View Single Post
Eski 25-02-2011, 11:50   #54
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Kendi bencilliğimizde ki yabanilik.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kuyrukk Mesajı Göster
Merhabalar ;
Bahçeyi istila eden yabani otları sürekli temizlemeye çalışıyorum. Ama ben bitirinceye kadar ilk yaptığım yerlerde tekrar çıkmaya başlıyor. Köklerinden almaya çalışıyorum ve bahçeden uzaklaştırıyorum.
Acaba diyorum ; bahçeyi parselleyerek siyah naylon ile örtsem otları yok edebilir miyim ?...
Çadır ile dağlara çıktığımızda bir gecede çadırın altındaki çayırın sararıp yok olduklarını gördüm .. yabani otlar için işe yarar mı acaba ? Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Sevgiler

Sakın kızmayasın yabani ,ayrık otuna
Toprak ananın öz evladıdır onlar
Senin benim diktiklerim
Üvey evlattır o'na

Sevgili kuyrukk; Arkadaşımız Yücel Canpolat'ın Mesajından alıntıladığım bu sözün size kendi hobilerinin bilgileriyle yurumluyarak faydalı olabilecek paylaşımlar ortaya koyarak toprak bilginize katkı sağlamış olacağım.

Gerçekten bahçemizde çıkan yabani otlar ve ayrık otları toprağımızın öz evlatlarıdırlar çünkü toprak anamız onları besleyip büyütürken karşılığınıda almaktadır, bu sözü biraz açmam gerekirse, biz toprağımızda ekim yapmadığımız dönemlerde bize yaramaz dediğimiz bu otlar toprağımızın doğa olayları karşısında ona destek çıkarak şidetli yağmur sularının toprağımızı sürüklenerek taşınmasını fırtınalı havalarda rüzgarla savrularak bahçemizden uzaklaşmasına engel olmak tadırlar.

Yani gerçekten toprağımızın öz evlatları olduğunu bu zor zamanda ortaya koymaktalar, sizinde dediğiniz gibi bencillik etmeden onların topralarımızda yaşamalarına müdahalarde akılcı olarak onların varlık sebeblerini inkar etmeden bu otlardanda fayda sağlamak için toprak düzenlemelerimiz içinde onların toprak üstü organlarını alarak toprak içindeki yaşamlarını bitirmemeliyiz.

Yabani diye nitelediğimiz bu otların toprak üstü organlarında toprağımızın çok değerli minerallerini taşıdığını bilenimiz fazla olduğunu sanmıyorum ve ekliyerek üzüntülerimle bu yabani otları imha etmek için arkadaşlarımız yakmaya varan uygulamalarına şahit olmuşumdur.

Bu otlar sizinde yakıştımanızla bencil duygularımızın hedefi olarak yabani sayılmışlar ve dışlanmaktalar, halbuki toprağımızın derinliklerindeki besin maddeleri ile dolu olduklarını kabul ederek organik atıkları değerlendirmede ilk sırada bu otların geldiğini belirterek vefa borcumuzu topraklararımıza ödemeliyiz.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön