Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz
Onlar benim kabusum ve artık bahçemin simgesi haline geldiler herhalde
Bu sıralar az olmalarına rağmen verecekleri zararı yine veriyorlar. Saksılarda gelişen çiçekleri bahçeye aldığımda, gece ziyafet çekiyorlar. Bir ara, sabahları elle toplamaya başlamıştım, belli bölgelerdekiler azalmıştı ama ara verince ortalarda gözükmeye başladılar yine. Havalar biraz serinleyince hepsi doluşacak bahçeye.
Üç senedir bahçede dahliya yetiştiremiyorum, kasımpatılar gibi, onun da çıkan yaprak ve dallarını anında yiyorlar. Bu sene uyanıklık yapıp dahliyaları saksıda yetiştirmeyi düşündüm, ne de güzel büyüdü ama şimdi de açan çiçeklerini yiyorlar
Sevgili Demys teşekkürler.
|
Sevgili Kiraz saksilarin dibine, etrafina tuz serpmeyi denedin mi? Cok ise yariyor. Bir de saksinin topragina kahve telvesi ya da cay dökebilirsin. Bizde filtre kahve pistigi icin cok birikiyor. Bir kapta kurutup dökersen daha faydali oluyor. Ben bu yil neredeyse hep dogal yöntemler kullandim. Talas, kahve, tuz ve tabii ki en önemlisi toplamak cok isime yaradi. Toplamayi ihmal ettin mi hemen cogaliyorlar. Sabah ve aksamlari ben de kasimpatilarin basindayim yapraklar gitmesin diye ama etrafine bolca talas ve kahve döküyorum. Zaten o onlara epey bir bariyer görevi yapiyor. Sevgiler.