agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2007, 22:21   #1
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Ben bunun daha değişik bir versiyonunu duymuştum. Çiçek açmayan afrika menekşelerine, ufak tefek bilinçli zararlar verip onları rahatsız edince, çiçek açmaya başlarlarmış..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Selamlar;

Evet, bu hiç açmıyordu önceleri yanlarından köklemek için kopartıyordum ama açmaya bir faydası olmuyordu. Ortadan yaprak kopartmak çok önemli bence. Bitkiyi ve minik tomurcukları rahatlatıyor.

Cahide hanım teşekkür ederim.

Saygılar.

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 08:11   #2
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Galeri: 19
bende kırdım orta yapraklarını gerçekten işe yarıyor galiba tam açmadılar ama tomurcuklar iri iri gözüküyor umarım işe yarar

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 08:15   #3
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
İşe yarayacağına emin olabilirsin Tomurcukların hızla irileştiğini göreceksin. Coşturan da verirsen eğer, 1 haftaya kalmaz çiçeklerin açacak

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 08:22   #4
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

ya bu çicek çoşturanı bulamadım ben gitmediğim çicekci kalmadı ilaç satan bi yere girdim oda bana gübre verdi değişik bir şey deneyin dedi bilmiyorum onu deneyeceğim bide

Eski 24-05-2007, 12:57   #5
Ağaç Dostu

remziye yıldırım's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2007
Galeri: 1
merhabalar bugün yeni birşey farkettim sizlerede söyliyeyim dedim.bir hafta önce menemşelerimden birinin yaprağı istemeden kırıldı ama tamamen değil. yaprak üst taraftan koptu alt tarafında çok az bir yeri tutuyordu yaprağı didbine doğru toprakla besledim,bugün baktım ki yaprak köklenmiş ve yaruvermiş.bukadar kısa sürede olması beni çok şaşırttı .bundan sonra ben bu yöntemi deneyeceğim başarılı olursam sizlerle paylaşırım

remziye yıldırım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2007, 11:28   #6
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remziye yıldırım Mesajı Göster
merhabalar bugün yeni birşey farkettim sizlerede söyliyeyim dedim.bir hafta önce menemşelerimden birinin yaprağı istemeden kırıldı ama tamamen değil. yaprak üst taraftan koptu alt tarafında çok az bir yeri tutuyordu yaprağı didbine doğru toprakla besledim,bugün baktım ki yaprak köklenmiş ve yaruvermiş.bukadar kısa sürede olması beni çok şaşırttı .bundan sonra ben bu yöntemi deneyeceğim başarılı olursam sizlerle paylaşırım
Merhaba
Remziye Yıldırım'a katılıyorum..
Menekşe yaprağı köklendirmek için bu işlem işe yarıyor.Tavsiye ederim.Yaprağın az biryerini bıçakla kesiyoruz.Ve toprakla örtüyoruz.Kısa zamanda kökleniyor.Duyrulur.)Bu işlem Bardak menekşedede oluyor.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2007, 13:16   #7
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Mutlaka bekliyorum sonuçları, eğer etkiliyse bende deneyeceğim

Eski 24-05-2007, 13:51   #8
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

kesinlikle sonuçlarını bekliyoruz bi hafta çok kısa bir zaman ya ne güzel

Eski 24-05-2007, 22:05   #9
Yeni Üye

çiçeklerim ve ben's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Talking

Gübre bulmakta zorlanan arkadaşlara duyurulur !

Bauhause ( bahaus ) Bayrampaşa da istediğiniz marka , istediğiniz çeşit ,sıvı , katı granul , çubuk ( toprağa gömülenlerden.) gübre bulmanız mümkün.

Ayrıca
Remziye hanım , nezaketinize ve anlayışınıza teşekkür etmeden geçemiycem.

çiçeklerim ve ben Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2007, 09:42   #10
Yeni Üye

hanife's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Remziye Hanım bende menekşe bırakırsa resimleri ekleyeceğim. Bu ara yaprak dikimine başladım. Çok güzel gidiyor. Size çok ilginç bir şey söyleyeceğim. Bardağa ıslattığım yaprak suyun içinde çok güzel kök verdikten sonra yine suyun içinde kökle dalın birleştiği yerde yapraklanmaya başladı .

hanife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2007, 21:59   #11
imo
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-02-2007
Merhaba ,
Bir önceki sayfada menekşelerin çiçeklenmesi için ortadaki iki minik yaprağın koparılmasının faydalı olduğu yazıyor,bunu hemen deniyeceğim çünkü benim menekşelerim sürekli minik minik yaprak veriyorlar ortadan ve aylardır tek bir tomurcuk bile yok.Yeni çıkan yapraklar oldukça küçük kalıyor büyümüyorlar bunu sebebi ne olabilir dersiniz?Çoşturanın menekşeler için olanınıda kullanmama rağmen fayda etmedi.

