View Single Post
Eski 13-09-2008, 10:07   #84
caretta
Ağaç Dostu
 
caretta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2007
Şehir: Izmir
Mesajlar: 545
her çekirdek bir meyvedir 1

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi delidumrul Mesajı Göster
Arkadaşlar bir sorun sormak istiyorum. Çekirdekleri attıktan sonra periyodik olarak çıkan fidanları kontrol ediyorumusunuz ya da bunun dışında herhangi bir müdahalede bulunuyormusunuz? Çok merak ettim şu anda acaba ne durumdalar foto varsa koyabilirseniz çok sevinirim.
Sn.Delidumrul,

1Aralık günü 2. Karagözler de yanan orman alanına attığımız çekirdekleri bir kaç ay gidip kontrol etmedik..Oraya bizden hariç orman işletme de çam fidanları dikmişti. Zaten bize gösterdikleri yer de onların yanıydı.Temmuz ayında kontrole gittiğimizde çamların aralarında ve etrafında şeftali fidanlarının olduğunu da gördük.Yaklaşık boyları 15- 25 cm arasında yanan yerin çeşitli yerlerinde tutmuş fidanlardı bunlar.Biz en son aralıkta çekirdekleri attık ve kontrole temmuzda gittik.

Amaç zaten öncelikle insanların dikkatini çekmek ve çocukları bilinçlendirmek ve bir kaç ağacın oluşmasına sebep olmaktı. Bu yanan orman alanında toprağın durumunu ve uzaktan görüntüsünü resimlerde görüyorsunuz..Çıkan fidanları da.Bu arada Çekirdek Kampanyasına devam ettiğimizi de yazmak isterim.Derneğimiz bu uygulamanın ara vermeden devam etmesi kararını verdi )

Helikopter ve paraşütle kışın atılan çekirdeklerin etrafına ormanda hayvanlar üşüşüyormuş.Bunu da Orman müdürümüz kendi anlattı.

Tüm destek olanlara ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğüne desteğinden dolayı tekrar buradan teşekkür ederim. www.mavikus.org

Eklenen Resimler
    
caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön