![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Pırasa
Bitki türü: Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Pırasa Tohum çeşit adı: (Bilinmiyor) Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): Köyden bir komşu teyze (Tohum kaynağını hatırlamıyor. Bildim bileli ekiyorum diyor) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler: Koyun-keçi gübresi, kompost takviyeli bahçe Kullanılan ilaçlar: Hiç bir zararlı ve hastalık olmuyor Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: Eylül 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Nisan-Haziran ayları arasında 2-3 seferde, tarhlara ekip fide yapıyorum. Şaşırtma yapılabilecek kadar geliştiklerinde söküp, köklerini 0,5 cm' ye kadar kısaltıp (bir demeti elimde düzenledikten sonra, birlikte makasla kesiyorum), bitki tepelerinden de 10-12 cm hepsi tek boy olacak kadar kısaltıp, 5-10 cm aralıklarla dikiyorum. Bahçemde hastalık ve zararlısı olmuyor. Haftada 2 kere damlama ile suluyorum. Kış boyunca bahçede kalıyor. Tüketeceğim kadar hasat yapıyorum. 10 kişilik tohum paylaşabileceğim Düzenleyen cetine : 04-12-2022 saat 22:20 |
|
|
|
![]() |
|
|