imo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2007, 22:45   #12
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi imo Mesajı Göster
Merhaba ,
Bir önceki sayfada menekşelerin çiçeklenmesi için ortadaki iki minik yaprağın koparılmasının faydalı olduğu yazıyor,bunu hemen deniyeceğim çünkü benim menekşelerim sürekli minik minik yaprak veriyorlar ortadan ve aylardır tek bir tomurcuk bile yok.Yeni çıkan yapraklar oldukça küçük kalıyor büyümüyorlar bunu sebebi ne olabilir dersiniz?Çoşturanın menekşeler için olanınıda kullanmama rağmen fayda etmedi.
Selamlar;

Sadece ortadaki iki minik yaprağı kopartmak değil, eğer menekşeniz çok fazla yaprağa sahipse ve ortadında da bol miktarda yaprak varsa vede çiçeklenmiyorsa; ortasından 3cm çapındaki bir dairenin büyüklüğü kadar yer açacak şekilde yaprak azaltımı yapın. Yaprakların gelişememesi toprağın besinsizliğinden olabilir.Ve Coşturan **** herhangi bir çiçekli bitki için bitki besini verin.Toprak kurudukça sulayın.

Saygılar.

Eski 28-05-2007, 12:35   #13
Ağaç Dostu

Merhabalar bende tesadüfen öğrendim ama gerçekten etkili bir yöntemmiş,annemden öğrendiğime görede eski bir yöntemmiş.Annem bu yönteme daldırma yöntemi dedi.
Bugün menekşelerimden ikisi daha bana yine sürpriz yaptı .Tek katlı açan menekşelerim katlı açmış tabi nasıl olduğunu anlayamadım beslenmelerinden **** tozlaşmadan olabilir mi?

Eski 29-05-2007, 11:00   #14
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Arkadaşlar müjdemi isterim. Benim yapraktan üretmeye çalıştığım menekşelerimden biri minicik 2 yaprak vermiş. Görünce çok sevindim. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Galiba az sulamak gerek. Çünkü bir haftadır evde olmadığım için sulanmamışlardı.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2007, 09:55   #15
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Geçenlerde ben de ortadaki minik yaprakları koparmıştım.Bugün baktım minik tomurcuklar oluşmuş ama kuruyacak gibiler. Kurumamaları için bildiğiniz bir yöntem var mı?

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2007, 13:20   #16
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Geçenlerde ben de ortadaki minik yaprakları koparmıştım.Bugün baktım minik tomurcuklar oluşmuş ama kuruyacak gibiler. Kurumamaları için bildiğiniz bir yöntem var mı?

Ben ne yaparsam yapayım bazen tomurcuk kurumasının önüne geçemiyorum.
Direk güneş ışığına bırakmayın, bol ışık alan bir yere koyun. Biraz toparlıyor böyle yapınca.

Eski 31-05-2007, 10:35   #17
Ağaçsever

gül deniz's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2007
merhaba arkadaşlar, benim menekşelerimin bir tanesinde küçük uçuşan sinekler var.Balkona bırakmıştım yok oldular fakat içeri aldığımda bir kaç gün sonra o minik sinekler tekrar çıktılar.Bu konuda bilgisi olan çiçekseverlerden yardım bekliyorum.[menekşem şimdilik sağlıklı görünüyor]

gül deniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2007, 15:46   #18
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Topluiğne başı kadar olan sinekler değil mi? Bizde zaman zaman olur. Hiç bir zararını görmedik.. O açıdan endişelenmeyin. Ama ille de yok etmek istiyorum diyorsanız, bu konuda bilgim yok ne yazık ki...
selamlar..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gül deniz Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar, benim menekşelerimin bir tanesinde küçük uçuşan sinekler var.Balkona bırakmıştım yok oldular fakat içeri aldığımda bir kaç gün sonra o minik sinekler tekrar çıktılar.Bu konuda bilgisi olan çiçekseverlerden yardım bekliyorum.[menekşem şimdilik sağlıklı görünüyor]

Eski 31-05-2007, 11:49   #19
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Fazla gübreleme tomurcuk kurumasına sebeb olabiliyor.**** tam tersi ..

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2007, 17:37   #20
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Gerçekten menekşe suyu sevmiyor, toprağının kuru olması çok önemli. Benim ektiğim yaprakların altından yeni tomurcuklar çıkmaya başlamış umarım sağlıklı bir şekilde büyürler.....

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2007, 17:43   #21
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Bende ektim yeni kökleniyorlar ama gerçekten çok su sevmiyorlar.

Eski 31-05-2007, 18:56   #22
Ağaç Dostu

Arkadaşlar merhaba , menekşe ne çok sulanmayı nede susuz kalmayı seviyor.Sürekli torağının nemli kalması gerekiyor.Hatta ben sürekli nemli kalması için bir jel varmış ondan sipariş verdim .Tatile çıkınca iyi olacağını düşünüyorum .henüz elime geçmedi kullanınca yararı olursa sizlerle paylaşırım.
Ayrıca benim de diktiğim yaprakların hepsi yeni yapraklar çıkardı bakalım ne zaman çiçek verecekler .

