019 dan bu yana komşudan aldığım yapraklarla yeniden başladım. Menekşe yapraklarımın bir tanesi 5 ay oldu hala yavru vermeyince artık dayanamayıp topraktan nazikçe çıkardım. Yavru yaprak toprağın içindede yoktu. Onun yerine göz göz yumrular vardı. Çok ilginçti. Ne olabilir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2020
|
![]() Arkadaşlar merhaba birkaç yıl aradan sonra yeniden buradayım yeni üye gibi görünüyorum ,ama deyilim 2010 yılında katıldım ancak şifremi unuttugum ve hatırlayamadıgım içün ve yeni şifre alamadım neyse bu hesapla döndüm ben tempolu şimdi tempolu_1 oldum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Benim çiçek açan menekşelerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2018
|
bunlar da benim menekşeler ve yapraktan çoğaltmaya çalıştıklarım Ama çok geç kökleniyorlar 2 haftadan beri hala bir belirti yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2021
|
Alıntı:
![]() Ben mor çiçekli bir afrika menekşesini çelikten üretmeye çalıştığımda o çelik 1 ay kadar yaşam belirtisi göstermemişti. 1 ayın sonunda minik yapraklar göründü. Şimdi çiçekleri bile var. Yani yaprak dinçliğini koruduğu sürece er geç köklenecektir ![]() Bu arada afrika menekşesinin çelikleri çoğaltılırken köklendirici hormon kullanımı tavsiye edilmez. Köklendirici hormon, afrika menekşesi gibi hassas türleri yakabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2020
|
iyi akşamlar. fotoğrafı umarım yükleyebilmişimdir. bu menekşemi kasım ayında almıştım. yeni birçok yaprak verdi fakat yaprakları en dış yapraklardan çok küçük hep boyut olarak. toprağını değişeli 6 ay olmadı ayrıca vitamin de kullanıyorum. yapraklarının bu şekilde küçük olmasının sebebi nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
|
Menekseniz fena gozukmuyor aslinda yaparaklari bunsekilde kucuk cikmasinin nedeni toprakta asisi tuz ve minarel birikmesi. Yaprakalra degrirmeden ustten cbolca ilik su vererebilirs. bir diger secenek 1 litre suya bir tatli kasigi duz sirke katin ve bir sure bu sekilde sulayi.n. topraktaki tuz gidince menekse normale donmeye basliyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
Bu sayfa da kimse yokmu artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2021
|
ben de kimseye ulaşamıyorum eskiden ne güzeldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2018
|
merhaba, deneyimli arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.kaktüslerimin ışık problemi için 6500K floresan alacağım.Bana lazım olan 2100 lümen lakin piyasada 2100 bulmak imkansız. onun yerine iki adet 1050 lümenlik taksam 2100 e mi tekabül ediyor. sistem bu şekilde mi oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Merhaba Elbrus, Burasu agaclarnet'in afrika menekseleri bolumu. Bu nedenle pek cogumuz muhemelen kaktus bakimini bilemeyebilir. Diger bitki basliklarina yazarsan bilgi alabilirsin. Umarim bir once sorunu cozebilirsin. iyi gunler Pelin Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
Merhaba, bu yaz iki haftalığına şehir dışına gitmem gerekiyor ve menekşelerin ben yokken idare edebilmesini istiyorum. Toprak olarak %30 perlit, az miktar cocopeat ve Litvanya torfu kullanmaktayım. Toprağın su tutma kapasitesi menekşeleri iki haftalığına idare edebilir mi? Yoksa başka bir uygulama mı denemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2021
|
arkadaşlar elinde bu menekşeden olan var mı lütfen dönüş yapabilir mi uzun süredir arıyorum bulamadım foto bana ait 2013 yılından mavi mürekkep gibi açardı çok güzel rengi vardı şimdi hiç bi yerde yok son umudum burası kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir konu ararken gördüğüm bir site. Afrika menekşelerinin melezlemelerinin çok güzel resimleri ve üreticileri bulunmakta. Çiçekler çok güzel. https://africanvioletsocietyofameric...rican-violets/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
|
Cok tesekkurler burasi onerdiginiz site cok guzel. fotograflar da harika. Afrika menekseleri en populer ev bitkilerinden bu kadar az paylasimin olmasi cok sasirtici. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Bu menekseyi bana kuzenim almanya'dan getirdi. katmerli, mor mavi tonlarinda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
Uzun süredir baktığım bi menekşe var biraz ilgisiz olmama rağmen yıllardır devamlı çiçek açardı bu aralar eğildi ve kırıldı garip bi şekle büründü anlam da veremiyorum. Kök çürümesi veya mantar falan olabilir mi ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
Bu bölüm aktif değil sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Afrika menekşesi
Hobi için en güzel çiçek ,uzun seneler yetiştiriyorum ve bırakamıyorum İklim değişikliği en fazla bu bitkiyi vurdu 20 dereceden yukarısı canına ukudu ne yapsanız olmadı kaybettik O sıçaklarda 40 derece öldüler şimdi normal vaziyette büyüyorlar Tekrar canlandiralım var mısıniz resim bu gün çekildi çekinmeyın uzun uzun sorun AHMETER BAHÇE ÜYELERİN BAHÇELERİ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|