![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Ben bunun daha değişik bir versiyonunu duymuştum. Çiçek açmayan afrika menekşelerine, ufak tefek bilinçli zararlar verip onları rahatsız edince, çiçek açmaya başlarlarmış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
merhabalar bugün yeni birşey farkettim sizlerede söyliyeyim dedim.bir hafta önce menemşelerimden birinin yaprağı istemeden kırıldı ama tamamen değil. yaprak üst taraftan koptu alt tarafında çok az bir yeri tutuyordu yaprağı didbine doğru toprakla besledim,bugün baktım ki yaprak köklenmiş ve yaruvermiş.bukadar kısa sürede olması beni çok şaşırttı .bundan sonra ben bu yöntemi deneyeceğim başarılı olursam sizlerle paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Remziye Yıldırım'a katılıyorum.. Menekşe yaprağı köklendirmek için bu işlem işe yarıyor.Tavsiye ederim.Yaprağın az biryerini bıçakla kesiyoruz.Ve toprakla örtüyoruz.Kısa zamanda kökleniyor.Duyrulur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
![]() Gübre bulmakta zorlanan arkadaşlara duyurulur ! Bauhause ( bahaus ) Bayrampaşa da istediğiniz marka , istediğiniz çeşit ,sıvı , katı granul , çubuk ( toprağa gömülenlerden.) gübre bulmanız mümkün. Ayrıca Remziye hanım , nezaketinize ve anlayışınıza teşekkür etmeden geçemiycem. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Remziye Hanım bende menekşe bırakırsa resimleri ekleyeceğim. Bu ara yaprak dikimine başladım. Çok güzel gidiyor. Size çok ilginç bir şey söyleyeceğim. Bardağa ıslattığım yaprak suyun içinde çok güzel kök verdikten sonra yine suyun içinde kökle dalın birleştiği yerde yapraklanmaya başladı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Merhaba , Bir önceki sayfada menekşelerin çiçeklenmesi için ortadaki iki minik yaprağın koparılmasının faydalı olduğu yazıyor,bunu hemen deniyeceğim çünkü benim menekşelerim sürekli minik minik yaprak veriyorlar ortadan ve aylardır tek bir tomurcuk bile yok.Yeni çıkan yapraklar oldukça küçük kalıyor büyümüyorlar bunu sebebi ne olabilir dersiniz?Çoşturanın menekşeler için olanınıda kullanmama rağmen fayda etmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece ortadaki iki minik yaprağı kopartmak değil, eğer menekşeniz çok fazla yaprağa sahipse ve ortadında da bol miktarda yaprak varsa vede çiçeklenmiyorsa; ortasından 3cm çapındaki bir dairenin büyüklüğü kadar yer açacak şekilde yaprak azaltımı yapın. Yaprakların gelişememesi toprağın besinsizliğinden olabilir.Ve Coşturan **** herhangi bir çiçekli bitki için bitki besini verin.Toprak kurudukça sulayın. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar bende tesadüfen öğrendim ama gerçekten etkili bir yöntemmiş,annemden öğrendiğime görede eski bir yöntemmiş.Annem bu yönteme daldırma yöntemi dedi. Bugün menekşelerimden ikisi daha bana yine sürpriz yaptı .Tek katlı açan menekşelerim katlı açmış tabi nasıl olduğunu anlayamadım beslenmelerinden **** tozlaşmadan olabilir mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar müjdemi isterim. Benim yapraktan üretmeye çalıştığım menekşelerimden biri minicik 2 yaprak vermiş. Görünce çok sevindim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Galiba az sulamak gerek. Çünkü bir haftadır evde olmadığım için sulanmamışlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ne yaparsam yapayım bazen tomurcuk kurumasının önüne geçemiyorum. Direk güneş ışığına bırakmayın, bol ışık alan bir yere koyun. Biraz toparlıyor böyle yapınca. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
merhaba arkadaşlar, benim menekşelerimin bir tanesinde küçük uçuşan sinekler var.Balkona bırakmıştım yok oldular fakat içeri aldığımda bir kaç gün sonra o minik sinekler tekrar çıktılar.Bu konuda bilgisi olan çiçekseverlerden yardım bekliyorum.[menekşem şimdilik sağlıklı görünüyor] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Topluiğne başı kadar olan sinekler değil mi? Bizde zaman zaman olur. Hiç bir zararını görmedik.. O açıdan endişelenmeyin. Ama ille de yok etmek istiyorum diyorsanız, bu konuda bilgim yok ne yazık ki... selamlar.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Fazla gübreleme tomurcuk kurumasına sebeb olabiliyor.**** tam tersi .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba , menekşe ne çok sulanmayı nede susuz kalmayı seviyor.Sürekli torağının nemli kalması gerekiyor.Hatta ben sürekli nemli kalması için bir jel varmış ondan sipariş verdim .Tatile çıkınca iyi olacağını düşünüyorum .henüz elime geçmedi kullanınca yararı olursa sizlerle paylaşırım. Ayrıca benim de diktiğim yaprakların hepsi yeni yapraklar çıkardı bakalım ne zaman çiçek verecekler . ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kardeşim her gün akşam üzeri çok az su veriyor ve özel bir uygulaması var (hormon hapları kullanıyor) her saksını içine bir tane yerleştiriyor sulandıkça zaten haplar eriyip toprağa dağılıyor ben de senede 2 defa çiçeklerime ilaç veriyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Cahide hanım ben denedim ama bi sonuç alamadım televizyonda görmüştüm. Yaprağın bi ucunu yan bi şekilde kesiyorsunuz iki yaprağın yan uçlarını birbine bitiştirip ekiyorsunuz yaprakların biri önde biri arkada duruyordu. Denedim ama köklenmedi köklense belki renk çıkcaktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yeni olduğunuz için henüz bilmiyor olabilirsiniz, forumda mesaj yazarken imla kurallarına çok itina ediyoruz. Bunlardan en önemlileri büyük harflerin doğru kullanımı, cümle sonlarında doğru noktalama işaretleri, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmak, de-da eki ve mi ekinin ayrı yazılması. Yazım kurallarına çok dikkat ediyoruz çünkü burada birbirimizle yazarak iletişim kuruyoruz. Aksi takdirde mesajlarımız anlaşılmaz olabiliyor ve sorularımıza cevap almada gecikiyoruz. Forumun sağlığı için, herkesin bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz. Teşekkür ederiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Phenelope, üzülmeyin.. Eskiden onlarca yaprak yavrulatmış biri olarak söylüyorum; iki ayda yavruladığını da gördüm, 6-7 ayda da. Yapraklar sağlıklı ve canlılarsa, er geç yavrulayacaklardır. Pek çok faktör var bu yavrulama zamanı ile ilgili; hatırladıklarım; 1- Eğer yaprak yaşlı bir yapraksa veya çok gençse geç yavruluyor.. 2- Dikilen toprak çok sertse yine yavruların o toprağı delip yukarı çıkmaları zaman alıyor (hatta bu yüzden, eskiden abone olduğum amerika tabanlı bir grupta, yaprakları kuma dikme önerisi okuduğumu hatırlıyorum, ama denemedim hiç..) 3- Eğer sapını çok derine sokmuşsanız bu da bir faktör. Yani sözün özü, eski püskü yaprak kullanmayıp, yumuşak toprağa dikmeyi tercih ederseniz, yavrulama zamanını kısaltmış olma şansınız yükselir.. Bunlar sizin ilk afrika menekşeleriniz mi bu arada? selamlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Genç ve yaşlı yapraktan kastınız nedir? Yani kaç aylık **** yıllıksa genç oluyor/**** yaşlı? Teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|