Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman
Sayın sebnem&mircan, bitkileriniz torfta mı duruyor? Zira yapraklardaki sararmalar besin eksikliğini işaret ediyor. Eğer torfta duruyorsa kökleri sarsmadan torfla birlikte gübre+bahçe toprağı karışımına alın. Çünkü torfta bitkinizi besleyecek besinler bulunmaz ya da çok azdır ki şu ana kadar bitki onları çoktan tüketmiştir.
|
Organik bahce topragina sasirtmistim. Ama onceside tablet torflara ekmistim. Tablet torftan hic cikarmadan bahce topragina sasirttim. Dun cok uzaklarda aradigim serayi evimin yakinlarinda buldum. Ordan organik bitki vitamini aldim. Iki haftada bir fisfis yontemiyle sulanacakmis. Nem olcerle baktim dibi alarm veriyor. Bardaklari vitaminli su dolu tasin icinde azcik bir sure beklettim alttan sulama yaptim aklimca

) Bi sey daha yaptim ama onu sonuc alirsam yazicam
Bu gun bi yerde siyah toprak ve malc diye bir sey gordum, bu ne ise yariyor acaba fikriniz var mi? Ve cesitli kompostlar vardi sizce en iyi kompost, toprak
vb. nelerdir? Koyun,inek ya da tavuk gubresimi iyidir ? Hazir haftalik indirime girmisken kacirmadan alayim diyorum.