![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2008
|
meeteine
Bu yıl paylşmayı planladığım tohumlar: 1-Maydanoz 2- Roka 3- Arşın börülce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Maydonoz
Varsa bitki ve meyvesinin resm Bitki türü: Yeşillik Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Maydonoz Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya,Kaş Tohumun kökeni : Yıllardır kendim yetiştiriyorum. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edilmedi ancak başka tür maydonoz yetiştirilmediği için tür saftır. Tohumu ilk paylaşan:Ben Kullanılan gübreler: Solucan gübresi ve kendi üretimim olan sıvı gübreler. Kullanılan ilaçlar : İlaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yok Hasat yıl ve ayı: havalar ılıman gittiği sürece ürün alınabiliyor. Bitki tipi ve gelişim durumu:sıcak aylarda gölgede yetiştirmeye özen gösteriyorum. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Özel bir bakım gerekmiyor ,humuslu toprak ,ılıman iklim ve bol su olması yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Roka
Varsa bitki ve meyvesinin resm Bitki türü: Yeşillik Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: roka Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 7 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya,Kaş Tohumun kökeni : Yıllardır kendim yetiştiriyorum. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edilmedi ancak başka tür roka yetiştirilmediği için tür saftır. Tohumu ilk paylaşan:Ben Kullanılan gübreler: Solucan gübresi ve kendi üretimim olan sıvı gübreler. Kullanılan ilaçlar : İlaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yok Hasat yıl ve ayı: havalar ılıman gittiği sürece ürün alınabiliyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Özel bir bakım gerekmiyor ,humuslu toprak ,ılıman iklim ve bol su olması yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arşın Börülce
Tohum kısıtlı olduğundan 10 kişi ile paylaşım yapabilirim. Varsa bitki ve meyvesinin resm Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: fasülye Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya,Kaş Tohumun kökeni : Yıllardır kendim yetiştiriyorum. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edilmedi . Tohumu ilk paylaşan:Ben Kullanılan gübreler: Solucan gübresi ve kendi üretimim olan sıvı gübreler. Kullanılan ilaçlar : İlaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yok Hasat yıl ve ayı: sonbahar boyunca Bitki tipi ve gelişim durumu: tohum geçen senenin tohumudur. bu sene ürün yetiştiremedim. çimlenmede sorun olabilir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: yarın metre uzunluğuna erişebiliyor. bol meyve veriyor. Yetiştirme özellikleri: yaz sonu diktim , yakıcı sıcaklar geçtikten sonra bol su verdim. sıcak havalarda gölgelendirme yaptım. havalar serinlerdiğinde sorun kalmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|