![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2022
|
Bornova Bamya
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: bamya Tohum çeşit adı: Bornova-Kınalı Bamya Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): İzmir İlçe Tarım Müdürlüğü Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli ve verimi yüksek, lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar nisan ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. Dilerseniz direk toprağa da ekebilirsiniz. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
İndigo Rose domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: İndigo Rose Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok lezzetli ve verimi yüksek, lezzetli bir tür. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Yolcu Domatesi
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Yolcu Domatesi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimi yüksek, bir çok çerilerin birleşerek meydana getirdiği domates Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Yerli İri Domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Yerli iri Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: ince kabuklu, bol verimli ve çok lezzetli bir domates, hastalıklara dayanıklı Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Yunan Biberi
]Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Yunan biberi Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: bol verim, çok acı, yeşil küçük boy biber Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Akça Kavun
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Akça KAvun Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): tohum paylaşım forumundan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimli ve oldukça tatlı 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Kırkağaç Kavun
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Kırkağaç Kavun Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir Tohumun kökeni (size nereden geldi): İzmir İlçe Tarım Müdürlüğü Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi, koyun gübresi, Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Verimli ve oldukça tatlı 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar Mart ayında ekilip 4 5 yaprak olduklarında viyollere alınır. Mayıs ayında son donlar bitince bahçede toprakla buluşturulur. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Dalında kuruyunca tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir.[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|