View Single Post
Eski 29-05-2008, 23:27   #698
Penelophe
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Balkonumu Tırtıllar Bastı Acil Yardım

Balkona ektiğim sabah sefalarım önce normal gelişme gösterdiler fakat daha sonra yaprakları büzülmeye ve bitkiler gelişememeye başladılar. Yakından incelediğimde yapraklarda bitler olduğunu farkettim ve sabunlu su ile müdahale ettim, geçde olsa etkisini gösterdi fakat bu kez de yapraklarda delikler olduğunu farkettim. Delikli yaprakları koparırken, yapraklardan birinin altında yeşil bir tırtıl olduğunu farkettim. Tırtılı attım ve çok önemsemedim ama tedbir olarak aşağıdaki ilaçları buldum.


Alıntı:
Tarif 7
Patates bitkisinin yapraklarını ve dallarını doğrayıp üzerini örtecek kadar su koyun, kaynatın. Yapraklar yumuşayıp pişince kapatın kendi soğusun ve sabaha kadar beklesin.Süzün kullanın.Yaprak bitlerine, tırtıllara karşı etkilidir.

Tarif 8

Domates bitkisinin yapraklarını ve dallarını doğrayıp üzerini örtecek kadar su koyun.Sabaha kadar beklesin.Süzün kullanın.Yaprak bitlerine, tırtıllara karşı etkilidir.
Patates yaprakları bulamadım ama domates fidelerimden birini feda edip domates yapraklarını suda bekletip hem bu su ile suladım hem de fısfısladım. Sorun yok gibiydi. (Acaba sadece sulayacak **** sadece fısfıslayacak mıydım?)

Taki bugün yumrulu begonyalarımın ve sardunyalarımın yapraklarının delik deşik olduğunu görene dek..

Name:  Resim 011.jpg
Views: 8117
Size:  31.2 KB

Name:  Resim 012.jpg
Views: 8251
Size:  34.8 KB

Name:  Resim 014.jpg
Views: 8417
Size:  31.2 KB

Az önce bitkileri salona taşıyıp bol ışık altında yaprakları inceledim ve aşağıdaki arkadaşları buldum.

Name:  Resim 018.jpg
Views: 8659
Size:  26.2 KB

Name:  Resim 020.jpg
Views: 8956
Size:  39.4 KB

Tıtılları ve tırtıl yemiş yaprakları temizledim. Sardunyanın yaprakları çok fazla, illaki gözden kaçırdığım tırtıl vardır diye düşünüyorum.

Bu tırtıllarla nasıl mücadele edeceğim? Balkondaki bütün bitkilerimi sarmalarını istemiyorum..

Teşekkürler..

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön