![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 247
|
Haylan Kabağı
• Bitki türü: Kabak • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Su kabağı • Tohum çeşit adı: Haylan Kabağı • Tohum kaç yıldır sizdedir :üç yıldır • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir- Urla • Tohumun kökeni: Tohum paylaşım grubundan • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf başka çeşit kabak yoktu • Tohumu ilk paylaşan: Forumda galiba benim, paylaşıldığını hatırlamıyorum. • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon gerekecek türde bitki yoktu. • Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok fazla dal budak yapan güçlü gövdesi olan bir bitki o yüzden bir kökten onlarca çeşit alınabiliyor. Taze iken dış kabuğu yumuşak iken ve hafif tüylüyken koparılır ve dış kabukları salatalık soyucu ile kazınır, ve bıçağın tersi ile sıyrılır o yüzden G. Antep taraflarında adı sıyırma kabaktır. Dolmalık olarak kurutulup dolması zeytinyağlı ,etli ekşili yemekleri yapılır. Biz zeytinyağlı yemeğini ve taze dolmasını çok beğendik. • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uzun aşağıya doğru büyüyen kabaklar verir,1-1,5 metre kadar büyür. • Yetiştirme özellikleri :Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında tohumu ekilir. • Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Tohumlar iki gün suda beklerse daha hızlı çimlenir • Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol su ve güneş seven bir bitki • Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül Ekim ayı gibi iyice gövdesi sararan bitkilerden alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|