![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Balık Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Balık Biber Tohum kaç yıldır sizdedir: 6-7 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): Köyden birinden almıştım Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler: Koyun-keçi gübresi, kompost takviyeli bahçe Kullanılan ilaçlar: - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: Ekim 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu:- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Etli, hafif acı, yassı, 4-8 cm Yetiştirme özellikleri: Kolay Balık biber etli yapısı ve hafif acı olması nedeniyle közleyerek tüketildiğinde çok lezzetli buluyorum. Turşusunu da çok seviyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Biberiye
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Biberiye Biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): yerlitohum.com Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: Geç gelişiyor. Sıcak aylarda Temmuz-Ağustos gelişmeye başlıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Küçük, tombul denebilir, hafif acı. Turşu için vazgeçilmez çeşitlerden. Yetiştirme özellikleri: ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çizgili Ayçekirdeği
Bitki türü: Ayçiçeği Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Çizgili Ayçekirdeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): Kahraman43 paylaşımı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: TCM Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: Ağustos yağışlarında afid (yaprak biti) istilası nedeniyle azadirachtin içerikli bir ilaç kullandım. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: 2022 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: 2,5 metre boylandılar, kafalar oldukça büyük 20-35 cm çapına kadar erişti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Bahçeniz küçük bile olsa, 2-3 kök de olsa bahçenize ekmenizi öneririm. Hem estetik görüntü sağlar hem de çitlersiniz Tavuklarınız varsa bayılırlar. Kimse yemese kuşlar yer.![]() Düzenleyen cetine : 02-12-2022 saat 08:22 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Çanakkale Domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Domates Tohum çeşit adı: Çanakkale Domates (Çanakkale' den bir köylüden aldığım için bu ismi kullanıyorum) Tohum kaç yıldır sizdedir: 9-10 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): Çanakkale'den bir yetiştirici Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler: Koyun-keçi gübresi, kompost takviyeli bahçe Kullanılan ilaçlar: Yeşil kurda karşı BT, kırmızı örümceğe karşı Azadirachtin içerikli ilaçlar Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: Eylül 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık, kalın gövdeli, 3mt kadar boylanabilir Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İri, hafif kıvırcık, çekirdek çukuru olmayan, orta küçük çekirdekli, lezzetli Yetiştirme özellikleri: Yeşil kurtlar bahçemdeki 3-4 çeşit domates arasında sadece buna musallat oldu. Aynı zamanda mantari hastalıklara karşı bu çeşit diğerlerinden daha hassastı. 10 kişilik tohum paylaşabileceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Pırasa
Bitki türü: Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Pırasa Tohum çeşit adı: (Bilinmiyor) Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Edirne Tohumun kökeni (size nereden geldi): Köyden bir komşu teyze (Tohum kaynağını hatırlamıyor. Bildim bileli ekiyorum diyor) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: - Tohumu ilk paylaşan: - Kullanılan gübreler: Koyun-keçi gübresi, kompost takviyeli bahçe Kullanılan ilaçlar: Hiç bir zararlı ve hastalık olmuyor Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: yapılmadı Hasat yıl ve ayı: Eylül 2022 Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Nisan-Haziran ayları arasında 2-3 seferde, tarhlara ekip fide yapıyorum. Şaşırtma yapılabilecek kadar geliştiklerinde söküp, köklerini 0,5 cm' ye kadar kısaltıp (bir demeti elimde düzenledikten sonra, birlikte makasla kesiyorum), bitki tepelerinden de 10-12 cm hepsi tek boy olacak kadar kısaltıp, 5-10 cm aralıklarla dikiyorum. Bahçemde hastalık ve zararlısı olmuyor. Haftada 2 kere damlama ile suluyorum. Kış boyunca bahçede kalıyor. Tüketeceğim kadar hasat yapıyorum. 10 kişilik tohum paylaşabileceğim Düzenleyen cetine : 04-12-2022 saat 22:20 |
|
|
|
![]() |
|
|