![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Gözlerimi alamadım hepsi birbirinden güzel hatta harika bu güzelleri bulup bizimle paylaştığınız için teşekkürler sn. Özlem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim arkadaşlar. Daha raflı sistemlere ilişkin örneklerde buldum en kısa sürede ekleyeceğim. Bu arada bu menekşelerin görkemli açmalarındaki en önemli unsur gecede florasanlı ışıklandırma yapılması. 24 saat ışıklı ortamda olmaları... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
http://maxinethomashomes.blogspot.co...just-your.html http://home-and-garden.webshots.com/...62072026uTrrwc Işıklandırmaya dikkat ederseniz neden bu denli güzel olduklarını anlarsınız ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Benim menekşelerimde de var ne yapılması gerek arkadaşlar bilgisi olan paylaşsın lütfen.Birinde olduğu zaman diğerleri de etkileniyor.çiçek bırakmadı, üstünde gördüğüm çiçekleri de mecburen ben koparıyorum çok üzülüyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben dediğiniz sorunla kaç senedir menekşe yetiştiriyorum hiç karşılamadım. Rica etsem makro çekim görüntü eklermisiniz. Toprakta genelde minik böcekler oluyor hangi toprağı kullanırsanız kullanın oluyor. Ama zararsızlar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Saklama poşeti içerisinde yaptığım denemem son hızla olumlu yönde ilerliyor. Artık çıkan yavrular poşete sığmamaya başladı. Toprağı kökten görünmez hale geldi. Ama genede poşetten ayırıp saksıya dikmeyeceğim. Poşetin içinde geliştikleri sürece muhafaza edeceğim. Ama yakında poşete sığamayacakları kesin. Yer sorunu çekenler için denemelerini kesinlikle tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Fitilliler
Zamanla fitilli sayısını arttırdım. Büyük olanlar iyi ancak yavru olanların altındaki su bitince hemen yenilememekte fayda var, biraz kurumaları için beklemek gerekiyor. Aksi halde çürüme olabiliyor. Bu ay sonunda tatile çıkana kadar da altılarına su koymak yerine üstten minik minik sulayıp tatile çıkarken fitil kaplarını doldurucam. Sanırım 1 ay kadar idare edecekler ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
teşekkürler şener bey
çok sağolun rahatlattınız beni çünkü kısa saplı olan çeliğim çok güzel bi pembeden alındı kaybetmekten korkmuştum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın selo. bence tek sorununuz sulama sanırım. Çelik saksınız ve chimera türü menekşe saksınız çok sulanmış vaziyette. Menekşe toprağı nemli olmalı. Nemden kastım cıvık cıvık sulanmış saksı toprağı değil. En kısa zamanda sulama problemini halletmelisiniz. Yoksa ergin menekşenizde çürüme tehlikesiyle karşı karşıya... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2010
|
Alıntı:
Kök çürümesi olmasın yeter ki.. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2010
|
Alıntı:
Ne yapabilirim? Bir kullanıcı Kök çürümesine çözüm yazmıştı ama açıklaması yoktu..Yapraklarından üretim yapamadığım için zor durumda kaldım şimdi... Özellikle bu türü zor bulacağım herhalde... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
Ben çürümeye başlayan şarabi menekşemi böyle kurtardım. Saçaklanıncada tekrar dikersiniz. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim menekşelerimde bu ara az çiçeklenme oluyor.Ben çarşamba ve pazar günleri,tabaklarına su veriyorum. 4-5 senedir menekşe kaybedince sulamasına dikkat ediyorum.Şimdi önümüzdeki sorun yaz tatili.Tatilde çiçekler sorun yaratıyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın selo., bir de çeliklerde unlu bit var sanırım. Ayrıca arkadaşların dediği gibi toprak çok ıslak. Bu koşullarda bütün menekşeler çürür. Bit konusunu bir inceleyin derim. Pamuksu bir yapısı var ve menekşeye yerleştiği zaman çok tehlikelidir. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Arkadaşlar, benim tek bir mor menekşem vardı. Aldığımdan bu yana hiç çiçek göremedim üzerinde. Gelen ışık az, bu yüzden çok gelişme de göstermiyor. Bundan sonra büyük bir hata yaptım ve direk güneş ışığına çıkardım canım menekşemi. Kısa sürede bazı yaprakları güneşten yanmış, sararmış ![]() Şimdi ne yapmalıyım? O sararan yaprakları keserek alsam kendine gelirmi kalanlar? Ya da kendi haline bıraksam, zararlanan yaprakları iyice solunca mı temizlesem? Bir fikir verebilir misiniz lütfen ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Eovyn ben güneş yanığına maruz kalan yapraklarımı iyice kuruyunca makasla kesiyorum. Bu durumda yapman gereken menekşeni doğrudan güneş almayan, bol aydınlık alan bir ortama yerleştirmek. Üzülme kök ve gövdeye birşey olmadıkça menekşene birşey olmaz. O kendini hemen toparlamaya başlar... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
durun hemen telaş yapmayın. Altlığını alın altına peçete **** gazete koyun. toprağını eşeleyin sıkça çok suladıysanız. Havalar sıcak çabuk kurur. İyice kuruduğuna emin olun. Ölçülü su verin. mesela 1 çay bardağı. Durumu iyiyse sorun yok. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın sema62, Umarım menekşeniz sağlığına kavuşur. Siz yine de her ihtimale karşın 2 yaprağı suya koyun köklensin. Yapraktan üretemiyorum demişsiniz. Ben de bugüne kadar başaramamıştım ama son denemem işe yaradı sanırım şimdi 2 minik yaprak çıkıyor. İçi görünmeyen plastik bardağa (daha doğrusu küçük meyveli yoğut kutusuna) su koyup üstünü folyo ile kapattım. Folyonun üstüne 2 delik açık yaprakları ordan suya soktum. Biraz sabırlı olmak gerekiyor bu noktadan sonra. İyice köklenmesini bekledim. Hatta köklerin yanından minik yapraklar görünmeye başladı suyun içinde. Sonra da şeffaf plastik bardağa diktim. Ama toprakta küçük bir çukur açıp kökleri oraya koydum. (ama sadece kök kısmını yani köklerin çıktığı yaprağın ucu toprakla eşit seviyede) Sonrada üzerine azıcık toprak koydum. Şimdi 2 minik yaprağım görünüyor. Forumdaki arkadaşlar yapraktan çok kolay üretiyorlar ama ben bu konuda biraz yeteneksizdim açıkçası. Ama sanırım bu sefer başardım. Umarım sizde de işe yarar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emel fitilli sulama uygulayıp açtırdığın menekşenin en dıştaki eski yapraklarını bir sıra koparma zamanın gelmiş. O yaprakları kopar ki menekşe kendini daha da çiçek açmaya verebilsin. Koparmazsan menekşe mevcut enerjisinin bir kısmını artık büyümeyen ve sürekli su tutan eski yapraklara verecektir... |
|
|
|
![]() |
|
|