![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2021
Şehir: Manisa
Mesajlar: 42
|
Perilla / Biftek Otu
Bitki türü: Yeşillik Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Perilla / Biftek otu Tohum çeşit adı:Perilla Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Manisa Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum etkinliğinden geldi Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış keçi gübresi, sıvı solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki çok sağlıklı ve bol verimli hiç bir müdahaleye gerek olmadan sorunsuz yetişti Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Nanegillerden bir bitkidir biftekotu perilla. Özellikle Uzakdoğu mutfağında popüler olan bitki, ılıman iklim kuşağında olan Türkiye'de kolaylıkla hem dışarıda hem de iç mekanda yetiştirilebilir. Nane kullanılan her yerde kullanılabilir. Yetiştirme özellikleri: 1-Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Direk tohumdan ekilebilir. Çalı tipi bir bitkidir, boyu 1 metreyi geçebilir. Aromatik hoş kokuya sahiptir. 2-Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Özel bir gereksinim yok kolay çimlenir, bol ışık ister. 3-Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Bahçede bol güneş alan yerde iyi gelişim gösterir. 4-Bitkinin tohumu ne zaman ve ne sıklıkta alınır: Sapı kuruduğunda tohumları alınır. İklim gereksinimleri: Ülkemizde bir çok bölgede yetişir. Tohumlar 10 adet ile sınırlıdır. |
|
|
|
|
|