![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Kadife Çiçeği
Bitki türü: Kadife Çiçeği • Bitki ömrü: Tek yıllık • TohumTürü: Çiçek Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Urla -Seferihisar • Tohumun kökeni : Arkadaşımdan Kullanılan gübreler : Yanmış keçi gübresi kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı, başka kadife çiçeği yoktu Hasat yıl ve ayı: 2023 Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok güzel bir gelişim gösterdi çok değişik ortası sarı kenarları bordo çiçekli çok güzel bir kadife çiçeği .İzmirde Kasım ayına kadar açıyor Yetiştirme özellikleri: Toprak kurudukça sulamak dışında bir şey yapmak gerekmiyor. .Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında ekip Mayısta şaşırttım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos ayından sonra alınabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çeri Domates
Çeri domates Tohum çeşit adı Azeri siyah çeri: • Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum çeşit adı: Azeri çeri • Tohum kaç yıldır sizdedir:3 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir -URLA • Tohumun kökeni: Komşum • Tohumun geldiği yer: • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Bahçede başka domates yoktu, • Hasat yıl ve ayı:2023 Temmuz • Bitki tipi ve gelişim durumu: Yeterli güneş alırsa meyve dökümü çok ve boyu çok uzun oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yellow grape
• Bitki türü: Çeri domates • Bitki ömrü:Tek yıllık • Tohum Türü:Yellow grape • Tohum çeşit adı:1 • Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İzmir-Seferihasar • Tohumun kökeni : Arkadaşımdan • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Fideleri dikerken aynı türleri bir arada dikmeye dikkat ettim • Tohumu ilk paylaşan: Forumda bilmiyorum • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan ve sıvı solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar:İlaç kullanılmadı • Hasat yıl ve ayı: Temmuz 2023 • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli bir tür üzüm gibi kütür kütür sarı meyveleri var çok lezzetli çerez olarak tüketilecek gibi. • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sarı parmak üzüm gibi • Yetiştirme özellikleri: Kolay • Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere ektiğim tohumların fidelerini Mayısta bahçeye diktim Tohum miktarıı kısıtlı olduğu için yetiştiği kadar talepleri karşılamaya çalışacağım. Düzenleyen sernur : 01-11-2023 saat 10:18 Neden: Açıklama yapmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Mavi Yaban arısı(Bosque blue bumblebee)
Tohum çeşit adı: Mavi Yaban arısı(Bosque blue bumblebee) • Bitki türü: Sebze • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Domates • Tohum çeşit adı: Çeri Domates • Tohum kaç yıldır sizdedir:1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir -Seferihisar • Tohumun kökeni: Arkadaşım • Tohumun geldiği yer: • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sanıyorum ben • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı • Hasat yıl ve ayı:2023 Temmuz • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli gelişen bir çeri • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İlk meyveler çıktığında koyu renkli ve büyüdükçe sarı mor renkleri çok büyüleyici bir renk cümbüşü. Tohum miktarı kısıtlı olduğu için yetiştiği kadar bütün talepleri karşılamaya çalışacağım. Düzenleyen sernur : 01-11-2023 saat 10:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Antiq Marmaris Patlıcanı
• Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü: Patlıcan • Tohum çeşit adı:Antiq Marmaris Patlıcanı • Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 yıldır • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İzmir-Seferihasar • Tohumun kökeni* : Tohum gönüllüsü als hastalığından vefat eden bir arkadaşım • Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Fideleri dikerken aynı türleri bir arada dikmeye dikkat edildi • Tohumu ilk paylaşan: Forumda bilmiyorum • Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan ve sıvı solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadıİ • Hasat yıl ve ayı: Ağustos -Eylül 2023 • Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok verimli bir tür • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:İçi beyaz çok lezzetli bir tür • Yetiştirme özellikleri: Kolay Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere ektiğim tohumların fidelerini Mayıs ayında bahçeye diktim Tohum talepleri miktarla sınırlı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Pamukova Kavunu
• Bitki türü:Kavun • Bitki ömrü:Tek yıllık • Tohum Türü:Pamukova Kavunu • Tohum çeşit adı:Kavun • Tohum kaç yıldır sizdedir:1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Seferihisar • Tohumun kökeni*:Tohum paylaşım etkinliği • Tohumu ilk paylaşan: Sayın Atılgan • Kullanılan gübreler*:Yanmış hayvan gübresi,solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar*: İlaç kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Çeşitler arasında izolasyona dikkat edildi • Hasat yıl ve ayı: Temmuz ayında hasat başladı • Bitki tipi ve gelişim durumu:Çok güzel gelişti çok verimli bir tür Ekim ayına kadar ürün verdi bahçede bir ortağımız daha vardı yarısını o yedi.Ama sadece bu çeşidin kavunlarını • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Çok kokulu (muhtemelen minik misafirimiz kokusuna aşık oldu) tatlı orta boy bir çok kavun verimi harikaydı. • Yetiştirme özellikleri: Yetiştirilmesi kolay • Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart ayında viyollere ektiğim tohumların fidelerini Haziranda bahçeye diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Acem Kavunu
Bitki türü:Kavun • Bitki ömrü:Tek yıllık • Tohum Türü:Acem Kavunu • Tohum çeşit adı:Kavun • Tohum kaç yıldır sizdedir:1 • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Seferihisar • Tohumun kökeni: Hatırlamıyorum • Tohumu ilk paylaşan: Bu yıl sanıyorum ilk ben • Kullanılan gübreler:Yanmış hayvan gübresi,solucan gübresi • Kullanılan ilaçlar*: İlaç kullanılmadı • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Çeşitler arasında izolasyona dikkat edildi • Hasat yıl ve ayı: Temmuz -Ağustos2023 • Bitki tipi ve gelişim durumu:Tek bir kök yetişti bir kökte üç kavun verdi • Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çok kokulu elips şeklinde yeşilden sarıya dönen tatlı kavunlar. • Yetiştirme özellikleri: Yetiştirilmesi kolay • Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart ayında viyollere ektiğim tohumların fidelerini Mayısta bahçeye diktim Tohum miktarla sınırlı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|