Eski 01-06-2007, 11:26   #23
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Kardeşim her gün akşam üzeri çok az su veriyor ve özel bir uygulaması var (hormon hapları kullanıyor) her saksını içine bir tane yerleştiriyor sulandıkça zaten haplar eriyip toprağa dağılıyor ben de senede 2 defa çiçeklerime ilaç veriyorum )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2007, 15:21   #24
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Pembeyle, morun karışımından gül kurusu gibi bir renk çıkması lazım bende çok meraklıyım bu ebrulilere deniyorum iki rengi birleştirmeyi ama daha bi gelişme yok benimde bitane ebrulim vardı. Şimdi ikitanede Cahide hanımdan geldi şimdi üç oldu ama başka renklerin karışım nasıl olur hep merak ediyorum.
Bengi su Pembe ve mor menekşelerden bende de var gülkurusu renk için yaprakları nasıl bir teknikle birleştiriyorsun ?Süreyya hanımda ki menekşeden benim de vardı geçen yıl unlu bitten kaybettim belki bu öğreneceğim yöntemle ona yeniden sahip olurum

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2007, 18:10   #25
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Cahide hanım ben denedim ama bi sonuç alamadım televizyonda görmüştüm. Yaprağın bi ucunu yan bi şekilde kesiyorsunuz iki yaprağın yan uçlarını birbine bitiştirip ekiyorsunuz yaprakların biri önde biri arkada duruyordu.
Denedim ama köklenmedi köklense belki renk çıkcaktı

Eski 02-06-2007, 23:02   #26
Ağaç Dostu

Cahide Kartal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bengi_su Mesajı Göster
Cahide hanım ben denedim ama bi sonuç alamadım televizyonda görmüştüm. Yaprağın bi ucunu yan bi şekilde kesiyorsunuz iki yaprağın yan uçlarını birbine bitiştirip ekiyorsunuz yaprakların biri önde biri arkada duruyordu.
Denedim ama köklenmedi köklense belki renk çıkcaktı
Ben de deneyeceğim inşallah muvaffak olur sizlerle de paylaşırım. Peki bu kesip de birleştirdiğimiz yerlere aşı macunu sürüp de eksek(ekim yaparken yerinden kaymaması için) ne etki gösterir?

Cahide Kartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2007, 09:22   #27
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Devamlı tek çiçek veren menekşem sonunda dayanamayıp 4 tane çiçek verdi
Yaprak kopartmak cidden çok işe yarıyor

Eklenen Resimler

Eski 03-06-2007, 11:58   #28
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Arkadaşlar, yeni olduğunuz için henüz bilmiyor olabilirsiniz, forumda mesaj yazarken imla kurallarına çok itina ediyoruz. Bunlardan en önemlileri büyük harflerin doğru kullanımı, cümle sonlarında doğru noktalama işaretleri, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakmak, de-da eki ve mi ekinin ayrı yazılması.

Yazım kurallarına çok dikkat ediyoruz çünkü burada birbirimizle yazarak iletişim kuruyoruz. Aksi takdirde mesajlarımız anlaşılmaz olabiliyor ve sorularımıza cevap almada gecikiyoruz.

Forumun sağlığı için, herkesin bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz. Teşekkür ederiz.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2007, 19:20   #29
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Phenelope, üzülmeyin.. Eskiden onlarca yaprak yavrulatmış biri olarak söylüyorum; iki ayda yavruladığını da gördüm, 6-7 ayda da. Yapraklar sağlıklı ve canlılarsa, er geç yavrulayacaklardır.

Pek çok faktör var bu yavrulama zamanı ile ilgili; hatırladıklarım;
1- Eğer yaprak yaşlı bir yapraksa veya çok gençse geç yavruluyor..

2- Dikilen toprak çok sertse yine yavruların o toprağı delip yukarı çıkmaları zaman alıyor (hatta bu yüzden, eskiden abone olduğum amerika tabanlı bir grupta, yaprakları kuma dikme önerisi okuduğumu hatırlıyorum, ama denemedim hiç..)

3- Eğer sapını çok derine sokmuşsanız bu da bir faktör.

Yani sözün özü, eski püskü yaprak kullanmayıp, yumuşak toprağa dikmeyi tercih ederseniz, yavrulama zamanını kısaltmış olma şansınız yükselir..

Bunlar sizin ilk afrika menekşeleriniz mi bu arada?

selamlar....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Sağlamlar ama ne yalan söyleyeyim artık su dökerken felan dikkat etmiyorum, yapraklarda ıslanıyorlar ama ölmedilerde Yavrulamadılar da

Eski 06-06-2007, 21:30   #30
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cezzar Mesajı Göster
Bunlar sizin ilk afrika menekşeleriniz mi bu arada?

selamlar....
İlk menekşem değil fakat yapraktan üretmeye çalıştığım ilk menekşem

Genç ve yaşlı yapraktan kastınız nedir? Yani kaç aylık **** yıllıksa genç oluyor/**** yaşlı?

Teşekkür ederim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025